Ν. Κεραμέως: Μόνο αρρωστημένα μυαλά θα μπορούσαν να οργανώσουν μία τέτοια επίθεση

"Θεωρώ θλιβερό και αδιανόητο να μην υπάρξει ομόφωνη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο καταδίκη αυτής της πρωτοφανούς στα χρονικά επίθεσης στα παιδιά μας"

31/05/2023

Άκουσε το άρθρο

"Γνωρίζω πολύ καλά την αγωνία των παιδιών που δίνουν εξετάσεις, των οικογενειών τους, την πίεση, το άγχος, και πραγματικά πιστεύω ότι μόνο αρρωστημένα μυαλά θα μπορούσαν να οργανώσουν μία τέτοια επίθεση".

Το σχόλιο αυτό έκανε η πρώην υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σήμερα στον Σκάϊ, αναφερόμενη στην «κατάρρευση»  της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων και σημείωσε τα εξής:

  • Απέτυχαν όμως. Οι εξετάσεις για την Γ’ λυκείου ολοκληρώθηκαν, υπήρξαν δικλείδες και συστήματα ασφαλείας γι’ αυτό και, παρά τις καθυστερήσεις, διεκπεραιώθηκαν οι εξετάσεις.
  • Αυτό που θεωρώ θλιβερό είναι το γεγονός ότι, αντί όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτή την οργανωμένη επίθεση κατά της εκπαίδευσης, κατά της εκπαιδευτικής κοινότητας, κατά των παιδιών μας, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν αυτή την πρωτοφανή επίθεση, για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
  • Θεωρώ θλιβερό και αδιανόητο να μην υπάρξει ομόφωνη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο καταδίκη αυτής της πρωτοφανούς στα χρονικά επίθεσης στα παιδιά μας.
  • Καλή επιτυχία στα παιδιά μας που ξεκινούν από αύριο τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
  • Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το έργο που έγινε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης ήταν πρωτόγνωρο. Από τα SMS για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ως τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα σχολεία, την ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσιών για τους εκπαιδευτικούς μας, μεταξύ άλλων.
  • Η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την Αντιπολίτευση δεν μας απασχολεί, οι πολίτες προσέρχονται στην κάλπη για να επιλέξουν Κυβέρνηση.
  • Στις 25 Ιουνίου πρέπει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή αυτοδυναμία, αυτό είναι και το διακύβευμα της άδειας κάλπης που είναι μπροστά μας.
  • Με το ποσοστό της 21ης Μαΐου σημειώθηκε μία ιστορική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό συνιστά μία θετική αποτύπωση του έργου της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του οδικού χάρτη που έχει χαράξει για το μέλλον.
  • Η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στην προηγούμενη κάλπη έχει και μία πολύ μεγάλη ευθύνη: να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, πιο τολμηρά στις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα μας.
  • Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους ότι στις 25 Ιουνίου η κάλπη είναι άδεια, το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου δεν προσμετράται καθόλου και η κάλπη πρέπει να γεμίσει από την αρχή.

Σχόλια (13)

Αριστεία, όχι αστεία
|

@ Αριστεία, όχι αστεία01 Ιουν 2023 13:15
Φτιάξε πρώτα ΄ "ονοματάκι", προσπάθησε λίγο παραπάνω και εδ΄ώ είμαστε να τα λέμε.

Τα ουσιαστικά της υπόθεσης
|

Για κάποιους που είναι μέσα
στην εκπαίδευση και ζουν τα θέματα της από κοντά ,γνωρίζουν πολύ καλά τη χρησιμότητα της τράπεζας των θεμάτων. Όλοι οι εκπαιδευτικοί καθηγητές έχουν υποχρέωση να τελειώσουν την ύλη γιατί τα θέματα παλιά ήταν επαναλαμβανόμενα κάθε χρόνο και χωρίς καμία έκπληξη. Με την τράπεζα θεμάτων γίνεται μία ουσιαστική πλήρης δουλειά αφού ο κάθε εκπαιδευτικός έχει πρόβλημα εάν πέσει ένα θέμα το οποίο είναι εκτός της ύλης που δεν διδάχτηκε ενώ έπρεπε να διδαχθεί. Οι εκπαιδευτικοί έκαναν μεγάλο λάθος που δεν αγκάλιασα την τράπεζα θεμάτων και να δείξουν ότι δεν τους φοβίζει η σωστή και αντικειμενική δουλειά αν είναι για το καλό των παιδιών. Η τράπεζα θεμάτων είναι ένα σωστό βήμα στην σωστή κατεύθυνση. Η επίθεση των αγνώστων έδωσε αφορμή σε αυτή τη μερίδα των καθηγητών που δεν την θέλουν να ξεσαλώσουν εναντίον της. Ξεπεράστηκε όμως και δεν νομίζω Από δω και πέρα να συνεχίσουν τον "πόλεμο". Πολλοί εκπαιδευτικοί περίμεναν την μη επανεκλογή της κυρίας κεραμέως Γιάννα αμφισβητήσουν το έργο της. Αποδείχθηκε όμως ότι η κοινωνία είναι μπροστά.

@ Αριστεία, όχι αστεία
|

Η αριστεία λοιπόν είναι "ρετσινιά" κατά το γνωστό αφήγημα, ε;

Αριστεία, όχι αστεία
|

Αρρωστημένα μυαλά και ανίκανοι πολιτικοί που μοστρα΄ρουν αριστείες.

Αφιερωμένο (από τον τεράστιο Άκη Πάνου)
|

Στο θολωμένο μου μυαλό
ο κόσμος είναι μια σταλιά,
κάτι σκιές απ’ τα παλιά
και κάποιο πάθος μου τρελό.

Και κάποιο πάθος μου τρελό,
στο θολωμένο μου μυαλό.

Το θολωμένο μου μυαλό
μ’ έχει προδώσει προ πολλού,
του λέω αλλού και τρέχει αλλού,
με κάνει και παραμιλώ.

Με κάνει και παραμιλώ,
το θολωμένο μου μυαλό.

Του θολωμένου μου μυαλού
τους εφιάλτες τραγουδώ,
κι αν σας επίκρανα ως εδώ,
φταίει το πάθος του τρελού.

Φταίει το πάθος του τρελού,
του θολωμένου μου μυαλού.

άντε πάλι
|

λεονταρισμοί και δηλώσεις...αλλά το αυτονόητο...μια συγγνώμη στα παιδιά και γονείς που ταλαιπωρήθηκαν;
Η αλαζονεία της εξουσίας σε όλο το μεγαλείο..σκεφτείτε την και ενισχυμένη με αυτοδυναμία.....

Ιάκωβος
|

Έχει απόλυτο δίκιο. Σύσσωμη καταδίκη της επίθεσης σε περίοδο εξετάσεων.

Εκπαιδευτικός
|

Αρρωστημένα μυαλά σίγουρα θα κάνανε "επίθεση" στη τράπεζα θεμάτων.
Αρρωστημένα μυαλά θα αφήνανε ακυβέρνητα τα πανεπιστήμια με νόμο έκτρωμα.
Αρρωστημένα μυαλά αντί να μειώσουν εισακτέους "κόβουν" μαθητές με αλχημείες (με 13 από ΓΕΛ δεν μπαίνεις στο Φυσικό ενώ μπαίνεις με 9 από ΕΠΑΛ).
Αρρωστημένα μυαλά θα αδειάσουν τους πίνακες συμβούλων Δ/ντων εκπαίδευσης και σχολείων με νόμους που αυτοκαταργούνται.
Αρρωστημένα μυαλά κάνουν αξιολόγηση χωρίς λεφτά.
Αρρωστημένα μυαλά δεν δίνουν μισθούς στους υπαλλήλους που βάζουν (πάντα) πλάτη αλλά σε εταιρίες με απαθείας αναθέσεις.
Αχ αυτά τα αρρωστημένα μυαλά.

εκπαιδευτικός
|

Η πρώην κυρία Υπουργός ψυχιατρικοποιεί με απαράδεκτο τρόπο μια κατάσταση που μένει να αποδειχθεί πώς και γιατί προέκυψε, συμβάλλοντας στη συσκότιση του θέματος .

Το μυαλό σου
|

Και μια λίρα

Η κολοβή αλεπού όλες κολοβές τις βλέπει
|

Κατά δήλωση του πρόεδρου στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννη Αντωνίου, στην ΕΡΤ, υποδεικνύεται ότι ήταν ευάλωτος ο σέρβερ του ΕΔΥΤΕ που φιλοξενούσε την Τράπεζα Θεμάτων του ΥΠΑΙΘ.
"Ασθενές" ήταν το σύστημα προστασίας από επιθέσεις Ddos, όπως "ασθενεί" είναι και τα δήθεν επιχειρήματα με μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ύβρις
|

Ζητάει και τα ρέστα! Ούτε αισχύνη ούτε μετάνοια από την κυρία Κεραμέως. Δεν προλάβαινε να προνοήσει για εναλλακτικές λύσεις ή για ασφάλεια διότι έτρεχε στα δικαστήρια για αγωγές και στα κανάλια για αυτοπροβολή...

alexandros
|

Κυρία υπουργέ καλά τα λέτε. Συμφωνώ μαζί σας. Γιατί όμως δεν υπάρχει εναλλακτική; Οι καθηγητές του σχολείου για λόγους ανωτέρας βίας να επιλέγουν αυτοί από την τράπεζα τα θέματα. Σιγά τα ωά!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ