Υπ. Παιδείας: Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα μπει στα Προγράμματα Σπουδών

"Τα Αρχαία Ελληνικά είνας αναγκαία"

17/07/2023

Άκουσε το άρθρο

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στα Προγράμματα Σπουδών  διεθνώς. Νομίζω ότι πρέπει να μπει και στα ελληνικά σχολεία .

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης και σημείωσε πως "Οι ειδικοί θα μας καθοδηγήσουν πως αυτό μπορεί να γίνει". 

Για τα Αρχαία Ελληνικά ο υπ. Παιδείας δήλωσε:

 "Τα Αρχαία Ελληνικά είναι αναγκαία . Είναι πάρα πολύ σπουδαίο να διδάσκονται και πρέπει  να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να  τα διδάξουμε  μαζί με τους ειδικούς".

Σχόλια (44)

Κωνσταντίνος
|

Αχ τι μας βρήκε με δαύτους!!!! Παίρνουν ένα υπουργείο και αρχίζουν στου κασίδι το κεφάλι... Χωρίς πρόγραμμα, χωρίς μελέτη, χωρίς ανάλυση, χωρίς σύστημα, χωρίς μέθοδο και λένε ... λένε... λένε...Βαρεθήκαμε πια!!!!!!

Ο καθένας στον τομέα του!
|

Ο υπουργός ήταν πολύ καλός στο υπουργείο του. Γιατί όμως δεν βάζουν εκπαιδευτικό στο Παιδείας που θα έχει πάρα πολύ μεγάλη γνώση της εκπαίδευσης εκ των έσω;

BLAST
|

@φιλελεύθερος: Κάνεις, δεν έκανες. Κάτσε να ολοκληρώσεις το μεταπτυχιακό σου πρώτα και μετά εκφέρεις άποψη. Ίσως σου φαίνεται δύσκολη η ΤΝ γιατί δεν την έχεις διδαχτεί (προφανώς) και σε προπτυχιακό επίπεδο, δηλαδή το βασικό σου πτυχίο δεν είναι Πληροφορικής. Όλα τα επιστημονικά αντικείμενα είναι δυνατόν να διδαχθούν σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης με την κατάλληλη διαμόρφωση. Αλλά πρέπει να τα γνωρίζουμε σε βάθος.

Η Βασίλισσα έφυγε.... ζήτω ο Βασιλιάς
|

@Ο δρόμος του επέΤΝα - όχι επέκεινα 18 Ιουλ 2023 15:03
@Pier Paolo Pazolini 18 Ιουλ 2023 13:24
Αν δεν τον δω να παίζει μηλάκια το Σεπτέμβριο, θα αρχίσω να πιστεύω ότι τον έβαλαν για να καταστρέψει το έργο της τέως και το 130% των όσων είπε και έκανε....

Πληροφορικός
|

Για να έχει νόημα, ελπίζουμε όχι σε Εργαστήριο Δεξιοτήτων (όπου διδάσκει ο κάθε άσχετος).

Κ.Α.
|

Αφήσαμε την αξιολόγηση και πιάσαμε την τεχνητή νοημοσύνη τον ΑΣΕΠ και την ψηφιακή τεχνολογία,τέλος πάντων η μία με τα νομικίστικα,ο άλλος με τα τεχνοκρατικά.Το κακό είναι ότι δεν ρωτάνε έμπειρους εκπαιδευτικούς τάξης που ξέρουν τι συμβαίνει στο μέσο σχολείο.

@φιλόλογος
|

και το 100% των ωρών να σας δοθεί πάλι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με το υπάρχον πρόγραμμα. Το κύριο απωθητικό είναι τα αρχαία, και το δεύτερο η εμμονή στους κανόνες (που κυριαρχούν κυρίως στα αρχαία). Η γλώσσα είναι μέσον επικοινωνίας, η επικοινωνία είναι μετάδοση πληροφορίας, το γραπτό είναι το μέσον αποθήκευσης και συσσώρευσης πληροφορίας διαχρονικά.
Ριζική αλλαγή χρειάζεται, με έμφαση στο νόημα του κειμένου και τις έννοιες πίσω από τις λέξεις, που είναι η πεμπτουσία της προφορικής και γραπτής επικοινωνίας! Οι μηχανές, η ΤΝ είναι ασύγκριτα αξεπέραστη στην εφαρμογή κανόνων σε σχέση με τους ανθρώπους (όλους μαζί), αλλά ως "μηχανή" δεν κατανοεί, δεν έχει έννοιες και δεν έχει νόημα. Εκεί είναι ο ανθρώπινος νους κυρίαρχος!
Στα γραπτά πλέον ο διορθωτής κειμένου διορθώνει τα γραμματικά, όπως και οι αριθμομηχανές κάνουν πλέον όλες τις αριθμητικές πράξεις.
Άρα επί της ουσίας: λεξιλόγιο --> έννοιες, προτάσεις ---> νόημα, αλλιώς το ζήτημα της ελληνικής γλώσσας είναι χαμένη υπόθεση.
Στα smartphones ήδη όλοι οι μαθητές επικοινωνούν με λεξιλόγιο που είναι μακράν της ελληνικής, και εδώ ακόμα υπάρχουν εμμονές να τους επιβάλλουμε και την αρχαία ελληνική.
Σύντομα, οι κειμενογράφοι της ΤΝ θα σαρώσουν σε κάθε συγγραφή κειμένου. Εκεί που θα έχουν πρόβλημα θα είναι η εγκυρότητα της πληροφορίας και το νόημα των κειμένων. Εκεί πρέπει να κερδηθεί η μάχη της ελληνικής γλώσσας!

Πιτσιφλής
|

Μα το είπε κύριος Ιωάννης ο Μεσσήνιος!

@φιλόλογος
|

και το 100% των ωρών να σας δοθεί πάλι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με το υπάρχον πρόγραμμα. Το κύριο απωθητικό είναι τα αρχαία, και το δεύτερο η εμμονή στους κανόνες (που κυριαρχούν κυρίως στα αρχαία). Ριζική αλλαγή χρειάζεται, με έμφαση στο νόημα του κειμένου και τις έννοιες πίσω από τις λέξεις, που είναι η πεμπτουσία της προφορικής και γραπτής επικοινωνίας!
Στα γραπτά πλέον ο διορθωτής κειμένου διορθώνει τα γραμματικά, όπως και οι αριθμομηχανές κάνουν πλέον όλες τις αριθμητικές πράξεις.
Άρα επί της ουσίας: λεξιλόγιο --> έννοιες, προτάσεις ---> νόημα, αλλιώς το ζήτημα της ελληνικής γλώσσας είναι χαμένη υπόθεση.
Στα smartphones ήδη όλοι οι μαθητές επικοινωνούν με λεξιλόγιο που είναι μακράν της ελληνικής, και εδώ ακόμα υπάρχουν εμμονές να τους επιβάλλουμε και την αρχαία ελληνική.
Σύντομα, οι κειμενογράφοι της ΤΝ θα σαρώσουν σε κάθε συγγραφή κειμένου. Εκεί που θα έχουν πρόβλημα θα είναι η εγκυρότητα της πληροφορίας και το νόημα των κειμένων. Εκεί πρέπει να κερδηθεί η μάχη της ελληνικής γλώσσας!

φιλελεύθερος
|

Κάνω ΤΝ στα πλαίσια του μεταπτυχιακού Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική του ΕΑΠ. Θεωρώ πως οι έννοιες της ΤΝ είναι δύσκολο να μπούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Κε Υπουργέ
|

μήπως να μπεί πρώτα η κανονική νοημοσύνη στα προγράμματα σπουδών και τον εξορθολογισμό της ύλης και μετά ας μπεί και η τεχνητή νοημοσύνη.
Αλλιώς θα έχουμε τεχνητή νοημοσύνη χωρίς νοημοσύνη στο σχολείο

φιλόλογος
|

το 1/3 των ωρών δεν φτάνει για τις γλωσσικές δεξιοτητες
δώστε μας το 50% για να μάθουν οι μαθητές γραφή και ανάγνωση...

Οπισθοδρομικός
|

Εικόνες από τα ελληνικά σχολεία:
1. Καθηγητές έχουν παραιτηθεί από τη διόρθωση ορθογραφικών λαθών στα γραπτά των μαθητών, διότι είναι ατελείωτα και οι μαθητές αδιαφορούν γι' αυτά.
2. Μαθητές φτάνουν και τελειώνουν το λύκειο με κενά στοιχειώδους αριθμητικής (διαίρεση, πράξεις κλασμάτων, δεκαδικών, ιδιότητες δυνάμεων).

Ωστόσο η οποιαδήποτε προσπάθεια εκπαιδευτικού να διδάξει έστω και όψιμα τους μαθητές σχετικά με τα προαναφερθέντα, δύναται να εκληφθεί έως και προσβολή από πολλούς μαθητές και γονείς.
Ωραία και καλά όλα: η ΤΝ, οι όμιλοι, οι δημιουργικές εργασίες κι ό,τι άλλο. Μήπως όμως να θυμηθούμε τον πρωταρχικό σκοπό του σχολείου και να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες; Νομίζω ότι αυτό θα ήταν σπουδαία εκπαιδευτική καινοτομία.

Ελληνική Αγωγή και Duolingo
|

Το Duolingo είναι ένας εξ αποστάσεως τρόπος για να μάθεις ξένες γλώσσες, αλλά ότι μπορεί και ανασταίνει νεκρές γλώσσες το βρήκε σήμερα ο Πλάταρος!
Το Duolingo που ανασταίνει την (αρχαιο-) Ελληνική Αγωγή!
Τι κατεβάζει το μυαλό του ανθρώπου!
Ας ελπίσουμε ότι το "χαρτί" που παίρνει κάποιος από το Duolingo να μην γίνεται αποδεκτό για πιστοποίηση ξένης γλώσσας.
Κυρίες και κύριοι της Φιλολογίας ο Πλάταρος μόλις σας έβγαλε οφσάιντ.
Μακάρι να είναι από τον καύσωνα, περαστικά!

Spin
|

@Πλατάρος Γιάννης: Καλή ιδέα! Να κάνουμε και την (μαθηματική) Ανάλυση "κριτικό" μάθημα.

Πιτσιφλής
|

Η μέθοδος του Αδώνιδος να μπει στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο.

Πλατάρος Γιάννης
|

Mπαινει ως κριτικό μάθημα.
Τι κάνει τι δεν κάνει, μέχρι που μπορεί, τι λάθη κάνει, αν διορθώνονται, τι προσέχουμε.
Έτσι λένε όλα τα φωτισμένα μυαλά.
Μπαίνει για να απομυθοποιηθει!
Κάνω μια εργασία για τις επιπτώσεις και έχω διαβάσει 50 άρθρα σε μια βδομάδα.
Το duolingo, σε 34 ώρες, αποδίδει όσο ένα εξάμηνο διδασκαλίας σε ΑΕΙ!
Το χρησιμοποίησα το 2019 και πήρα και χαρτί!
Να κάνουν τα Αρχαία ΖΩΝΤΑΝΉ ΓΛΏΣΣΑ με το duolingo!!!
Μαζί σου Υπουργέ!....

αρχαια - πληροφορική
|

τα αρχαια είναι πολύ καλά , αλλαγή ΑΜΕΣΑ υλης και αναλυτικού, επαναφορά των εγχειριδίων μπαμπινιώτη στο γυμνασιο, τέλος οι αηδίες των άλλων καθηγητάκων (κρίμα και του ΕΚΠΑ), από την πρώτη χρονιά λεγόταν, χρονια συνεχιζεται το έκτρωμα. η πληροφορική θέλει άλλη λογική (ρομποτική στα νήπια; κοροϊδία, ΑΙ και δεν έχουμε σύστημα για τα τρένα και τη βαζουμε στα σχολοεία;;;;; κοινη λογική και αλλαγή προγραμματων ΑΜΕΣΑ και σε βαθος χρόνου πιο σοβαρα. να μαθαίνουν τα παιδιά στο δημοτικο γραφή (αντιγραφήηηηηηηηηηη) και αναγνωσηηηηηηηηηη, αλλαγή στα καταπτυστα βιβλία (δήθεν γλωσσολογικά , αηδίες ! )

Ο δρόμος του επέΤΝα - όχι επέκεινα
|

Συλλογιζόμενος την υπερχειλιζόντως προστιθέμενη στοιβάδα μεταρρυθμίσεων από τον Πιερ-υπουργό, αισθάνομαι στο βάθος του προσωπικού μου αυτοσυνειδήτου μια ταλαντούμενη αυτοπαθή ενέργεια, ήτις παρακωλύει την περιφερική ανέλιξη της αυτοβούλως διαμορφωθείσης επιθυμίας για στεντόρια αναφώνηση ζητωκραυγών εμπλέων ιδιαζούσης εντάσεως και ισχύος (σε έφαγα Κατσιβαρδά). Περισσότερα μετά τις ζητωκραυγές ...

Pier Paolo Pazolini
|

Συνεχίζω να μένω έκθαμβος με τις συνεχόμενα αυξανόμενες μεταρρυθμίσεις του Pierre. Τα λόγια είναι πλέον πολύ φτωχά... ο Pierre διεκδικεί ανώτερες δάφνες, τις οποίες είμαστε τελείως ανίκανοι ακόμη και να ονομάσουμε. Είναι η μετενσάρκωση του παραπάνω Πέτρου - Παύλου (ομού). Σκηνοθετεί, συγγράφει, παράγει και διαννοείται για την Παιδεία μας. Τι άλλο να ζητήσουμε

@ΤΝ
|

επιτρέψτε μου μια παρέμβαση όσον αφορά τα:
"... Η χρήση αυτών και άλλων εργαλείων που αναμένονται εντός 6μήνου με δυνατότητες σύνθεσης βίντεο μετά απο περιγραφή(!) θα διαμορφώσει έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο..."
"... Γενικά νομίζω οτι η ΤΝ θα πρέπει να μπεί άμεσα σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης και κατάρτισης με χρήση αυτών των εργαλείων και την παιδαγωγική χρήση τους..."
Για αυτά που αναφέρονται ως εργαλεία ΤΝ, αν διατεθούν ελεύθερα τότε θα καταλάβεις ότι και οι πιο μικροί μαθητές τα χρησιμοποιούν από μόνοι τους (δίχως να τους διδάξουν στο σχολείο) μόλις δεις τον εαυτό σου να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ως Lady Gaga ή ως dumbo (ονομάζεται Cyberbullying)!.
Ξαφνικά, μόλις μπήκαμε σε ένα ιστότοπο "εργαλείων ΤΝ" (που μας χρησιμοποιεί ως πειραματόζωα) θεωρήσαμε όλοι ότι "μάθαμε" την ΤΝ και ότι θα την διδάξουμε κιόλας στους μικρούς μαθητές!
Αντί για την ΤΝ θα χρησιμοποιήσω την "ανθρώπινη νοημοσύνη", αναφερόμενος στον Richard Feynman (ένας από τους επιφανέστερους επιστήμονες). Για να καθοδηγήσει το σύστημα μάθησης έγραψε πολλά και διάφορα, εκ των οποίων συνοψίζω:
α) «Η πρώτη αρχή είναι ότι δεν πρέπει να κοροϊδεύεις τον εαυτό σου – και είσαι ο πιο εύκολος άνθρωπος να κοροϊδέψεις».
β) «Για μια επιτυχημένη τεχνολογία, η πραγματικότητα πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι των δημοσίων σχέσεων, γιατί η φύση δεν μπορεί να ξεγελαστεί».
γ) Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο να γνωρίζεις πως ονομάζεται κάτι και το να γνωρίζεις πράγματι τι είναι κάτι.
Για τα παραμυθάκια τύπου ChatGPT πρέπει κανείς να μάθει τι είναι αυτό για να αποφεύγει τα (α) έως και (γ).
Δίχως να είμαι φοβικός απέναντι στην εφαρμογή της ΤΝ στην καθημερινότητα μας (που σημαίνει σε ανταγωνιστικό περιβάλλον με την ΤΝ) εφαρμόζω την επιστημονική δεοντολογία με τον ίδιο τρόπο που γίνεται πχ για να δοθεί ένα νέο φάρμακο προς ευρεία χρήση (πολλά και χρονοβόρα στάδια δοκιμών).
Όχι "ακόμη δεν τον είδαμε, Γιάννη τον βαφτίσαμε", όπως και "μη προτρεχέτω ... της διανοίας".

@...@Και η ΤΝ και τα Αρχαία είναι για την τριτοβάθμια
|

Το παραμύθι είναι ότι δίχως να έχεις εκπαιδευτεί στο πανεπιστήμιο σε μαθήματα ΤΝ να θεωρείσαι ειδήμων! Από τα γραφόμενα αυτό προκύπτει!
Ο κανόνας #1 είναι να μην προσπαθεί κανείς να κοροϊδέψει τον εαυτό του καθόσον είναι αυτός που μπορείς να κοροϊδέψεις ευκολότερα.
Η μέθοδος του Σωκράτη ήταν σπουδαία γιατί προσπάθησε να αντιμετωπίσει μέσω της ανάλυσης το ιδίωμα της "ξερολίασης".
Η ΤΝ, οι χρήσεις της και οι επιπτώσεις της στις ανθρώπινες δραστηριότητες είναι κάτι που διερευνάται και προβληματίζει διεθνώς. ΔΕΝ είναι ούτε προγραμματισμός, ούτε παιχνίδι στο διαδίκτυο, αλλά μια νέα οντότητα "νοημοσύνης". Η βάση της είναι το "νευρωνικό δίκτυο" το οποίο "τρέφεται" από ότι κυκλοφορεί στον παγκόσμιο ιστό, και "μαθαίνει" βάσει αλγορίθμων (=μαθηματικά). Εδώ οι μαθητές δεν μαθαίνουν καλά καλά τι είναι ο λογάριθμος ή στα λεγόμενα "οικονομικά" δεν γνωρίζουν τον βασικό τύπο της αποταμίευσης (τοκοχρεολύσια) και παπαγαλίζουν για να γράψουν στις πανελλήνιες!
ΔΕΝ είναι τώρα το θέμα να διδαχθεί κάτι ακαταλαβίστικο ως ΤΝ στο σχολείο. Είναι η ώρα για να διδαχθεί πρώτα σε όλα τα τμήματα των πανεπιστημίων. Το επόμενο βήμα θα είναι να διδαχθεί και στα σχολεία ως χρηστικό εργαλείο.

ΤΝ
|

Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως μάθημα Πληροφορικής διδάσκεται σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου εδώ και χρόνια, απο τα τέλη της δεκαετίας του 80 θυμάμαι. Τώρα έχει εξελιχθεί και νεα εργαλεία όπως το ChatGPT, το Bard αλλά και το Midjourney αλλάζουν το κόσμο κάνοντας επανάσταση στην οικονομία, κοινωνία, ανάπτυξη. Δεν είναι δυνατόν να μήν υπάρχει αυτή η κατάρτιση μέρος του προγράμματος σπουδών. Η χρήση αυτών και άλλων εργαλείων που αναμένονται εντός 6μήνου με δυνατότητες σύνθεσης βίντεο μετά απο περιγραφή(!) θα διαμορφώσει έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο... Ολοι οι επαγγελματίες θα χρειαστούν κατάρτιση στη χρήση αυτών των εργαλείων και αναφιαμόρφωση πρακτικών που λειτουργούσαν για δεκαετίες.
Γενικά νομίζω οτι η ΤΝ θα πρέπει να μπεί άμεσα σε όλα τα στάδια της εκπαίδευσης και κατάρτισης με χρήση αυτών των εργαλείων και την παιδαγωγική χρήση τους...
Τέλος νομίζω οτι η κοινωνία θα πρέπει να ξαναδεί την ανάγκη μιας νέας αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε νέα επαγγέλματα που θα έχουν τεχνική κατεύθυνση με χρήση εργαλείων ΤΝ.

Κική
|

Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπει στα σχολεία και η φυσική νοημοσύνη θα βγει! Αχ, βρε Πιερρακάκη... Πιερρακάκη.... Άμα νομίζεις ότι με την τεχνητή νοημοσύνη θα σώσεις την παιδεία... Κρίμα!!!

Δασκαλος
|

Εθνικό απολυτήριο με 6 συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα σε 3 κατευθύνσεις.κλασική θετική οικονομική.πανελλαδική εξέταση σε β γ λυκείου.τα ιδιώτικά που τόσο το θέλουν μερικοί να δέχονται μόνο κατόχους εθνικού απολυτηρίου.τράπεζα θεμάτων γυμνάσιο.

Πολίτες
|

Είναι δυνατόν οι πολίτες του αύριο να μην έχουν καμία επαφή με τις βασικές γνώσεις λειτουργίας της οικονομικής ζωής που θα συναντήσουν.
Τόσα αντικείμενα διδάσκονται είναι παράλογο να μην καλιεργείται , συστηματικά και ουσιαστικά η οικονομική σκέψη και συμπεριφορά των αυριανών πολιτών.
Ψηφίζουν πλέον από τα 17 και δεν ξέρουν πολύ βασικά πράγματα που καθορίζουν τη ζωή τους.
Οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν.....οι ψηφοφόροι να γνωρίζουν.....

@Και η ΤΝ και τα Αρχαία είναι για την τριτοβάθμια
|

Αυτό το παραμύθι με τα "ανώτερα μαθηματικά" το ακούμε χρόνια τώρα. Λεγόταν κάποτε για την Πληροφορική, αλλά σήμερα οι πληροφορικοί είναι η τρίτη σε πληθυσμό ειδικότητα στην β'/βάθμια εκπαίδευση μετά τους φιλολόγους και τους μαθηματικούς. Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης πάμε για την πρωτιά.

Προς : '' Η ΤΝ και τα Αρχαία είναι για την…
|

Πολύ καλές οι παρατηρήσεις σας .
Το αυτονόητο είναι δυσεύρετο .
Μαξιμαλισμός από την μία και αποτυχία στα απλά και καθημερινά .
Στο τέλος τα παιδιά βγαίνουν από το σχολείο με προβληματικές και ελλιπείς γνώσεις .

Gradient Descent
|

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει εισαχθεί ήδη στα νέα προγ΄ραμματα σπουδών της Πληροφορικής. Το θέμα είναι ότι το μάθημα είναι μόλις ΜΙΑ ώρα τη βδομάδα στο Δημοτικό, καθώς και στις Β' και Γ' Γυμνασίου. Ή μήπως μιλάμε για εισαγωγή ξεχωριστού νέου μαθήματος; Αυτό θα είναι μια γενναία αναβάθμιση της πληροφορικής - και κατά συνέπεια της επιστημονικής - εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οικονομολόγος
|

Για τα αρχαία ελληνικά υπάρχουν διάφοροι μύθοι που κυκλοφορουν. Καποιοι από αυτούς τους μύθους είναι καταφανώς γελοίοι, πχ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές βασίζονται στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Κάποιοι άλλοι, πχ για να μάθεις σωστά τα νέα ελληνικά πρέπει να διδαχθεις τα αρχαία, είναι αντιεπιστημονικοι και εκτός πραγματικοτητας, όμως παρόλα αυτά είναι πολύ διαδεδομένοι. Ας βρεθεί επιτέλους κάποιος λογικός άνθρωπος να βγάλει τα αρχαία από τα σχολεία μας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ