Αποσπάσεις ΔΕ: Ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα - Καταττέθηκαν 5.777 αιτήσεις-Οι σημερινές αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ

23/06/2023

Άκουσε το άρθρο

Του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου

Ακολουθεί η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης του ΚΥΣΔΕ που έγινε σήμερα Παρασκευή 23/06/2023 και οι σχετικές αποφάσεις - γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου.

Θέματα ΚΥΣΔΕ 23/06/2023

Αίτηση θεραπείας επί ανάκλησης μετάθεσης έτους 2023. Ικανοποίηση της αίτησης θεραπείας των δύο (2) συναδέλφων που την υπέβαλαν.

Απόσπαση εκπαιδευτικού ΔΕ στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για το επόμενο διδακτικό έτος. Θετική η γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

Παράταση απόσπασης εκπαιδευτικού ΔΕ ως εθνικού εμπειρογνώμονα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Θετική η γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

Ανακλήσεις μεταθέσεων εκπαιδευτικών ΔΕ έτους 2023. Απορριπτικό και για τις τρεις (3) αιτήσεις ανάκλησης.

Ενστάσεις εκπαιδευτικών ΔΕ επί των μεταθέσεων σε καλλιτεχνικά Σχολεία έτους 2023. Μεταφέρεται σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ.

Μετάταξη εκπαιδευτικού ΔΕ σε διοικητικές θέσεις μέσω ΕΣΚ για λόγους υγείας. Θετική η γνωμοδότηση του Συμβουλίου για την αποδέσμευση του εκπαιδευτικού.

Ένσταση εκπαιδευτικού ΔΕ επί των μετατάξεων σε θέση ΕΔΙΠ.Απορριπτικό από το Συμβούλιο.

Ανάκληση μετάταξης από διοικητική θέση και επαναφορά στην εκπαίδευση.Θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου και για τις τρεις (3) αιτήσεις ανάκλησης μετάταξης.

Αναδρομική μετάταξη εκπαιδευτικού ΔΕ σε θέση ΕΔΙΠ σε συμμόρφωση δικαστικής απόφασης.Θετικό το Συμβούλιο στην αποδέσμευση της εκπαιδευτικού, ώστε να μεταταχθεί αναδρομικά σε θέση ΕΔΙΠ.

Μετάταξη εκπαιδευτικών ΔΕ από κλάδους της ΔΕ σε κλάδους ΕΕΠ των ΚΕΔΑΣΥ και σε ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ.Από τις εννέα (9) αιτήσεις μετάταξης, το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τις οχτώ (8). Για τη μία (1) αίτηση η γνωμοδότηση ήταν αρνητική λόγω τυπικού κωλύματος

Αποδέσμευση εκπαιδευτικών ΔΕ για μετάταξη στην ΠΕ για το σχολικό έτος 2023-24.Από τις επτά (7) αιτήσεις, η γνωμοδότηση του Συμβουλίου ήταν θετική για τις πέντε (5) και αρνητική για τις δύο (2). 

Τροποποίηση μετάθεσης εκπαιδευτικού ΔΕ σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΑΣΥ 2023.Θετικό το Συμβούλιο ως προς την αίτηση τροποποίησης της μετάθεσής μιας συναδέλφου. Αφορά στο πρόβλημα που υπήρξε στο e-datacenter και δεν άνοιξαν κενά σε περιοχές από όπου μετατέθηκαν εκπαιδευτικοί με οργανική σε ΕΕΕΕΚ.

Ένταξη νεοδιόριστου εκπαιδευτικού ΔΕ σε ειδική κατηγορία για απόσπαση σε μουσικό σχολείο.Θετικό το Συμβούλιο και για τις δύο (2) αιτήσεις ένταξης σε ειδική κατηγορία για τις αποσπάσεις στα Μουσικά.  

Απόσπαση εκπαιδευτικού ΔΕ σε εκκλησιαστικό σχολείο.Το θέμα θα συζητηθεί σε μία απ’ τις επόμενες συνεδριάσεις.

Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε στελέχη εκπαίδευσης.Θετική η γνωμοδότηση του Συμβουλίου.

Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε μόνιμους εκπαιδευτικούς ΔΙΕΚ.Θετική γνωμοδότηση και για τις δύο (2) αιτήσεις.

Διακοπή απόσπασης εκπαιδευτικού ΔΕ στο ΣΕΠ Ηρακλείου.Δεκτό από το Συμβούλιο.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ

Το ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 28/06 και όπως ενημερωθήκαμε προφορικά (η πρόσκληση με την ΗΔ θα μας γνωστοποιηθεί τη Δευτέρα 26/06) θα εξεταστούν και οι κατά προτεραιότητα αποσπάσεις τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική.

Αναφορικά με τις αποσπάσεις σε φορείς, η πληροφόρηση που έχουμε αλλά και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα υπογραφούν μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και την ανάληψη καθηκόντων της νέας πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Παιδείας. Θα εγκριθούν, τουλάχιστον ως προς τον αριθμό τους, από τον νέο Υπουργό και θα υπογραφούν.

Για τις αποσπάσεις σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, προβλέπεται να υπάρχει εισήγηση των αρμοδίων Επιτροπών, Μουσικής και Καλλιτεχνικής Παιδείας. Αναμένονται οι εισηγήσεις των Επιτροπών για να προχωρήσει η διαδικασία και να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες αποσπάσεις.

Προβλέπεται παράταση της αναμονής και της αγωνίας των αιτούντων απόσπασης εκπαιδευτικών από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Σε ότι αφορά αυτές τις αποσπάσεις η ενημέρωσή μας είναι ότι θα εξεταστούν από το Συμβούλιο μετά τις 15, πιθανά και μετά τις 20 Ιουλίου. Είναι ένα ζήτημα το πότε θα έχει το Υπουργείο συγκεντρωμένα τα λειτουργικά κενά από τις Διευθύνσεις.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των αιτήσεων απόσπασης που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά ήταν:

  • 2076 για φορείς
  • 2889 για ΠΥΣΔΕ
  •   359 για ΣΜΕΑΕ
  •   324 για Μουσικά Σχολεία
  •     52 για Καλλιτεχνικά Σχολεία
  •     77 για ΣΕΠ

Οι συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ θα είναι πλέον πιο τακτικές. Θα ενημερώνω άμεσα για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν σε καθεμιά από αυτές τις συνεδριάσεις. Συναισθάνομαι την αγωνία της καθεμίας και του καθενός συναδέλφου, κυρίως όσων έχουν αιτηθεί απόσπασης και περιμένουν τα αποτελέσματα προκειμένου να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της νέας σχολικής χρονιάς.

 Για ότι νεότερο θα σας ενημερώνω.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ