Συνάντηση της τάξης 1962 Μηχ-Ηλ στο ΕΜΠ με τιμητική εκδήλωση για εκλιπόντες συναδέλφους τους

01/06/2023

Ενημερώθηκε: 01/06/2023, 19:21

Άκουσε το άρθρο

Η τάξη εισαγωγής 1962 στο ΕΜΠ, στην τότε Σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων Μηχανικών οργάνωσε, με την υποστήριξη της Πρυτανείας του Ιδρύματος, μια τιμητική εκδήλωση για δυο εκλιπόντες συναποφοίτους τους, τον Αστέριο Αγγελίδη και τον Λάμπη Ντόλκα, που απεβίωσαν τον Φεβρουάριο και Ιούλιο του 2021, αντίστοιχα. Οι τιμώμενοι διακρίθηκαν διά βίου για το ήθος τους, τις επιδόσεις τους και, ιδιαίτερα, για τις παράλληλες, δύσκολες επιλογές τους σε κρίσιμα χρόνια για το δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας.

Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΗ ΝΤΟΛΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

Η εκδήλωση έγινε στις 26 Μαΐου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Πρυτανείας, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, παρουσία πολλών αποφοίτων και φίλων της τάξης του ‘62. Απηύθυνε χαιρετισμό o Πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής και μίλησαν οι συναπόφοιτοι των τιμώμενων  Αντώνης Εφραιμίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Maryland και ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς.

Κύριος ομιλητής ήταν ο διακεκριμένος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia Χρίστος Παπαδημητρίου, απόφοιτος ΕΜΠ του έτους 1972, διεθνώς γνωστός για το έργο του στους τομείς της Επιστήμης Υπολογιστών που συνέδεσε τους τιμώμενους με την εξέλιξη της Τεχνολογίας. Οι απόφοιτοι είχαν από το 2021 θεσπίσει Βραβείο με δική τους χρηματοδότηση που απονέμεται ετησίως σε αριστούχο πρωτοετή φοιτητή/φοιτήτρια των σημερινών Σχολών Μηχανολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών εναλλάξ. H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων 2021 και 2022, αντίστοιχα, στους φοιτητές Αθανάσιο Γ. Κυριακόπουλο (Σχολή ΜΜ) και Γεώργιο Ι. Γκίκα (Σχολή ΗΜΜΥ).

Η επάνοδος στο ΕΜΠ των αποφοίτων του 1967,  σε συνδυασμό με την τιμητική εκδήλωση για δύο σημαντικές προσωπικότητες της τάξης τους και της γενιάς τους είναι ξεχωριστό γεγονός, ερέθισμα για συν-διοργάνωση, από αποφοίτους και ΕΜΠ, παρόμοιων εκδηλώσεων και ένα ακόμη έναυσμα για την ίδρυση Συλλόγου Αποφοίτων του ΕΜΠ, κατά τα διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα.

Ανδρέας Μπουντουβής
Πρύτανης ΕΜΠ

https://ntua.gr/el/news/announcements/item/3507-synantisi-tis-taksis-19…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ