ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Νέο αίτημα του υπ. Παιδείας για εξαίρεση από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών λόγω εκλογών

Δημοσίευση: 01/06/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Λόγω διάλυσης της βουλής, όλες οι διαδικασίες υπηρεσιακών μεταβολών έχουν παγώσει.

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ζητήσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας,  ξανά εξαίρεση από την απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών λόγω  των εκλογών  της 25ης Ιουνίου.

Το υπουργείο Παιδείας  οφείλει να ζητήσει εξαίρεση από το αρμόδιο Τμήμα του ΣτΕ με τεκμηριωμένο αίτημα που θα εξηγεί αφενός το επείγον της συνέχισης της διαδικασίας τοποθετήσεων, αποσπάσεων κλπ υπηρεσιακών μεταβολών σε συνάρτηση με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αφετέρου το γεγονός ότι οι μεταβολές αυτές γίνονται όλες με σύστημα μοριοδότησης που δεν μπορεί να παραβιαστεί με τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων, τα οποία εν προκειμένω αποφασίζουν ουσιαστικά με προκαθορισμένο πλαίσιο και χωρίς περιθώρια μοριοδότησης μέσω υποκειμενικών κριτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι  ,  για τις εκλογές της 21ης Μαίου , η  Επιτροπή του άρθρου 28 παρ. 4 ν. 2190/1994 του Συμβουλίου της Επικρατείας με την με αριθμό ΓΝ11/5-5-2023 Γνωμοδότησή της έκρινε και αποφάσισε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 28 παρ.4 του ν. 2190/1994 για την κατ’ εξαίρεση διενέργεια μόνο του συνόλου των προπαρασκευαστικών πράξεων που απαιτούνται για τις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού που αφορούν σε:

  • κρίση και ρύθμιση των οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,
  • οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες
  • μετάταξη σε εκπαιδευτικούς κλάδους
  • απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΑΙΘ
  • κρίση και ρύθμιση των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,
  • τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά όλων των ευρισκόμενων στη διάθεση εκπαιδευτικών, των αποσπασμένων από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικών και των αποσπασμένων από σχολείο σε σχολείο εκπαιδευτικών.

Σχόλια (3)

 
Αλέκος
02 Ιουν 2023 08:44

Πώς δικαιολογήται το ΥΠΑΙΘ να ζητά αναπληρωτές και διορισμούς, όταν το ίδιο απομακρύνει το προσωπικό του από τις ΄ταξεις; Θα πρέπι οι διακστικοί να του τραβήξουν το αυτί...ποιό άλλο Υπουργείο στέλνει με αποσπάσεις (ρουσφετολογικές) το προσωπικό του δεξιά και αριστερά και μετά ζητά προσλήψεις;
Να μας πεί η κα Κεραμέως ή ο κος Υπουργός που αλλού στην Ευρώπη εφαρμόζεται αυτή η πρακτική (που συνέχει επικαλούνται τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές στην εκπαίδευση); Σε ποιό άλλο κράτος προσλαμβάνεται εκπαιδευτικός και βρίσκεται αποσπασμένος σε γραφείο διοίκησης;

 
Κώστας Π.
01 Ιουν 2023 17:12

Δηλαδή επιτρέπονται οι αιτήσεις για βελτιώσεις, τοποθετήσεις κλπ με σκοπό να εξεταστούν - ανακοινωθούν αργότερα ή όχι?

 
Εκπαιδευτικός
01 Ιουν 2023 13:54

Έλεος πια, τελειώνετε με τις αποσπάσεις,εάν πάμε σε... τρίτες εκλογές πότε θα τελειώνουμε,το Σεπτέμβριο;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.