ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Έγγραφο Οδ. Ζώρα στα ΑΕΙ για το αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών

Δημοσίευση: 01/06/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με το αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας  στην αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, απέστειλε στα Πανεπιστήμια ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδ. Ζώρρας .

Ειδικότερα ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης ενημερώνει τα ΑΕΙ ότι υπεβλήθη από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς την Τριμελή Επιτροπή του άρθρου 28 παρ. 4 του ν. 2190/1994 (Α’ 28) του Συμβουλίου της Επικρατείας, αίτημα σχετικά με την εξαίρεση της αναστολής των προσλήψεων, των υπηρεσιακών μεταβολών και των προπαρασκευαστικών ενεργειών και διαδικασιών αυτών, για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας, επί τη βάσει των ως άνω διατάξεων.

Η υποβολή του ως άνω αιτήματος, σημειώνει ο Οδ. Ζώρας, κρίθηκε σκόπιμη παρά την έκδοση της β) σχετικής εγκυκλίου για λόγους διασφάλισης της νομιμότητας και ασφάλειας δικαίου των σχετικών διαδικασιών και αποφάσεων αλλά και για την άρση νομικών ή άλλων αμφισβητήσεων και την αποφυγή οιασδήποτε διοικητικής αρρυθμίας στα Πανεπιστήμια και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. κατά την παρούσα χρονική περίοδο.

Κατά συνέπεια, τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης στο έγγραφο, σας γνωρίζουμε ότι μέχρι της εκδόσεως του πρακτικού της ως άνω Επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, ισχύει η προβλεπόμενη στην ως άνω διάταξη αναστολή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.