ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Παραμονή εκπαιδευτικών στα Λύκεια για το Μηχανογραφικό των υποψηφίων

Δημοσίευση: 07/07/2023
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για την υποστήριξη της υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων για τα ΑΕΙ, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ανεξάρτητα από την προγραμματισμένη εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τετάρτη 12-7-2023 και την Δευτέρα 17-7-2023, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Αυτές τις ημέρες, οι υποψήφιοι θα μπορούν να αποκτήσουν κωδικό ασφαλείας (αν δεν πρόλαβαν ή αν τον έχασαν) ή/και να αναιρέσουν το ήδη υποβληθέν/οριστικοποιημένο Μ.Δ., για να υποβάλουν αμέσως εκ νέου ένα άλλο Μ.Δ. ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν με την παρουσία του Διευθυντή ή του Υποδιευθυντή (ή του αναπληρωτή αυτών) και ενός εκπαιδευτικού για το χειρισμό της ηλεκτρονικής εφαρμογής του μηχανογραφικού δελτίου.

Οι 2 ανωτέρω εκπαιδευτικοί που θα είναι παρόντες στα Λύκεια θα αποζημιωθούν για καθεμία από αυτές τις 2 ημέρες για μη χρήση θερινής άδειας.

Σχόλια (13)

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
10 Ιουλ 2023 14:03

Ευχαριστώ, τη βρήκα, επιτέλους, την εγκύκλιο. Δεν είπα ότι δεν εμπιστεύομαι κάποιον. Απλά, ήθελα να έχω το πρωτότυπο κείμενο, την πηγή. Ως επιστήμονας και εκπαιδευτικός (με διοικητικές αρμοδιότητες, ενίοτε) έτσι λειτουργώ. Και πράγματι το απόσπασμα: "Αν συμπίπτει με ημέρα θερινής υπηρεσίας, πάλι ορίζει 2, που μπορεί (και καλό θα είναι) να είναι διαφορετικοί από τους έχοντες υπηρεσία." περιέχει το "και καλό θα είναι", που δεν υπάρχει στο πρωτότυπο κείμενο. Γι αυτό και το αναζήτησα. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνω πολλά.

Δεν αφορά εμένα προσωπικά, κατ’ανάγκη. Αφορά κάθε συνάδελφο που δεν παίρνει αποζημίωση μη χρήσης αδείας. Άλλωστε, αφού το κράτος δίνει την αποζημίωση στον επιπλέον εκπαιδευτικό, θα έπρεπε (χρόνια τώρα) να τη δίνει και στους εφημερεύοντες, αφού κι εκείνοι μη χρήση θερινής αδείας κάνουν. Διαφωνείτε σε αυτό; Αλήθεια, γιατί νομίζω ότι είναι ένα θέμα ταμπού;

Επίσης, είναι λίγο προκλητικό, ο διευθυντής (πάντα μένουν λίγες μέρες παραπάνω, ειδικά τώρα οι καινούργιοι για να μάθουν το σχολείο, παίρνουν κι ένα επιπλέον επίδομα) δεν θα είναι λίγο άκομψο να δηλώσει τον εαυτό του και όχι τον εφημερεύοντα (τη μία από τις 2 μέρες που θα είναι η εφημερία, και την άλλη που δεν θα είναι εφημερία , αφού 19-12=5 και όχι 7, ας βάλει και τον εαυτό του);

Γιατί είναι αυτονόητο ότι οι συνάδελφοι της εφημερίας θα είναι ανίκανοι για τα μηχανογραφικά; Ο «συνάδελφος» ΠΕ86 που μίλησε απαξιωτικά για τους υπόλοιπους συναδέλφους ορθώς έπραξε;

Αν στις 12 ή στις 17 (ανάλογα με τη ΔΙΔΕ) εφημερεύουν 2 και ο ένας είναι ΠΕ86, αυτός θα πάρει την αποζημίωση και ο άλλος όχι;

Όσον αφορά τα σχολεία, αν είναι περισσότεροι που μένουν μακριά ή που το μέρος των διακοπών τους είναι μακριά από το σχολείο (σε πολλά συμβαίνει αυτό, δεν το ξέρετε;) ποιος θα πρωτοπάρει την πρώτη εφημερία;

Τέλος, να σας ενημερώσω ότι στο σχολείο μου δεν δίνουν την πρώτη εφημερία, γιατί δεν φτάνουμε! Βάζουν 2 σε κάθε εφημερία εκτός της πρώτης, που πάει ο διευθυντής (συνήθως μαζί με τον υποδιευθυντή ή τον ΠΕ86) για τα μηχανογραφικά!

Και για να μην μείνω με την απορία, είστε ΠΕ86 ή Διευθυντής;
Καλό Καλοκαίρι!

 
ΝΙΚΟΛΑΣ Δ.
09 Ιουλ 2023 21:34

@ ένας απλός εκπαιδευτικός

Συνάδελφε πολλή γκρίνια βγάζεις και δεν ξέρω γιατί.
1. γκουγκλάρισε ΑΔΑ: 6Ζ0Α46ΜΤΛΗ-0Χ4 για να δείς την εγκύκλιο αφού δεν πιστεύεις όσα γράφει το e-sos.
2. δύο μήνες το καλοκαίρι πληρωνόμαστε και καθόμαστε εκτός από μία μέρα κατά την οποία έχουμε την υποχρέωση να ανοίξουμε το σχολείο ...........
3. Οι δύο συνάδελφοι που θα οριστούν θα ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο για τα μηχανογραφικά
4. Αφού είσαι από μακριά όπως λες έπρεπε να είχες κάνει υπηρεσία την πρώτη εβδομάδα ή να κάνεις υπηρεσία στο τέλος Αυγούστου.
Λύσεις υπάρχουν αν θέλουμε

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
08 Ιουλ 2023 21:59

Ευχαριστώ ΝΝ, αλλά δεν είμαι διευθυντής (όπως άλλωστε δηλώνει και το όνομά μου), οπότε δεν μπορώ να δω το περιεχόμενο, ούτε και στο διαδίκτυο την έχω βρει μέχρι τώρα. Και πα΄λι ευχαριστώ.

 
οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκεια
08 Ιουλ 2023 15:56

"ζητώντας οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή από το Λύκειό τους."

Χαίρομαι που πλεον υπάρχουν σε όλα τα Λύκεια της χώρας εξειδικευμένοι/ πιστοποιημένοι Συμβουλοι Σταδιοδρομίας.
(Τι δεν υπαρχουν???!!!)

 
NN
08 Ιουλ 2023 15:30

@ ένας απλός εκπαιδευτικός, 08 Ιουλ 2023 12:36
Η εγκύκλιος που έχει σταλεί στα σχολεία είναι η:
Φ251/ 75158 /Α5/07-07-2023, ΑΔΑ: 6Ζ0Α46ΜΤΛΗ-0Χ4
και στο «Θέμα Γ. Παραμονή εκπαιδευτικών στα Λύκεια.» αναφέρει ΄΄ο,τι ακριβώς και το παρόν άρθρο.
Οι 2 επιπλέον στην ουσία είναι ένας, αφού ο άλλος είναι είτε ο Δ/ντής είτε ο Υποδ/ντής, που δεν κάνουν θερινή υπηρεσία, και αυτός θα κάνει και τη θερινή του υπηρεσία έτσι κι αλλιώς.

 
λίγος συναδελφικός σεβασμός, παρακαλώ
08 Ιουλ 2023 14:53

Κυρία της πρωτοβάθμιας, καλό καλοκαίρι! Χαρείτε και τα δώρα (μέχρι και πέρισυ που είχα παιδί στο Δημοτικό μαζεύαμε χρήματα για τον δάσκαλο ή ατομικά δώρα) και αφήστε μας στον πόνο μας, αφού δεν σας αφορά...

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
08 Ιουλ 2023 14:50

Ο ΠΕ86 θα πάρει όμως και την αποζημίωση, σε αντίθεση με τον εφημερεύοντα. Να ενημερώσω ότι στο πρώτο σχολείο που πήρα οργανική όταν διορίστηκα, ο ΠΕ86 (ΠΕ19 ή ΠΕ20 τότε) έπαιρνε πάντα την πρώτη εφημερία επειδή θα δούλευε και για το μηχανογραφικό. Έτσι, έπαιρνε και την αποζημίωση, και οι υπόλοιποι, αφού φεύγαμε για διακοπές (στην άλλη άκρη της Ελλάδας, εγώ με 2 μωρά) κουβαλιόμασταν πάλι κατακαλόκαιρο για τη θερινή υπηρεσία (+έξοδα μετακίνησης) στην εξορία του Αδάμ, μόνοι (1 ανά υπηρεσία) μέσα στην ερημιά, χωρίς φύλακα, και έτρεμε το φυλοκάρδι του καθενός μας μην τού "την πέσει κανένας" περίεργος, που απλά, είδε φως και μπήκε.
Και ποιος σας είπε ότι δεν μπορούμε με την πιστοποίησης στις ΤΠΕ; Γνωρίζετε όλους τους συναδέλφους, έναν έναν προσωπικά; Πώς απαξιώνετε έτσι συλλήβδην;

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
08 Ιουλ 2023 12:36

Γιατί να είναι ΄άλλοι 2; Και οι 2 της εφημερίας θα κάνουν τις γλάστρες; Τότε, ας απαλλαγούν από την εφημερία. Διαφορετικά θα είναι άδικο να παρίστανται ταυτόχρονα 4 καλοκαιριάτικα, οι 2 να παίρνουν αποζημίωση μη χρήσης αδείας και οι άλλοι 2 όχι.
Και γενικά κακώς δεν παίρνουν αποζημίωση μη χρήσης αδείας για τη θερινή υπηρεσία, ειδικά όταν κάποιος ταξιδεύει και πληρώνει και μετακίνηση, και χάνει και 2 μέρες διακοπών (την προηγούμενη για να μεταβεί στην έδρα του σχολείου) και ειδικά με τους μισθούς μας.
Και αν ο διευθυντής είναι καινούργιος (σε πολλά σχολεία αυτό συμβαίνει) με ποια κριτήρια θα επιλέξει;
Και βάσει ποιας εγκυκλίου απαντάτε; Την ώρα της ανάρτησής σας, δεν βρήκα στην ιστοσελίδα του υπουργείου ακόμα αναρτημένη την εγκύκλιο.
Ευχαριστώ.

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
08 Ιουλ 2023 12:16

Δεν βρίσκω την εγκύκλιο, σήμερα 8-7 στις 12.15, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

 
NN
08 Ιουλ 2023 11:24

@ ένας απλός εκπαιδευτικός, 07 Ιουλ 2023 20:21
Οι δύο που θα ορίσει ο Δ/ντής με πράξη του.
Αν συμπίπτει με ημέρα θερινής υπηρεσίας, πάλι ορίζει 2, που μπορεί (και καλό θα είναι) να είναι διαφορετικοί από τους έχοντες υπηρεσία.
Ο ένας από τους 2, φυσικά μπορεί να είναι και ο Δ/ντής.

 
Να δεις που ο ΠΕ 86 θα την πληρώσει
08 Ιουλ 2023 10:14

την νύφη...όλοι έχουν ΤΠΕ στις κρίσεις αλλά μόλις έρθει δουλειά να τα κα΄νει ο πληροφορικός να είμαστε σίγουροι..
Ελλάδα το μεγαλείο σου!

 
ένας απλός εκπαιδευτικός
07 Ιουλ 2023 20:21

Ποιοι 2; Ο ένας εκπαιδευτικός που ήρθε επιτούτου και ποιος άλλος; Ο διευθυντής;
Αν οι εφημερεύοντες είναι 2 (εφόσον συμπίπτει με μέρα εφημερίας) ποιος από τους 2 θα πάρει των αποζημίωση;

 
Ειρήνη
07 Ιουλ 2023 10:45

πρωτοβάθμια και γειά σας

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ