ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΟΣΔΕΠ: Πανεπιστημιακοί και υπηρεσιακή κυβέρνηση

Δημοσίευση: 07/06/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση για τη διενέργεια των εκλογών στις 25-06-2023 συγκροτήθηκε από πρόσωπα κοινής αποδοχής, εγνωσμένου κύρους και με προσφορά στην κοινωνία, με την πλειοψηφία των υπηρεσιακών υπουργών να είναι πανεπιστημιακοί.

Η σημαντική αυτή τιμή καταδεικνύει ότι οι κυβερνώντες τη χώρα περιβάλλουν με απόλυτη εμπιστοσύνη διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και αναγνωρίζουν ότι οι πανεπιστημιακοί, πέρα από το έργο που αδιαμφισβήτητα επιτελούν στον τομέα ειδίκευσής τους, αποτελούν ένα σημαντικό έρεισμα για την κοινωνία μας και την πολιτική ζωή του τόπου.

Όμως το ίδιο πολιτικό προσωπικό διαχρονικά παραβλέπει τα αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας, τόσο για οικονομικά θέματα (μισθολόγιο αντίστοιχο του λειτουργήματος και αξιοπρεπείς συντάξεις, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, νέες θέσεις προσωπικού) όσο και για θεσμικά ζητήματα (π.χ., πλαίσιο λειτουργίας και διοίκησης των πανεπιστημίων).

Η πολιτεία οφείλει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να συμμορφωθεί με τις επαναλαμβανόμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εδώ και μια δεκαετία δικαιώνουν τους πανεπιστημιακούς λειτουργούς, και να ανταποκριθεί επιτέλους στα αιτήματα της ακαδημαϊκής κοινότητας για θεσμική και οικονομική στήριξη καθώς και για ενίσχυση της αυτοδιοίκησης του δημόσιου πανεπιστημίου, ώστε αυτό να συμβάλλει πιο αποφασιστικά στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της χώρας.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Σεϊμένης Καθηγητής         

Ο Γραμματέας Γιώργος Λιτσαρδάκης Καθηγητής

Ετικέτες: 
ΠΟΣΔΕΠ

Σχόλια (2)

 
από ανακοινώσεις....
08 Ιουν 2023 13:32

χορτάσαμε. Το παράνομο μισθολόγιό μας; Τίποτα. Τα όσα μας έχουν επιδικάσει τα δικαστήρια και το ΣτΕ; Τίποτα. Συνχείζουμε κανονικά το πρόγραμμά μας...

 
Ανακοινώσεις και πάλι ανακοινώσεις...
08 Ιουν 2023 00:38

Επιτέλους, θα κάνει κάποια ουσιαστική κίνηση η ΠΟΣΔΕΠ για το πολύπαθο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών δασκάλων εκτός από ανακοινώσεις που το μόνο που δείχνει ειναι πόσο αδύναμος συνδικαλιστικός φορέας είναι και πόσο γραμμένη την έχουν, όπως και όλον τον κλάδο, οι εκάστοτε κυβερνώντες; Κάπου έχει καταντήσει αηδία το όλο θέμα...

Υ.Γ.: Γνωρίζουμε ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός Παιδείας που θα φέρει έναν ακόμη νόμο για τα ΑΕΙ και θα απαιτεί αριστεία Χάρβαρντ με μισθό τρίτου κλητήρα υπουργείου;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ