ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διαγωνισμός Διατριβής με τίτλο: «Η διατριβή μου σε 3 λεπτά»

Δημοσίευση: 05/07/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023  και ώρα 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην  «Αίθουσα Συναυλιών» του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου η Τελική Φάση του Διαγωνισμού «Η διατριβή μου σε 3 λεπτά - 3 Minute Thesis» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης, υπό την αιγίδα του Πρύτανη του Ιδρύματος Καθηγητή  Γεωργίου Μ. Κοντάκη  και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Διαγωνισμός, που το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία από το 2019, βασίζεται σε μια ιδέα που αναπτύχθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο του Queensland, στην Αυστραλία και υιοθετήθηκε από 600 πανεπιστήμια σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως.

Οι υποψήφιοι διδάκτορες προτρέπονται να συναγωνιστούν και να παρουσιάσουν σε μόλις 3 λεπτά το αντικείμενο, τα κεντρικά αποτελέσματα και τη σημαντικότητα της έρευνάς τους με απλό και κατανοητό τρόπο. Ο Διαγωνισμός στοχεύει στη διάχυση της γνώσης και της συναρπαστικής έρευνας που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προς το ευρύ κοινό, και στην αλληλεπίδραση μαζί του. Η έρευνα και η γνώση για το κοινό καλό αποτελούν ύψιστο αγαθό.

Η Πρώτη Φάση Αξιολόγησης - Επιλογή των 10 Καλύτερων Παρουσιάσεων Διδακτορικών Διατριβών του Διαγωνισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να γνωρίσετε τους 10 υποψήφιους του τελικού Διαγωνισμού. Βιογραφικά διαγωνιζόμενων

Η Δεύτερη Τελική  Φάση Αξιολόγησης, Κεντρική Εκδήλωση για την Επιλογή και Βράβευση των Τριών Καλύτερων Παρουσιάσεων Διδακτορικών Διατριβών, θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 11 Ιουλίου 2023 στις 18:30 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου  και  θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.

Την ημέρα της Κεντρικής Εκδήλωσης, μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, την επιλογή και την βράβευση των τριών καλύτερων παρουσιάσεων διδακτορικών διατριβών, υποψήφιοι διδάκτορες θα παρουσιάσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα σε έκθεση posters, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει περισσότερο με τους υποψήφιους διδάκτορες.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://www.uoc.gr/files/items/1/10198/telikoannouncement_3mthesiscompet...(1).pdf?rnd=1683545683

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.