ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Έτοιμη η πλατφόρμα για την έκδοση αποτελεσμάτων/τίτλων για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Σε περιπτώσεις δικαιολογημένης απουσίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το μισό του διδακτικού έτους, ο μαθητής μπορεί να προαχθεί, εφόσον με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα του, υποβληθεί σε σχετική εξέταση
Δημοσίευση: 07/06/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η έκδοση αποτελεσμάτων/τίτλων για τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων  είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myschool.

Οι Τίτλοι Προόδου και αντίγραφα Τίτλων Σπουδών, θα χορηγηθούν την ημέρα λήξης των μαθημάτων, 15 Ιουνίου  ημέρα Πέμπτη .

Επίσης την ίδια ημέρα  θα αποσταλούν  οι Τίτλοι Σπουδών των μαθητών/τριών της ΣΤ’ τάξης για την εγγραφή τους στα Γυμνάσια.

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων προάγονται εφόσον κατά την κρίση του δασκάλου ανταποκρίνονται στα στοιχεία της αξιολόγησης, όπως αυτά αναφέρονται στο π.δ. 8/1995. Σε αντίθετη περίπτωση επαναλαμβάνουν την τάξη. Πριν από τη λήψη του μέτρου της επανάληψης της τάξης, ως συνέπεια δυσμενούς αξιολόγησης του μαθητή, ο δάσκαλος έχει υποχρέωση ενημέρωσης και συνεργασίας με τον γονέα/κηδεμόνα, η οποία λαμβάνει χώρα για την αξιολόγηση του μαθητή, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του π.δ. 8/1995 και το άρθρο 14 του π.δ. 79/2017, για λόγους προηγούμενης ακρόασης και εξασφάλισης της χρηστής διοίκησης.

Οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων προάγονται εφόσον υπερισχύουν σε αριθμό οι χαρακτηρισμοί Α, Β και Γ.
Όταν στους τελικούς μέσους όρους υπερισχύουν οι χαρακτηρισμοί Δ, ο μαθητής επαναλαμβάνει την τάξη.

Οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων προάγονται εφόσον ο γενικός μέσος όρος είναι μεγαλύτερος του 4,5 (˃4,5), σύμφωνα με την περ. γ, του άρθρου 4 της παρούσης Απόφασης. Όταν ο γενικός μέσος όρος είναι μικρότερος από 4,5 (˂4,5) ο μαθητής επαναλαμβάνει την τάξη.

Σε περιπτώσεις δικαιολογημένης απουσίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το μισό του διδακτικού έτους, ο μαθητής μπορεί να προαχθεί, εφόσον με τη σύμφωνη γνώμη του γονέα του, υποβληθεί σε σχετική εξέταση εντός του α’ 10ημέρου του Ιουνίου ή του α’ 10ημέρου του Σεπτεμβρίου.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.