Οι ενδεικτικές απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία από τα εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία

Όποια απώλεια μορίων θα προέλθει από εκφραστικές ατέλειες και απεραντολογίες των μαθητών/τριών

02/06/2023

Ενημερώθηκε: 02/06/2023, 22:27

Άκουσε το άρθρο

Η ομάδα καθηγητών των εκπαιδευτηρίων  Πολύτροπη Αρμονία ετοίμασαν τις ενδεικτικές απαντήσεις  στα θέματα της     Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ , στις σημερινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα με τους καθηγητές  των εκπαιδευτηρίων  Πολύτροπη Αρμονία:

  • Πρόκειται για μια εξέταση με, καταρχάς, εύστοχα, ενδιαφέροντα, σύγχρονα κείμενα.
  • Τα θέματα είναι αρκετά τυπικά και αναμενόμενα, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Εικάζουμε ότι όποια απώλεια μορίων θα προέλθει από εκφραστικές ατέλειες και απεραντολογίες των μαθητών/τριών.
  • Η παραγωγή λόγου συμβατική, στις δυνατότητες μαθητών/τριών. Και εδώ η τελική επίδοση θα κριθεί από την ικανότητα των παιδιών να ανταποκριθούν στο πλαίσιο της επικοινωνίας, να αρθρώσουν –όσο είναι δυνατόν- αυθεντικό λόγο, να μην αναμασούν έτοιμες συνταγές.
  • Το απόσπασμα του λογοτεχνικού κειμένου αντιστοιχεί στις δυνατότητες των παιδιών.
  • Οι ενδεικτικές απαντήσεις της ΚΕΕ, χρειάζονται περισσότερη προσοχή.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ