ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πρυτανικές εκλογές: Οι εξελίξεις σε ΕΜΠ,ΑΠΘ και Παν. Αιγαίου

Στο ΕΜΠ οι 4 εκ των 6 που εξελέγησαν, έχουν ήδη δηλώσει ότι διεκδικούν τη θέση του Πρύτανη
Δημοσίευση: 01/06/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το "μονοπάτι" του αδιεξόδου φαίνεται ότι ακολουθούν οι Πρυτανικές εκλογές στο ΕΜΠ , το ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ειδικότερα:

Στο ΕΜΠ σήμερα πραγματοποιήθηκε άτυπη συνάντηση των 6 εκλεγμένων εσωτερικών μελών. Στη συνάντηση  τα τέσσερα μέλη που διεκδικούν τη θέση Πρύτανη δεν άνοιξαν τα "χαρτιά" τους.

Από τις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις φάνηκε ότι δεν υπάρχει στοιχειώδης προϋποθέσεις  σύγκλισης μεταξύ των 6 εσωτερικών μελών.

Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη των 5 εξωτερικών μελών. Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα τα εσωτερικά μέλη μπορούν να επαναλάβουν την ψηφοφορία στις 13 και 14 Ιουνίου.

Εάν και τότε τα εσωτερικά μέλη δεν καταφέρουν να εκλέξουν τα 5 εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, τότε με διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη Α. Μπουντουβή οι εκλογές κηρύσσονται άγονες και η  διαδικασία θα ξεκινήσει από το μηδέν.

Υπενθυμίζεται ότι οι 4  εκ των 6 που εξελέγησαν, έχουν ήδη δηλώσει ότι διεκδικούν τη θέση του Πρύτανη.Πρόκειται για τους Σαπουντζάκη Ευάγγελο ,  Χατζηγεωργίου Ιωάννη, Καλιαμπάκο Δημήτρη και Κοζύρη Νεκτάριο.

Στο ΑΠΘ τα 6 εκλεγμένα εσωτερικά μέλη θα συνεδριάσουν τη Τρίτη, προκειμένου να ψηφίσουν για την ανάδειξη των 5 εξωτερικών μελών.

Πηγές του ΑΠΘ  αναφέρουν ότι θα είναι έως και ακατόρθωτη η ανάδειξη των 5 εξωτερικών μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη θέση του Πρύτανη την διεκδικούν οι υποψήφιοι Αναστασιάδης Κυρ., Ζαρωτιάδης Γρηγ.,   ,Στυλιανίδης Ευστρατ. και  Φείδας Χαρ.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου σήμερα τα 6 εσωτερικά μέλη συνεδρίασαν για τρίτη φορά,χωρίς ωστόσο να ανατραπεί η ισοψηφία 3-3 για την ανάδειξη των 5 εξωτερικών μελών.
Εφόσν μέχρι 18 Ιουνίου δεν αλλάξει το αποτέλεσμα της ισοψηφίας , η αρμοδιότητα περιέρχεται στην Πρύτανι του Πανεπιστημίου Χρ. Βιτσιλάκη να συγκαλέσει τη Σύγκλητο για να αποφασίσει  (σ.σ. έχουν γίνει οι δύο προκηρύξεις εκλογών).

Η ψηφοφορία διενεργείται μεταξύ του συνόλου των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του εξωτερικού μέλους. Ως εξωτερικά μέλη αναδεικνύονται κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας οι υποψήφιοι που λαμβάνουν την αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των μελών της Συγκλήτου.

Εάν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη εργάσιμη ημέρα όπου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου.

Εάν εξαντληθεί ο ανώτατος αριθμός των συνεδριάσεων και δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την κάλυψη του συνόλου των θέσεων των εξωτερικών μελών, ενδεχόμενο δύσκολο, θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση, και σε περίπτωση μη ισοψηφίας στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ