ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων: Εξώσεις εκπαιδευτικών από τα σπίτια τους στη Σύρο και στη Μήλο

Λιγοστά τα διαθέσιμα προς ενοικίαση δωμάτια από Σεπτέμβρη

27/06/2023

Άκουσε το άρθρο

Βρισκόμαστε στα τέλη της σχολικής χρονιάς και σοβαρά προβλήματα στέγασης αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που διαμένουν και στα νησιά της Σύρου και της Μήλου. Δυστυχώς πολλοί από αυτούς εκδιώχνονται από τα δωμάτια και τα σπίτια που διαμένουν, πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Εξάλλου όλο και λιγότερα είναι τα σπίτια και τα δωμάτια που διατίθενται σε εκπαιδευτικούς για τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, σ αυτά τα δύο νησιά.

Το μοντέλο του «υπερτουρισμού» απειλεί όλο και περισσότερο τη ζωή, τη δουλειά και την αξιοπρεπή διαβίωση των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων και παρ όλα αυτά το Κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία είναι άφαντοι απένταντι στα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, δεν έχουν κάνει καμία κίνηση και δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία για το οξύτατο ζήτημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στα νησιά των Κυκλάδων.

Η Υπουργός της «αριστείας» μάλλον δεν έχει τίποτα να πει για το τεράστιο πρόβλημα των «άστεγων» συναδέλφων αλλά την ίδια στιγμή κομπάζει για τις «επαναστατικές αλλαγές» που έγιναν στον τομέα της Παιδείας τα τέσσερα τελευταία χρόνια!!!

Ως Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ απαιτούμε:

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να κινητοποιηθούν άμεσα προκειμένου να διατεθούν πόροι και κονδύλια για τη στέγαση των συναδέλφων που βρίσκονται χωρίς σπίτι στη Σύρο, στη Μήλο και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Η Δημοτική Αρχή του κάθε νησιού να διαθέσει άμεσα όσα χρήματα απαιτούνται για να βρουν στέγη οι συνάδελφοι μέχρι το τέλος του Ιουνίου και το κλείσιμο των σχολείων αλλά και από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

Μόνιμη επιδότηση της στέγασης, της σίτισης και της μετακίνησης όλων των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αναπληρωτών που εργάζονται στις Κυκλάδες!

Ανέγερση κοινωνικής κατοικίας και δωρεάν διαμονή για τους εκπαιδευτικούς στα  πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων!

Καλούμε άμεσα ΟΛΜΕ και ΔΟΕ να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας και συνάντηση με την Υπουργό για το θέμα της στέγασης των συναδέλφων στα νησιά των Κυκλάδων και βέβαια για όπου αλλού αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα οι συνάδελφοι.

Το ΔΣ της  Α ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (5)

Ήλιος + θάλασσα = ενοικιαζόμενα. Πού καιρός για γράμματα?
|

@Ας μη δηλώσει ΚΑΝΕΝΑΣ τέτοια μέρη
Ποιος θα πήγαινε μήπως, εάν δεν είχαν ανάγκη από προϋπηρεσία και μόρια? Το βλέπουμε άλλωστε με τους γιατρούς, που τους ψάχνουν στα νησιά με το μικροσκόπιο. Καλός ο τουρισμός κ.κ. των νησιών αλλά πρέπει να μάθουν και πέντε γράμματα τα παιδιά σας. Αλλιώς κάντε κολλέγια και ιδιωτικά πανεπιστήμια....
Το Υπουργείο είναι μάλλον απασχολημένο με τομές, μεταρρυθμίσεις, αναβαθμίσεις και καινοτομίες και δεν προλαβαίνει....

Και να μην ξεχνάμε
|

ΟΧΙ μόνο για τους αναπληρωτές!!!! Τα μέτρα να αφορούν και σε μόνιμους. Γενικώς οριζόντια σε όλους τους εκπαιδευτικούς.

Τρικυμία...
|

Παράνοια.....ακόμα "η Υπουργός"....τέτοιο κόλλημα!

e-Πιτσιφλής
|

Στο τέλος της δεκαετίας του 50 χτίστηκε στο χωριό μου το σπίτι του δασκάλου δίπλα στο σχολείο. Τις πέτρες τις μετέφεραν οι άντρες από το βουνό, το έχτισαν, και οι γυναίκες το στόλισαν. Ένας Κρητικός της Αμερικής έστειλε τα λεφτά για τα δύο παράθυρα, την πόρτα, τη σκεπή, το εξωτερικό κουζινάκι και την εξωτερική τουαλέτα... Έπιπλα βρέθηκαν στα σπίτια των χωριανών. Όμορφο ήταν!
Συχνά οι γυναίκες του χωριού πήγαιναν στον δάσκαλο ένα πιάτο φαΐ...

Ας μη δηλώσει ΚΑΝΕΝΑΣ τέτοια μέρη
|

έρχονται και δημοτικές εκλογές να μην ξεχνάμε....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ