ΒΟΥΛΗ

Τρεις τροπολογίες Κ. Πιερρακάκη για Πρότυπα-Πειραματικά, ΣΔΕ και Πανεπιστήμια

Κατατέθηκαν προς ψήφιση στη Βουλή
Δημοσίευση: 27/07/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τρεις τροπολογίες , οι οποίες αφορούν τη  στελέχωση των  Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, το διδακτικό Προσωπικό Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και την παράταση ατομικών συμβάσεων  για την καθαριότητα των χώρων Πανεπιστημίων, κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, προς ψήφιση, στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

  • Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το κείμενο των τροπολογιών (Άρθρα 7,8 και 9)

Η τροπολογία σχετικά με  τη στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, ουσιαστικά γίνεται διότι     λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και της απαγόρευσης δημοσιεύσεων προκηρυξεων  κλπ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν προλαβαίνει να φτιάξει  νέους αξιολογικούς πίνακες για την πρόσληψη ωρομίσθιων

Η δεύτερη τροπολογία σχετικά με  την παράταση θητεία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή σε Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.), κανονικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τους και με βάση αυτήν  να μείνουν ή να φύγουν οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί. 

Ειδικότερα, οι τροπολογίες ορίζουν τα εξής:

Άρθρο 7
Στελέχωση Σχ
ολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024

Η στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) με ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό, συμβούλους σταδιοδρομίας και συμβούλους ψυχολόγους, διενεργείται για την  εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024, σύμφωνα με τους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης της εκπαιδευτικής περιόδου 2022-2023.

Άρθρο 8
Ρυθμίσεις για το διδακτικό Προσωπικό Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

Η αρχική ή κατά παράταση θητεία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή σε Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023, η οποία λήγει την 31η 8 2023, παρατείνεται έως την 31η.8.2024.

Οι εκπαιδευτικοί του πρώτου εδαφίου, οι οποίοι δεν επιθυμούν την παράταση της θητείας τους, επιστρέψουν στο σχολείο της οριστικής τοποθέτηοής τους ή στη διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου της περιοχής μετάθεσης, στην οποία ανήκουν οργανικά.

Άρθρο 9
Παράταση ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου νια την καθαριότητα των χώρων πανεπιστημίων

Ατομικές συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται για την καθαριότητα των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών δύνανται να Παρατείνονται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του οικείου Πανεπιστημίου, από την ημερομηνία λήξης τους έως την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών ανάθεσης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και Πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η.10.2023.

Σε κάθε περίπτωση, η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου απαγορεύεται.

Σχόλια (9)

 
Manolis
27 Ιουλ 2023 14:28

Πάντα οι αιτήσεις στα ΣΔΕ γίνονταν αυτήν την περίοδο εκτός από πέρυσι. Τουλάχιστον να αφήσουν αυτούς που έκαναν αίτηση πέρυσι να επικαιροποιησουν τα στοιχεία τους.

 
ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
27 Ιουλ 2023 10:28

Εδώ και 4 χρόνια έχει δημιουργηθεί μια κουλτούρα παράτασης στην παράταση.Κάθε παράταση όμως είναι έλλειψη ικανότητας κι επάρκειας κι ομολογία αποτυχίας.Στη δημοκρατία πρέπει να γίνονται σεβαστά τα χρονοδιαγράμματα.Ελπίζω να είναι η τελευταία παράταση και να μην ακολουθήσουν δεκάδες άλλες παρατάσεις στελεχών που η θητεία τους έχει λήξει προ πολλού και τους άφησε κληρονομιά η προηγούμενη ηγεσία.

 
DD
27 Ιουλ 2023 10:20

@Ελένη 27 Ιουλ 2023 09:35

Του χρόνου ;;

 
@ελένη
27 Ιουλ 2023 09:45

αν δεν είσαι μέσα στο μητρώο , αντε γεια (αν ήσουν αλλά απλώς δεν δούλεψες πέρυσι, είσαι μέσα και θα κάνεις αίτηση)

 
Ελένη
27 Ιουλ 2023 09:35

Και όσοι δεν είχαμε κάνει πέρσι αίτηση για ΣΔΕ;

 
προτάσεις ΄ζητησε για νομοθεσία εκπαιδευτική
27 Ιουλ 2023 09:12

κωδικοποίηση , επικαιροποίηση και ΚΟΨΙΜΟ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ , κατάλαβες;;;;;;;;;
ρεζιλικια πάλι

 
παρατάσεως Νο2
27 Ιουλ 2023 09:09

καλά είπε ότι θα συνεχίσει το έργο προκατόχου (και μην πει δεν προλάβαινε ! 2/3 παρατάσεις είναι ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ)

 
πωπω μεταρρυθμίσεις
27 Ιουλ 2023 08:53

τον βλέπω προετοιμασμένο για μεγάλες συγκρούσεις με τις συντεχνίες!!!

 
απαράδεκτος ! ψηφιακό άλμα
27 Ιουλ 2023 08:49

και δεν υπάρχει δυνατότητα ΑΜΕΣΗΣ επικαιροποίησης μητρώου για τα ΣΔΕ, άντε γεια !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.