Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με το μάθημα "Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία" ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους μαθητές των ΓΕΛ.
- Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα
- Πατήστε εδώ για να δείτε τις ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα από την ομάδα εκπαιδευτικών των εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη Αρμονία
Το θέμα που έπεσε στην έκθεση είναι η βία εναντίον των γυναικών και για τον φεμινισμό.
Τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία θα δημοσιεύσουν στο esos τις ενδεικτικές απαντήσεις στα θέματα τα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι.
- Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα που έπεσαν στη Νεοελληνική Γλώσσα από το έτος 2000 έως και το 2022.
Οι Πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΓΕΛ θα συνεχιστούν την Τρίτη με τα μα μαθήματα Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία.
Αύριο Σάββατο διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στα Μαθηματικά (Άλγεβρα)
- Πατήστε εδώ για να ανοίξετε ολόκληρο το Πρόγραμμα των εξετάσεων
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Α. Γεωργιάδης: Στην απεργία της ΟΙΕΛΕ συμμετείχαν μόνο 30 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί σε σύνολο 9.000
- 179.580 οι αριστούχοι (18,1 – 20) μαθητές στο Γυμνάσιο-Λύκειο (σε σύνολο μαθητών 680.000) κατά το σχ. έτος 2022-23
- Αναστέλλεται η λειτουργία σε Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα
- Αναστέλλεται η λειτουργία Νηπιαγωγείου στη Ροδόπη
- Αναστέλλεται η λειτουργία Νηπιαγωγείου στη Λάρισα
- Σήμερα η ανακοίνωση βαθμολογίας των υποψηφίων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ 2023
- Οι δράσεις του Πανεπιστημίου Πατρών
- Ένωση Ερευνητών: Η αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων απαιτεί συντονισμό και αξιοποίηση της έρευνας- Όχι ατελέσφορες εξα...
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Η Κυβέρνηση υπονομεύει τον θεσμό της παράλληλης στήριξης”
- Εκπαιδευτές ΙΕΚ: Πρωτοφανές μη άνοιγμα Μητρώου για επικαιροποίηση προσόντων
Σχόλια (15)
Αξέχαστε Σ. Καργάκο, που είσαι να δεις τους επιγόνους σου!
@ εξαιρετικό το θέμα02 Ιουν 2023 16:06
Το θέμα ήταν η χαρά των φροντιστηρίων. Μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα.
αγγίζει ένα τρέχον κοινωνικό πρόβλημα που αφορά κάθε σκεπτόμενο νέο άνθρωπο και μελλοντικ@ φοιτητ@, που ενημερώνεται και έχει κριτική σκέψη.
Οι κονσέρβες των φροντιστηρίων δεν το κάλυψαν, κρίμα...του χρόνου!
Το θέμα είναι επίκαιρο με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν εις βάρος γυναικών( κίνημα metoo, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, βιασμοί, δολοφονίες γυναικών κ.ά). Συνήθως τα θέματα των Ν. Ελληνικών τα τελευταία χρόνια στις πανελλήνιες αφορούν επίκαιρα θέματα της κοινωνίας που ζούμε!!!Επομένως δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί άστοχο το θέμα!
Είναι πολύ άσχημο έστω και ακούσια, να καλλιεργείται ένα περιβάλλον διχόνοιας και αποξένωσης ανάμεσα σε 19χρονους νέους, αγόρια και κορίτσια, μέσω μιας επίπλαστης εικόνας που έρχεται στον νου πως οι όλοι άντρες είναι πολύ πιθανόν να είναι κακοποιητές και οι γυναίκες πάντα να παίζουν τον ρόλο του θύματος.
Για εμενα λαθος που εβαλαν τετοιο θεμα.
Η γενια των 17χρ σεβεται κοριτσια,κλπ.
Δυστυχως το θεμα αφορα αλλες γενιες κ τα παιδια επηρεαζονται σπο αποψεις αυτων πχ ειδες τι φορουσε τωρα το θυμηθηκε...
Θα μπορουσααν βια εντος σχολειου,,με δισδικτυο,σε οικογενεια,που το βλεπουν γυρω τους, υπαρχει !!!
Το Θέμα για κάποια μερίδα υποψηφίων μπορεί να είναι ενδιαφέρον, αναμενόμενο, διδαγμένο και ότι άλλο θέλετε. Μπορεί επίσης να υπάρχουν μέχρι και έτοιμες απαντήσεις για το άριστα που κάποιοι τις έχουν παπαγαλισει και θα γράψουν πολύ καλά. Υπάρχει όμως μια πολύ μεγάλη μερίδα υποψηφίων για τους οποίους το θέμα είναι κομμάτι της ζωής τους και μάλιστα για την συγκεκριμένη ηλικία δύσκολο και μη διαχειρησιμο από συναισθηματική άποψη. Μιλάμε για υποψήφιους που δεν είναι απλά προετοιμασμένοι για το θέμα αλλά το έχουν βιώσει είτε έμμεσα είτε άμεσα. Αυτοί σήμερα κλήθηκαν να διατυπώσουν ορθολογικό λόγο ενώ το συναίσθημα τους χτυπούσε κόκκινο. Νομίζω ότι αδικήθηκαν, και δυστυχώς είναι πολλοί
Την παλιά αθώα εποχή, μπήκε θέμα η αρωγή και η ευδοκίμηση, κάτι άλλο του Αριστοτέλη που δεν θυμάμαι, εμάς μας είχε πέσει θέμα για την αξία της φιλίας. Δεν έχει σημασία, τα θέματα αντιπροσωπεύουν την εποχή. Να προσθέσω οτι συμμαθητής μου που υποστήριξε ότι η φιλία είναι υπερτιμημένη, πήρε κάτω από τη βάση, δεν τον ένοιαζε όμως, δεν θα περνούσε έτσι κι αλλιώς και σκέφτηκε να αυτοσχεδιάσει.
Ο πολιτικός φασισμ...εε λάθος ορθολογισμός ήθελα να πω στα καλύτερά του. Είναι δυνατόν κάποιος μαθητής να γράψει την άποψή του όσο τεκμηριωμένη κι αν είναι και να αψηφήσει το κυρίαρχο πολιτικοιδεολογικό woke αφήγημα στο οποίο καλείται άμεσα να υποταχθεί, γιατί αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες?
Ένα θέμα για τον ικανό, χρήσιμο, άξιο, καλύτερο βουλευτή, δεν έχει πέσει ποτέ!...
Αναμενόμενο με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.
Στην πραγματικότητα, οι μαθητές/τριες δεν γράφουν την προσωπική τους γνώμη - άποψη για το θέμα, αλλά διατυπώνουν όσο καλύτερα μπορούν αυτό που έχουν μάθει από τους φροντιστές τους και αυτό που αντιστοιχεί στην ορθολογικά αποδεκτή άποψη για το θέμα. Οι απαντήσεις πρέπει να "αρέσουν" στους βαθμολογητές, δεν είναι η προσωπική "εξομολόγηση" των υποψηφίων.
... ασκείται πολιτική μέσα από θέματα Πανελλαδικών! Χάπι Jordan Peterson τρεις φορές την ημέρα στους woke liberal ακαδημαϊκους που έβαλαν τα θέματα! Πόσα άραγε παιδιά έχουν τις γνώσεις ώστε να μπόρέσουν (αν θέλουν) να τεκμηριώσουν αντίθετη άποψη; "Γράψε ό,τι θέλουν να ακούσουν για να περάσεις"... Αυτό λέγεται grooming!
Του χρόνου να βάλουν θέμα για την αγγαρεία και το bullying στο στρατό....
Επιεικώς απαράδεκτο. Τεκμηρίωση και σχόλια περιττεύουν. Άραγε ποιους υποψηφίους ευνοεί?