Οι αποφάσεις του ΚΥΣΔΕ- Χρονοδιάγραμμα αποσπάσεων

07/07/2023

Άκουσε το άρθρο

Του αιρετού στο  ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου

 

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 06/07 συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο θέματα που αφορούν στις αποσπάσεις  εκπαιδευτικών όπως:

1. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών ΔΕ ως προς την ένταξη σε ειδική κατηγορία απόσπασης (ασθένειες) από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκαν:

100 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. για ένταξή τους στην ειδική κατηγορία «Γονέας τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67%». Το ΚΥΣΔΕ γνωμοδότησε θετικά για τις 98 ναι και αρνητικά για 2 με διαφοροποίηση των αιρετών.

15 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. για ένταξή τους στην ειδική κατηγορία «Νεοδιόριστος με ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω ιδίου ή συζύγου», όπου το ΚΥΣΔΕ γνωμοδότησε θετικά για όλες και

46 αιτήσεις απόσπασης εκπαιδευτικών Δ.Ε. για ένταξή τους στην ειδική κατηγορία «Ασθένεια».

Το ΚΥΣΔΕ με βάση το γράμμα του νόμου (ΠΔ50/96) γνωμοδότησε θετικά για τις 25 και αρνητικά για τις 21, με μειοψηφία των αιρετών. Αυτές θα εξεταστούν εκ νέου κατά περίπτωση σε επόμενη συνεδρίαση.

2. Εξέταση αιτήσεων εκπαιδευτικών ΔΕ ως προς την ένταξη σε κατά προτεραιότητα απόσπαση (σύζυγοι ένστολων) από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ.

Εξετάστηκαν συνολικά 242 αιτήσεις. Το Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τις 238 και αρνητικά για 4 με μειοψηφία των αιρετών.

3. Εξέταση τεσσάρων (4) αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών ΔΕ σε εκκλησιαστικά σχολεία.

Αποφασίστηκε η αναπομπή του θέματος στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου.

Με κάθε επιφύλαξη και επειδή κατανοώ την αγωνία των ενδιαφερομένων συναδέλφων/ισσών, μεταφέρω την ανεπίσημη πληροφορία από το ΥΠΑΙΘΑ ότι οι αποσπάσεις σε φορείς θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 07/07. Μένει να δούμε αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία.

Επίσης την ίδια μέρα αναμένεται να βγει η εγκύκλιος των κενών και να σταλεί στις Διευθύνσεις.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ θα πραγματοποιηθεί, όπως ενημερωθήκαμε, την Τετάρτη 12.07 που θα εξετάσει μεταξύ άλλων και τις αποσπάσεις σε Καλλιτεχνικά και Μουσικά σχολεία.

Ενημέρωση για τις μετατάξεις

4. Εξέταση αιτήσεων μετάταξης εκπαιδευτικών ΔΕ (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) από κλάδο σε κλάδο της ΔΕ, από κλάδους της ΠΕ (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) σε κλάδους της ΔΕ.

Πιο συγκεκριμένα εξετάστηκαν ογδόντα επτά (87) αιτήσεις μετάταξης, εκ των οποίων, είκοσι τέσσερις (24) αιτήσεις αφορούσαν σε εκπ/κούς Δ.Ε. που ζητούσαν μετάταξη από κλάδο σε κλάδο της ΔΕ και εξήντα τρείς (63) αιτήσεις αφορούσαν σε εκπ/κούς ΠΕ που ζητούσαν μετάταξη από κλάδους της ΠΕ σε κλάδους της ΔΕ.

Το ΚΥΣΔΕ εισηγήθηκε θετικά για 74 αιτήσεις μετάταξης βάσει των κενών της εγκυκλίου. Αναλυτικά, ανά κλάδο, θετικά εισηγήθηκε το ΚΥΣΔΕ να μεταταχθούν 3 εκπαιδευτικοί (2 ΠΕ και 1 ΔΕ) σε ΠΕ02, 3 εκπαιδευτικοί ΔΕ σε ΠΕ03, 2 εκπαιδευτικοί ΔΕ σε ΠΕ04.01, 3 από τους 5 αιτούντες εκπαιδευτικούς ΠΕ σε ΠΕ05, 4 εκπαιδευτικοί ΠΕ σε ΠΕ06, 1 εκπαιδευτικός ΔΕ σε ΠΕ07, 1 εκπαιδευτικός ΔΕ σε ΠΕ08, 37 από τους 46 αιτούντες εκπαιδευτικούς ΠΕ σε ΠΕ11, 1 εκπαιδευτικός ΔΕ σε ΠΕ78, 2 εκπαιδευτικοί ΠΕ σε 79.01 σε ΔΕ, 1 εκπαιδευτικός ΔΕ σε ΠΕ80 (και 1 ανάκληση), 3 εκπαιδευτικοί ΔΕ σε ΠΕ 83, 6 εκπαιδευτικοί (4 ΔΕ και 2 ΠΕ) σε ΠΕ86, 1 εκπαιδευτικός ΔΕ σε 87.02, 1 εκπαιδευτικός ΔΕ σε 89.01, 2 εκπαιδευτικοί ΔΕ σε ΤΕ01.25 και 3 από τους 4 αιτούντες εκπαιδευτικούς ΔΕ σε ΤΕ02.02.

5. Εξέταση αίτησης επανεξέτασης της αίτησης ανάκλησης μετάταξης εκπαιδευτικού.

Το ΚΥΣΔΕ ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά.

6. Εξέταση αίτησης εκπαιδευτικού ΔΕ για μετάταξη σε διοικητική θέση για λόγους υγείας μέσω ΕΣΚ.

Το ΚΥΣΔΕ γνωμοδότησε αρνητικά λόγω του ότι δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις. Οι αιρετοί διαφοροποιηθήκαμε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Εκπαιδευτικός
|

Έχει ξεφτιλιστει το θέμα,η αγωνία χτυπάει κόκκινο, επιτέλους να ξέρουμε τι θα γίνει...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ