Εισαγγελική παραγγελία για την αποτυχημένη προσπάθεια εξαπάτησης υποψηφίου

Στο υπουργείο Παιδείας είχε σημάνει "συναγερμός" μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν υποψήφιος για τα ΑΕΙ και η μητέρα του, στο Βόλο, από τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου από το Λάτσιο της Ρώμης ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο

02/06/2023

Άκουσε το άρθρο

Εντολή για  διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η εισαγγελέας υπηρεσίας Πρωτοδικών Βόλου, σχετικά  με την προσπάθεια εξαπάτησης υποψήφιου Πανελλαδικών Εξετάσεων του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου.

Σύμφωνα με το προχθεσινό ρεπορτάζ του esos   στο υπουργείο Παιδείας είχε σημάνει "συναγερμός"   μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν υποψήφιος για τα ΑΕΙ και η μητέρα του, στο Βόλο, από τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου από το Λάτσιο της Ρώμης ότι αλλάζει εξεταστικό κέντρο.

Το τηλεφώνημα το οποίο προέρχονταν από αυτόματο τηλεφωνητή προέτρεπε τον υποψήφιο και το παρακινούσε να ενεργοποιήσει σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβει, ώστε να ενημερωθεί για το νέο κέντρο στο οποίο δήθεν θα δώσει εξετάσεις.  

Στο  υπουργείο Παιδείας μόλις έγινε η σχετική ενημέρωση από την ΔΔΕ Μαγνησίας Σωκράτη Σαβελίδη υπήρξε ανησυχία μήπως τέτοια τηλεφωνήματα επεκταθούν και σε άλλους υποψηφίους.

Παράλληλα ο ΔΔΕ Μαγνησίας κάλεσε τους Διευθυντές των Λυκείων να ενημερώσουν όλους τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα Εξεταστικά Κέντρα.

Δυστυχώς όταν οι Διευθυντές των Λυκείων , χθες βράδυ, προσπάθησαν να ενημερώσουν τους μαθητές τους με email, αυτό δεν στάθηκε δυνατό διότι δεν λειτουργούσε  η πλατφόρμα myschool,

Ετσι  Ο ΔΕΕ απέστειλε στο esos  και σε άλλα ΜΜΕ    ανακοίνωση προκειμένου να  ενημερωθούν οι γονείς και οι υποψήφιοι, ότι:

Α. Δεν έχει πραγματοποιηθεί καμιά απολύτως αλλαγή στα Εξεταστικά Κέντρα και σ ολόκληρη τη διαδικασία των Πανελλαδικών όπως αυτή έχει ανακοινωθεί.

Β. Σε περίπτωση κατά την οποία δεχτούν οποιοδήποτε μήνυμα κάθε είδους σε κάθε μέσο (sms, e-mail, messenger κλπ) το οποίο τους προτρέπει σε ενέργειες σε σχέση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, να μην ενεργήσουν όπως τους κατευθύνουν οι κακόβουλοι παρά να ενημερώσουν τους διευθυντές των σχολείων τους, συντηρώντας τα στοιχεία του μηνύματος ώστε, αν χρειαστεί, να διερευνηθούν από τις αρχές δίωξής ηλεκτρονικού εγκλήματος. 

Σχόλια (2)

ΠΕ82
|

Ορθώς ενήργησε και ο ΔΔΕ και ο Εισαγγελέας

good luck
|

Είναι απαράδεκτο και εγκληματικό κάποιοι να στέλνουν τέτοια παραπλανητικά μηνύματα σε υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων παίζοντας με τον ψυχισμό και την απόδοση των υποψηφίων στις εξετάσεις!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ