Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και άλλων φορέων

06/06/2023

Ενημερώθηκε: 06/06/2023, 18:00

Άκουσε το άρθρο

Από την Πέμπτη 4 έως και το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπό την Αιγίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς επίσης και της Σχολής Επιστημών Υγείας και του Τμήματος Ιατρικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στο συνέδριο συμμετείχαν, είτε δια ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη ως ομιλητές, εξαιρετικοί Έλληνες και διεθνείς επιστήμονες, με διαλέξεις που κάλυπταν την πλέον επίκαιρη θεματολογία στον τομέα της κλινικής διατροφής. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου παρουσιάστηκαν 16 στρογγυλές τράπεζες, 46 ομιλίες, 7 προφορικές ανακοινώσεις, 8 αναρτημένες ανακοινώσεις,  1 πρακτικό σεμινάριο και 2 εκπαιδευτικά σεμινάρια LLL σχετικά με την παροχή διατροφικής υποστήριξης σε γαστρεντερικά νοσήματα και καρκίνο.

Στο συνέδριο απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), κ. Αντώνιος Ζαμπέλας, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, η κ. Καλλιόπη- Άννα Πούλια, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, συμμετείχε ως ομιλήτρια με θέμα τη Διεθνή Διακήρυξη για το ανθρώπινο δικαίωμα στη διατροφή. Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου ξεκίνησε με την προσφώνηση  της Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού κ. Μαρίλυ Πασακιώτου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν και η Πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κ. Μάρα Νικολαΐδου, Καθηγήτρια, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Γιαννακούρης, Αναπλ. Καθηγητής, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου,  κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, Καθηγητής,  ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (ESPEN), κ. Rocco Barazzoni και ο Πρόεδρος του 6ου Συνεδρίου Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, κ. Μιχάλης Χουρδάκης, Αναπλ. Καθηγητής, του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN) αποτελεί το αποκλειστικό αναγνωρισμένο μέλος της ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism) στην Ελλάδα, ενώ είναι μέλος του Adriatic Club of Clinical Nutrition. Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού έπεται του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου, όπου υπεγράφη η Διεθνής Διακήρυξη της Βιέννης για το Ανθρώπινο Δικαίωμα στη Διατροφική Φροντίδα,  πρωτοβουλία που αποτέλεσε έμπνευση για τον τίτλο και την κύρια θεματολογία του συνεδρίου «Η διατροφή είναι ανθρώπινο δικαίωμα». Κύριος στόχος του Συνεδρίου ήταν η αρτιότερη ενημέρωση των Επαγγελματιών Υγείας, σε επίπεδο έρευνας, εκπαίδευσης, αλλά και κλινικής πρακτικής στον τομέα της Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, καθώς και ο καθορισμός ενός συλλογικού οράματος για την προώθηση των βασικών αρχών εφαρμογής του ανθρώπινου δικαιώματος στη διατροφική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος και των συνθηκών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ