Το ΠΑΔΑ «απογειώνεται» στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

26/06/2023

Άκουσε το άρθρο

Στους επισκέπτες του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» προσφέρεται η εμπειρία ενός ιδιαίτερου «ταξιδιού» στον UN - LIMITED SKY: Πρόκειται για την 100η Έκθεση του αεροδρομίου από την έναρξη λειτουργίας του, η οποία φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο «Τέχνη και περιβάλλον», στο επίπεδο αναχωρήσεων, με τίτλο «UN - LIMITED SKY: Borderless SkyLimitless Creativity» η οποία φιλοξενεί έργα των φοιτητών του εργαστηρίου «Εικαστικές Εφαρμογές» του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Για το ΠΑΔΑ η παρούσα έκθεση σηματοδοτεί τη συμπλήρωση πέντε ετών πανεπιστημιακής λειτουργίας και σταθερής ανοδικής πορείας του.

Την ιδέα και επιμέλεια της έκθεσης που θα είναι επισκέψιμη μέχρι το τέλος του χρόνου, είχε ο Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, καθηγητής Χαράλαμπος Πρέσσας και η Μυρτώ Βουνάτσου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών. Η επιμέλεια, ο συντονισμός, η οργάνωση και η πραγματοποίηση της έκθεσης με την αισθητική αρτιότητα που αντικρύζουν οι αναρίθμητοι επισκέπτες, ανήκει στη κ. Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη, Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού του Διεθνούς Αερολιμένα, που με τις έως τώρα πολυάριθμες εκθέσεις και τα πολιτιστικά δρώμενα που έχει οργανώσει, έχει πετύχει να καταστήσει το Αεροδρόμιο, έναν ξεχωριστό κόμβο πολιτισμού για εκατομμύρια επιβάτες και επισκέπτες που επισκέπτονται την πατρίδα μας κάθε χρόνο.

Ο Πρύτανης ΠΑΔΑ, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, σημείωσε ότι αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά με την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης, που αναδεικνύει τις δημιουργίες των φοιτητριών και φοιτητών του Πανεπιστημίου και αποτελεί απτή απόδειξη του σπουδαίου έργου που συντελείται στους κόλπους του. Ο κ. Καλδής ευχαρίστησε θερμά για τη δυνατότητα που δόθηκε και τη στήριξη που παρασχέθηκε στην υλοποίηση της Έκθεσης από τη Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και ειδικότερα από τον Πρόεδρό του, κ. Ριχάρδο Λαμπίρη. Είναι εξόχως σημαντικό για το Πανεπιστήμιο, υπογράμμισε ο κ. Καλδής, το γεγονός ότι εκτίθενται τα έργα των φοιτητών του στο φιλόξενο Αεροδρόμιο Αθηνών, με αποτέλεσμα να καθίστανται ορατά σ’ ένα πολυάριθμο κοινό από όλα τα πλάτη και μήκη της γης. Είναι, επίσης, ιδιαίτερα τιμητικό, κατέληξε ο κ. Καλδής, το γεγονός ότι η διοίκηση του Αεροδρομίου επέλεξε να είναι σε λειτουργία η έκθεση για οκτώ ολόκληρους μήνες.

Οι οικοδεσπότες της έκθεσης, η κ. Χαρά Ελένη Μητσοτάκη και ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης του ΔΑΑ

Ο Πρόεδρος του ΔΑΑ δήλωσε:  “Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ως σημείο συνάντησης ανθρώπων, λαών και πολιτισμών , είχε και έχει πάντοτε σαν στόχο την ανάδειξη των Τεχνών και του Πολιτισμού μέσα από ποικίλες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτό με μεγάλη μας χαρά, φιλοξενούμε την έκθεση με τίτλο “UNLIMITED SKY : BORDERLESS SKYLIMITLESS CREATIVITY” με έργα των φοιτητών του εργαστηρίου ‘’Εικαστικές εφαρμογές” του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η έκθεση αυτή αναδεικνύει τις δημιουργικές δεξιότητες των φοιτητών και αποδεικνύει το σημαντικό έργο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Παρόμοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες μίμησης στις οποίες ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα είναι πάντοτε αρωγός, πιστός στην πεποίθηση πώς Παιδεία και Πολιτισμός είναι δύο έννοιες ταυτόσημες, πού πάντοτε στους χώρους του αεροδρομίου θα βρίσκουν μία φιλόξενη στέγη.”

Ο Πρύτανης ΠΑΔΑ, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής ανάμεσα στην Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτισμού του ΔΑΑ, κ. Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο του ΔΑΑ, κ. Ριχάρδο Λαμπίρη

Ο Πρύτανης ΠΑΔΑ απένειμε στις 22/6 τιμητικές διακρίσεις στον Πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε., κ. Ριχάρδο Λαμπίρη και στην Τομεάρχη Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτισμού του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Α.Ε., κ. Χαρά – Ελένη Μητσοτάκη ως αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής τους στην προαγωγή και στην ευόδωση των στόχων του ΠΑΔΑ. Τιμητική διάκριση ως αναγνώριση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δράσης του, του πλούσιου και πολυδιάστατου καλλιτεχνικού του έργου και της συμβολής του στην προαγωγή και στην ευόδωση των στόχων του Πανεπιστημίου, απένειμε ο κ. Καλδής στον Κοσμήτορα της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, καθηγητή Χαράλαμπο Πρέσσα.

Οι κύριοι θεματικοί άξονες της έκθεσης Sky, Limited-Unlimited, Countries, Journeys, Nations, Earth, Travel, Space, Border-Borderless κ.α. οι ελεύθερες ερμηνείες εννοιών και όρων, μεταφέρθηκαν στις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου ως ετήσιο μονοθεματικό Project στους φοιτητές του εργαστηρίου «Εικαστικές Εφαρμογές» του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής υπό τη συνεχή καθοδήγηση του εμπνευσμένου καθηγητή Χ. Πρέσσα. Τα επιλεγμένα (φωτοζωγραφικής, ζωγραφικής, κολλάζ και άλλων εικαστικών τεχνικών) έργα, παράγωγα αυτού του «ταξιδιού» παρουσιάζονται στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τόσο σε αναρτημένες εκτυπώσεις όσο και σε συνεχή ροή προβολής ψηφιακών εικόνων σε video.

Μπορείτε να επισκεφθείτε την Έκθεση, που θα λειτουργεί έως το τέλος του χρόνου, στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» Επίπεδο Αναχωρήσεων (είσοδος 3). Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για το κοινό.

(φωτογραφίες Ηλίας Γεωργουλέας)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ