Παράλληλο Μηχανογραφικό: Οι 22.436 θέσεις ανά ειδικότητα και ΙΕΚ (αύξηση θέσεων κατά 36%)

Ο υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου

31/05/2023

Ενημερώθηκε: 31/05/2023, 17:17

Άκουσε το άρθρο

Καθορίστηκαν, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης,   οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων  και ειδικότητα στα δημόσια Ι.Ε.Κ., για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2023-2024 οι οποίοι υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο.

Ειδικότερα συνολικά οι θέσεις είναι 22.436   16.544 θέσεων της περσινής χρονιάς, ποσοστό αύξησης 36%. , οι οποίες κατανέμονται ως εξής ανά υπουργείο:

  • ΙΕΚ υπουργείου  Παιδείας  18.460
  • ΙΕΚ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 80
  • ΙΕΚ υπουργείου Εργασίας  1.650
  • ΙΕΚ υπουργείου Τουρισμού 881
  •  ΙΕΚ υπουργείου  Υγείας 1.365

Εξ αυτών, οι διατιθέμενες θέσεις του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου στα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αυξάνονται σε 18.460 από 14.200, ποσοστό αύξησης 30%.

Τα τμήματα στα δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ., αυξάνονται στα  923 από 710 πέρσι

Τα τμήματα στα δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας υπουργείου Τουρισμού, αυξάνονται στα  27  από 25 πέρσι

Τα τμήματα στα δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας , αυξάνονται στα  55 από 41 πέρσι

Τα τμήματα στα δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας υπουργείου Υγείας , μειώνονται  στα 48  από 53 πέρσι

Τα τμήματα στα δημόσια Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν υπάρχει καμία μεταβολή, παραμένουν επτά.

Ο υποψήφιος δεν έχει περιορισμό στο πλήθος επιλογών Ι.Ε.Κ. και ειδικοτήτων που δύναται να επιλέξει κατά τη συμπλήρωση του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Ο τρόπος κατάρτισης των πινάκων κατάταξης και τα κριτήρια επιλογής καθορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β’ 5837/2021) όπως ισχύει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εισάγονται όλοι οι υποψήφιοι που ισοβαθμούν.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου 2023. Λεπτομέρειες για την διαδικασία εγγραφής και οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη Διεύθυνση Εφαρμογής Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.και Ν. για τα Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις των Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και τα Ι.Ε.Κ.

Σχόλια (2)

Να οργανωθούμε
|

Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει επιτέλους μια σωστή επιλογή ειδικοτήτων από Διευθυντές και την ΓΓΔΒ. Πηγαίνουμε σε εργαστήρια ανύπαρκτα με αποτέλεσμα να γίνονται όλα επί χάρτου. Εργαστήριο στις κλασικές Τεχνικές ειδικότητες δεν είναι υπολογιστές και λογισμικά είναι τεχνικός εξοπλισμός. Πότε επιτέλους θα γίνει μια επιτροπή να κάνει μια βόλτα βρε αδερφέ μου στα εργαστήρια και να αξιολογήσει ώστε η κατανομή των ειδικοτήτων να γίνεται με κριτήριο τις εργαστηριακές υποδομές; Κατάρτιση επί χάρτου δεν γίνεται.

Κατάργηση
|

Δεν καταργήθηκε το παράλληλο μηχανογραφικό;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ