Κ. Μητσοτάκης: Το 2025 θα ξεκινήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος, και του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρέτισε την δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι το κόμμα του δεν θα μπει εμπόδιο στην ίδρυση ενός ιδιωτικού Πανεπιστημίου

18/06/2023

Άκουσε το άρθρο

Η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης θα ξεκινήσει το 2025, δήλωσε ο  πρόεδρος της ΝΔ  Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στη σημερινή  διακαναλική συνέντευξη , εν όψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαιρέτισε την δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη   ότι το κόμμα του δεν θα μπει εμπόδιο στην ίδρυση ενός ιδιωτικού Πανεπιστημίου.

Ο Κ. Μητσοτάκης, τόνισε πως είναι  ανοιχτός σε σχετικά προτάσεις κομμάτων  της Βουλής προκειμένου να επιτευχθούν  ευρύτερες συναινέσεις.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι και 180 βουλευτές να έχει  δεν θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές των διατάξεων του Συντάγματος , εάν δεν έχει τη συναίνεση τουλάχιστον ενός κόμματος.

 

Σχόλια (28)

Τραπεζίτης στη Ζυρίχη (νιέμα προμπλιέμα καμαράντ)
|

@24 Ιουν 2023 13:32
"γιατί να απαγορεύονται" και "Ποιο το πρόβλημα";
Γιατί έτσι επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας, που δεν γράφτηκε ούτε στο πόδι, ούτε από το Ζίκο μια νύχτα του Αυγούστου στο μπακάλικο του κυρ' Παντελή.
Εσείς δηλαδή δεν βλέπετε κανένα πρόβλημα, στο να μπορώ με τα λεφτά μου να σπουδάζω τα παιδιά μου ότι θέλω.... χωρίς Πανελλαδικές, χωρίς ΤΘ, χωρίς ΕΒΕ, χωρίς ειδικά μαθήματα, χωρίς ν+2 και τους λοιπούς περιορισμούς και υποχρεώσεις που θα έχουν τα παιδιά των υπόλοιπων συμπολιτών μου για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση?
Εάν λοιπόν δεν βλέπετε κανένα πρόβλημα, ε τότε ας αλλάξουν το Σύνταγμα (μια νύχτα του Αυγούστου) οι νεοφιλελεύθεροι δημοκράτες πολιτικοί της ΝΔ και του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. Και με την ευκαιρία, "όπως δεν απαγορεύονται και άλλες παροχές ιδιωτικής πρωτοβουλίας".... γιατί να μην υπάρχει επίσης ιδιωτική δικαιοσύνη, εφορία, πολεοδομία, αστυνομία και στρατός? Ποιο το πρόβλημα?
ΥΓ. Ο σχολιαστής στον/ην οποίο/α απάντησα.... είχε 4 ημέρες εάν ήθελε να μου πει, ότι δεν "ικανοποιήθηκε" από την απάντησή μου. Και δεν το εικάζω....

@Τραπεζίτης στη Ζυρίχη 20 Ιουν 2023 23:36
|

Κλασσικά τσιτα΄τα. Εικάζω οτι δε αυτό ο σχολιαστής στον/ην οποίο/α απαντήσατε. Απλά ρωτάει γιατί να απαγορεύονται, όπως δεν απαγορεύονται και άλλες παροχές ιδιωτικής πρωτοβουλίας; Ποιο το πρόβλημα; Δε νομίζω ότι υπονοεί ότι θα κλείσουν τα δημόσια πανεπιστήμια όπως δεν έχουν κλείσει τα δημόσια νοσοκομεία ή τα δημόσια σχολεία με την υπάρξη ιδιωτικού τομέα.

Τραπεζίτης στη Ζυρίχη
|

@απορία 20 Ιουν 2023 13:42
Έλα ρε "πατρίδα"! Προφανώς και υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις, για το 95% των Ελλήνων. Κι αυτό είναι, ότι δεν μπορούν πια, να πληρώνουν για τα πάντα σε τιμές Ελβετίας.
Και τα φροντιστήρια καλά είναι.... και τα ιδιωτικά σχολεία επίσης.... και τα ιδιωτικά κέντρα υγείας μια χαρά υπηρεσίες παρέχουν.... και οι ιδιώτες πάροχοι ενέργειας το ίδιο. Απλά οι άνθρωποι, έχουν πουλήσει ακόμα και τις βέρες τους, για να μπορούν να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν τη μόρφωση των παιδιών τους. Αν τους πεις λοιπόν τώρα, να πληρώσουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια "τύπου Χάρβαρντ" (ακόμα γελάω).... το μόνο που τους μένει είναι να πουλήσουν και κανένα νεφρό....
Αυτοί που μπορούν, πάλι "στην Κύπρο ή αλλού" (πχ Χάρβαρντ, Κολάμπια, Ίτον) θα στείλουν τα παιδάκια τους..... και δεν νομίζω να έχουν και κανένα "καημό" για τα ιδιωτικά στην Ελλάδα. Ίσως να μην συμφωνούν κιόλας....

απορία
|

Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω: αν ο ιδιωτικός τομέας είναι τόσο κακός , γιατί σχεδόν όλα τα παιδιά πηγαίνουν φροντιστήριο και αρκετά σε ιδιωτικά σχολεία; Στα ιδιωτικά σχολεία το ποσοστό επιτυχίας στα ΑΕΙ είναι μεγαλύτερο κατά μέσο όρο του μέσου όρου των δημόσιων. Προφανώς υπάρχει θέμα οικονομικής πρόσβασης αλλά αυτό υπάρχει σε πολλές εκφάνσεις της ζωής όπως η υγεία, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι ευκαιρίες κτλ. Όλοι πάντα θα προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για την οικογένεια και τα παιδιά τους. Αν δεν υπα΄ρχουν στην Ελλάδα ιδιωτικά ΑΕΙ θα πάνε στην Κύπρο ή αλλού. Άρα τί επιτυχγάνεται με την απαγόρευση; Μια ιδεολογική τρύπα στο νερό.

Νίκος Δημ.
|

@Γονέας 18 Ιουν 2023 21:04. Εκτός από ανέκδοτα με τον Τοτό, ξέρουμε και μαθητές-μαθήτριες που πέρασαν χωρίς φροντιστήρια και σε σημαντικές σχολές, π.χ. Νομική. Έχοντας δουλέψει 12 χρόνια σε φροντιστήρια πριν διοριστώ, σας πληροφορώ ότι το 80% των γονέων ξοδεύουν τζάμπα τα λεφτά τους στα φροντιστήρια (και δεν είναι ανέκδοτο).

Πάπυρος Λα Ρούς
|

@Μανώλης
Σοβαρά τώρα? Εσείς δηλαδή ΔΕΝ ξέρετε τέτοιες περιπτώσεις? Μέχρι και δια αλληλογραφίας μπορεί να πάρει κάποιος πτυχίο, όταν πληρώνει.
Όσο για τα πανεπιστήμια, δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα χώρα του κόσμου, που ΟΛΑ τα πανεπιστήμιά της (δημόσια ή ιδιωτικά ή σαν ιδιωτικά) να είναι ή "σοβαρά" ή "μη σοβαρά".
Στο εξωτερικό, υπάρχουν κορυφαία ΚΑΙ δημόσια ΚΑΙ ιδιωτικά πανεπιστήμια.

@ Μανώλης
|

Όσον αφορά το Χάρβαρντ, γράψτε εδώ το ονοματεπώνυμό σας και την ιδιότητά σας και θα σας απαντήσουμε αν. Από κει και πέρα ναι. Για ΄πολλά αυτό πιστεύουμε. Για να μην πω τα έχουμε δει 200 φορές.

Πιτσιφλής
|

- Ξενιτεμένο μου πουλί και παραπονεμένο, μωρέ ξένε μου,
η ξενιτιά σε χαίρεται και 'γω 'χω τον καημό σου.
- Τι έπαθες πάλι, δάσκαλε;
- Πολλά πτυχία έρχονται, θα φύγουν και τα υπόλοιπα κοπέλια, θα ρημάξουν
τα σπίτια. Μόνοι μας θα μαζεύουμε τις ελιές παπα-Μιχάλη...
Και να τις μαζέψω, τι να τις κάνω;...

Μανώλης
|

Σοβαρά κάποιοι πιστεύουν ότι για να πάρει κάποιος πτυχίο από ιδιωτικό πανεπιστήμιο αρκεί να έχει λεφτά; Δηλαδή αν στείλω το βλαστάρι μου στο Χάρβαρντ θα το πάρουν επειδή θα πληρώσω τα δίδακτρα; Και μετά θα του δώσουν και πτυχίο;
Όσο για τη διαφορά ποιότητας σπουδών η του εκπαιδευτικού προσωπικού υπέρ των δημοσίων, που επικαλούνται κάποιοι, προφανώς μιλάνε για τη σημερινή Ελλάδα με τα κολέγια και όχι για τις άλλες χώρες που τα περισσότερα σοβαρά πανεπιστήμια είναι ιδιωτικά.

Ε αν έχει και στο Τιμπουκτού.....
|

@@Αρεστός όχι άριστος18 Ιουν 2023 19:52
Επειδή δηλαδή υπάρχουν ιδιωτικά και στο Τιμπουκτού α) να τα φέρουμε και σε κάθε πόλη μας β) για να σπουδάζει όποιος θέλει πχ Ιατρική ή Νομική
γ) μόνο με τον παρά του δ) χωρίς φροντιστήρια-Πανελλαδικές-ΤΘ-ΕΒΕ-Ειδικά μαθήματα ε) και χωρίς να χρειάζεται καν αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ ???
Και που ξέρετε εσείς, ΠΟΣΑ "λεφτά φτάνουν για ιδιωτικό στην πόλη σου"? Έχετε πρόχειρο κανένα τιμοκατάλογο και το λέτε?
Κι αν γίνει έτσι, τότε για ποιο λόγο να δώσει κάποιος Πανελλαδικές και γιατί να υπάρχουν δημόσια Πανεπιστήμια? Μόνο γι' αυτούς που ΔΕΝ έχουν να πληρώσουν τα "Ελληνοτιμπουκτού" ιδιωτικά?

Με τα ίδια κριτηρια
|

Το σημαντικό δεν είναι να αναθεωρηθεί το άρθρο 16 γιατί ήδη τα πτυχία από ιδιωτικά πανεπιστήμια αναγνωρίζονται μετα από αίτηση του κάθε ενδιαφερόμενου αποφοιτου. Το πιο σημαντικο είναι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να εχουν δικαίωμα να ιδρυθούν, να αξιολογουνται πρώτα από την ΕΘΑΑΕ για να δούμε αν καλύπτουν τα ελάχιστα κριτήρια που απαιτούνται, για τα οποία αξιολογούνται τόσο αυστηρά κάθε τέσσερα χρόνια τα δημόσια πανεπιστήμια και με βάση τα οποία (υπό)-χρηματοδοτούνται κιόλας. Μόνο τα χρήματα δεν φτανουν για να αγοράσουν ποιότητα. Μια απλή σύγκριση των βιογραφικών των καθηγητών δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι χαοτική υπέρ των διδασκόντων των δημοσίων πανεπιστημίων. Βάλτε τον ανταγωνισμό δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημίων επί ίσοις όροις οικονομικά και τα ιδιωτικά δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

Γονέας
|

@Γονέας 18 Ιουν 2023 18:38

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτο το ξερατε?

@Αρεστός όχι άριστος
|

Σωστά, σωστά. Αλλά αν πας σε ιδιωτικό εκτός συνόρων, Κύπρο, Βουλγαρία, Αλβανία, Τιμπουκτού, είναι όλα καλά εφ'όσον το ίδρυμα αναγνωρίζεται απο το ΔΟΑΤΑΠ.
Αν όμως είναι εντός συνόρων, τότε...είναι "κακό", είσαι κατά της δημόσιας παιδείας, και γενικά στο πυρ το εξώτερο.
Αν έχεις πολλά λεφτά και μπορείς να πας στο εξωτερικό κανείς δεν έχει προβλημα μαζί σου. Αν τα λεφτά φτάνουν για ιδιωτικό στην πόλη σου και όχι στο εξωτερικό, τότε δεν πρέπει να έχεις τη δυνατότητα.
Μετά σου λένε για "ταξικό πρόσημο" κάποιοι .

Κύριε πρόεδρε
|

να θυμηθείτε στην αναθεώρηση την άρση ασυλίας χωρίς έγκριση από τη βουλή

για πολιτικούς που κακοδιαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και αποκλεισμό τους δια βίου από τα κοινά
Εδώ πιάνονται πολιτικοί με απευθείας αναθε΄σεις και μίζες και πλουτισμό και υπέρογκα ποσά για μελέτες χωρίς έργο και παίρνουν αναβολή 40 χρόνια από τα δικασ΄τηρια και τα κόμματα τους ξαναβάζουν στα ψηφοδέλτια από την πίσω πόρτα...

κα΄ποια έρευνα γιατί πτώχευσε η χώρα και έχουμε 99 χρόνια μνημόνιο;

μήπως τα έκτακτα μέτρα το 2012 να σταματήσουν επιτέλους; έχομε 2023....

κανείς πολιτικ΄ςο δεν μιλάει για υτά

Ορόσημο το 2025
|

Το 2025 θα είναι χρονιά διείσδυσης μεγαλύτερων οικονομικών συμφερόντων που θα "καταλάβουν" την ελληνική οικονομία (τότε λήγουν και 150 δόσεις των οφειλομένων που δεν θα εξυπηρετηθούν) σε όλα τα επίπεδα.
Στην ουσία, η ακίνητη περιουσία θα μπορεί να περιέλθει σε ξένα κεφάλαια, καθόσον όλες οι πολλά υποσχόμενες τωρινές επενδύσεις (δάνεια) σε τουριστικές (και μη) επιχειρήσεις θα μπορούν να μείνουν στον "αέρα" (και να εκποιηθούν) με μια αλλαγή στην πολιτική εισροής τουριστών και ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής ιδιοκτητών, που θα περάσει στα ξένα κεφάλαια, θα υπάρχει και το περιθώριο για "επενδύσεις" (από τα ξένα κεφάλαια) σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπου θα πληρώνουμε στους ξένους για να σπουδάζουν τα παιδιά μας (φυσικά με την διαδεδομένη στο εξωτερικό πολιτική των φοιτητικών δανείων, με πολλαπλασιαστικό κέρδος των δανειστών). Όπως στα περισσότερα ιδιωτικά της Δύσης, τα προγράμματα θα είναι και αγγλόφωνα.
Το ίδιο θα γίνει και στην Υγεία, στα Ασφαλιστικά, κλπ.
Η Ελλάδα πλέον ανήκει στην Δύση (ανεξάρτητα του εκάστοτε κόμματος "εξουσίας"). Μόνη μας ελπίδα να επενδύσουν το 2025 στα ελληνικά ακίνητα (που θα έχουν "ρίξει" οι αγορές τις τιμές τους τότε) οι ομογενείς (ελληνικής καταγωγής) του εξωτερικού, ως ξένοι επενδυτές.
Αυτό το σενάριο βλέπω.

Αρεστός όχι άριστος
|

Για όσους δεν το ξέρουν ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχουν για τους έλληνες στην Κύπρο.
Διδάσκουν αρκετοί Έλληνες πανεπιστημιακοί, κυρίως συνταξιούχοι, και τα πτυχία αναγνωρίζονται στην Ελλάδα χωρίς ΔΟΑΤΑΠ.
Χιλιάδες ελληνόπουλα φοιτούν εκεί, εξ αποστάσεως.

Πραγματικά ακατανόητη η στάση μερικών
|

@Γονεας

Για ποιο λόγο να πληρώσει κάποιος ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό (εκεί η πλειοψηφία των καλύτερων είναι δημόσια);

Τα Πανεπιστήμια της χώρας μας είναι σε εξαιρετικά καλό επίπεδο, γιατί τα σνομπάρουμε;

@Γονέας
|

Επίσης υπάρχουν και παιδιά που δεν πάνε φροντιστήρια και περνάνε στην πρώτη τους επιλογή. Δεν είναι απαραίτητο να πληρώνει φροντιστήρια ο μέσος έλληνας.

Κώστας
|

@@Γονέας, ναι πράγματι...με λίγα ψωροδεκαχίλιαρα ...δεν πας πουθενά. Και τζάμπα του βγήκε του γονέα μεταξύ μας....

@Γονεας 18 Ιουν 2023 14:10
|

α. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.
β. Ο λόγος που τα στέλνουμε στα φροντιστήρια δεν είναι το κακό σχολείο αλλά το γεγονός ότι κάποιος το ξεκίνησε και οι υπόλοιποι δεν θέλουμε τα παιδιά μας να ξεκινήσουν τον αγώνα με μειονέκτημα. Γνωστοί μου στέλνουν σε ακριβό ιδιωτικό σχολείο και το απόγευμα τους κάνουν και φροντιστήριο επίσης εάν μπείτε στην ιστοσελίδα φροντιστηρίου (στο Μαρούσι) θα δείτε επιτυχίες από μαθητές ιδιωτικών σχολείων .

@Γονέας
|

Ναι άνετα, στην Βουλγαρία μπορεί δεν ξέρω. Για άλλη χώρα αποκλείεται. Ούτε για Ελλάδα δεν φτάνουν τα έξοδα που δώσατε στα φροντιστήρια.

Μέλος ΔΕΠ
|

Τα ιδιωτικα Πανεπιστημια να δημιουργηθουν με συγκεκριμενο οργανογραμμα τοσο για το προσωπικο οσο και για τις υποδομες και το βασικοτερο, να δημιουργηθουν ΕΚΤΟΣ της Περιφερειας Αττικης και Περιφερειας Κεντρικης Μακεδονιας (όρος αποκλειστικός για τη δημιουργία τους)! Αν ειναι να δημιουργθουν 15 Ιδιωτικα ΑΕΙ (ΑΕΙ οχι τα ΙΕΚ χψ να γινουν ΑΕΙ) στην Αττικη/Αθηνα θα ειναι η απολυτη καταστροφη στο μελλον της Ελλαδας και της Παιδειας στην Ανωτατη Εκπαιδευση.

Δον Κιχώτης
|

- Να το το ''εμείς'', αχνοφαίνεται...
- Μικιό είναι, δε θα...
- Θα αναντρανίσει από την αγάπη των πολλών!
- Ναι, παπά μου!

Γονεας
|

Εάν ο μέσος Έλληνας δεν πληρωνε τα ψροντηστηρια του παιδιού του για αναπληρώσει τις γνώσεις που δεν παίρνει από το σχολείο και μάζευε αυτά τα χρήματα, άνετα θα μπορούσε να χρηματοδότησει τις σπουδές σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο του εξωτερικού του παιδιού του

Μαγικά πράγματα
|

Από τη μια μεριά : "οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι ένας αδιάβλητος αξιοκρατικός και αποτελεσματικός μηχανισμός ένας ιμάντας κοινωνυχής κινητικότητας. Τα παιδιά που πετυχαίνουν που αριστεύουν προέρχονται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας Παιδιά από οικονομικά αδύναμες οικογένειες μπαίνουν σε πολύ καλές σχολές και αποκτούν προοπτική για ένα λαμπρό μέλλον. Στο εξωτερικό δεν είναι έτσι πλέον. Στην Αμερική τα κορυφαία πανεπιστήμια ουσιαστικά αναπαράγουν τις ελίτ".

Από την άλλη μεριά : θέλουμε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

ΔΗΛΑΔΗ : Και διατήρηση των πανελλαδικών εξετάσεων (με ΕΒΕ και ΤΘ) για τα παιδιά του κόσμου..... και ιδιωτικά μόνο με τον παρά, για τους έχοντες και κατέχοντες. Τι καλά Θεέ μου τι καλά!

Δεν είναι το θέμα τα ιδιωτικά ΑΕΙ
|

Οι 180 βουλευτές είναι απαραίτητοι συνταγματικά για την αναθεώρηση του καθεστώτος του Αιγαίου.Σκασιλα όλων τα ιδιωτικά ΑΕΙ που μια ιατρική σχολή απαιτεί πακτωλούς εκατομμυρίων για να δημιουργηθεί και θα είναι ζημιογόνα.Το αυτό και για άλλες σχολές .Ο διαμοιρασμός του Αιγαίου είναι το θέμα που το απαιτούν πιεστικά οι ...σύμμαχοι για να ικανοποιηθεί η Τουρκία και να μην στραφούν ολοκληρωτικά στην Ρωσία .Θέλουν έλεγχο ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού και φυσικά θα αμφισβητούν και τον έλεγχο δυτικά του κατά την πάγια τους τακτική.Αυτο θέλει 180 βουλευτές,γιατί ανατρέπει προηγούμενες συνθήκες.Ο θόρυβος για ιδιωτικά ΑΕΙ είναι προσχηματικος.Το θέμα είναι το Αιγαίο και η επήρεια του συμπλέγματος της Μεγίστης.Αφου έχει αυτοδυναμία και μπορεί να κυβερνήσει με 151 βουλευτές γιατί επιμένει στον αριθμό των 180;Γιατί μόνον με αυτόν τον αριθμό μπορούν να πραγματοποιηθούν τα ανωτέρω εθνικά θέματα κυριαρχίας που αν συμβούν η μικρασιατική καταστροφή θα θεωρείται λεπτομερεια.Λενε για 180 και ιδιωτικά ΑΕΙ για να περάσουν με αναθεώρηση των σχετικών άρθρων αυτά.Σκασιλα των ξένων ΑΕΙ αν έχουν εδώ ιδρύματα όταν το έχουν πετύχει δια της πλαγιάς,όταν οποίος έχει λεφτά θα πάει έξω,όταν έχουν δικά τους ΑΕΙ στα σύνορα με την Βουλγαρία κλπ.Το θέμα είναι ότι το γνωρίζουν τα τρία κόμματα Το ερώτημα γιατί δεν λένε λέξη για αυτό και αποπροσανατολίζουν με τα ιδιωτικά ΑΕΙ;

Αριστεία, όχι αστεία
|

Το άρθρο 16 δεν αφορά μόνο τα πανεπιστήμια, αφορά την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.
Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

ΥΓ Άριστο είναι να ξαναθυμηθούν ορισμένοι την αιτία που η Πλατεία Κλαυθμώνος πήρε το όνομά της.

Αυξήστε και κανένα μισθό
|

κύριε πρόεδρε..να πηγαίνει κα ο με΄σος Έλληνας σε ένα ιδιωτικό Πανεπιστήμιο...
όχι μόνο οι πολιτικοί και οι πολύ έυποροι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ