ΒΟΥΛΗ

Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για Πρότυπα-Πειραματικά, ΣΔΕ και Πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 27/07/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ψηφίστηκαν, κατά πλειοψηφία, σήμερα στη Βουλή οι τρεις τροπολογίες , οι οποίες αφορούν τη  στελέχωση των  Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, το διδακτικό Προσωπικό Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και την παράταση ατομικών συμβάσεων  για την καθαριότητα των χώρων Πανεπιστημίων,  οι οποίες κστατέθηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

  •     Πατήστε εδώ για να ανοίξετε το κείμενο των τροπολογιών (Άρθρα 7,8 και 9)

Η τροπολογία σχετικά με  τη στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, ουσιαστικά γίνεται διότι     λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου και της απαγόρευσης δημοσιεύσεων προκηρυξεων  κλπ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν προλαβαίνει να φτιάξει  νέους αξιολογικούς πίνακες για την πρόσληψη ωρομίσθιων

Η δεύτερη τροπολογία σχετικά με  την παράταση θητεία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή σε Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.), κανονικά θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τους και με βάση αυτήν  να μείνουν ή να φύγουν οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί.

Ειδικότερα, οι τροπολογίες ορίζουν τα εξής:

Άρθρο 7
Στελέχωση Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) για την εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024

Η στελέχωση των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) με ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό, συμβούλους σταδιοδρομίας και συμβούλους ψυχολόγους, διενεργείται για την  εκπαιδευτική περίοδο 2023-2024, σύμφωνα με τους οριστικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης της εκπαιδευτικής περιόδου 2022-2023.

Άρθρο 8
Ρυθμίσεις για το διδακτικό Προσωπικό Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων

Η αρχική ή κατά παράταση θητεία των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Πρότυπο Σχολείο (Π.Σ.) ή σε Πειραματικό Σχολείο (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023, η οποία λήγει την 31η 8 2023, παρατείνεται έως την 31η.8.2024.

Οι εκπαιδευτικοί του πρώτου εδαφίου, οι οποίοι δεν επιθυμούν την παράταση της θητείας τους, επιστρέψουν στο σχολείο της οριστικής τοποθέτηοής τους ή στη διάθεση του οικείου υπηρεσιακού συμβουλίου της περιοχής μετάθεσης, στην οποία ανήκουν οργανικά.

Άρθρο 9
Παράταση ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου νια την καθαριότητα των χώρων πανεπιστημίων

Ατομικές συμβάσεις Εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται για την καθαριότητα των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών δύνανται να Παρατείνονται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του οικείου Πανεπιστημίου, από την ημερομηνία λήξης τους έως την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών ανάθεσης παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και Πάντως για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει την 31η.10.2023.

Σε κάθε περίπτωση, η μετατροπή των συμβάσεων αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου απαγορεύεται.

Σχόλια (3)

 
Ελένη
28 Ιουλ 2023 18:33

Η ρύθμιση για τα ΣΔΕ είναι απαράδεκτη. Εάν κάποιος δεν είχε κάνει πέρσι αίτηση, γιατί να χάσει το δικαίωμα για εργασία φέτος;

 
Στράτος
28 Ιουλ 2023 10:23

Ψηφίστηκε και το οικονομικό νομοσχέδιο, στο Άρθρο 22 του οποίου προβλέπεται η αύξηση του επιδόματος θέσης ευθύνης κατά 30% *. Δεν υπήρξε καμία τροποποίηση της διάταξης από την αρχική της μορφή και έτσι δεν περιλαμβάνεται καμία ειδική αναφορά στα επιδόματα των στελεχών εκπαίδευσης του Ν.4823/2021 αλλά σε εκείνα του προγενέστερου νόμου 4354/2015.
Μένει να δούμε σε ποιο ύψος θα διαμορφωθούν τα νέα επιδόματα θέσεων ευθύνης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εάν η αύξηση 30% θα γίνει επί των ισχυόντων σήμερα (με τον Ν.4823/2021) ή επί των χαμηλότερων του προηγούμενου Ν. 4345/2015.
.

 
ΠΑΡΑΤΑΣΕΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 2
27 Ιουλ 2023 23:07

Θα συνεχίσει το έργο της Κεραμέως , δήλωσε.Δηλαδή,μόνο παρατάσεις επί παρατάσεων.Ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι από την άνοιξη θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί δεκάδες υποθέσεις,κυρίως επιλογές στελεχών ,όπως 13Περιφερειακοί Δ/ντές,116 Προιστάμενοι Εκπ/κών Θεμάτων σε παράταση από το 2018,Προιστάμενοι ΚΠΕ από το 2011 δηλ. ισόβιοι κ.ά.Εγκωμιάστε,λοιπόν ,την προκάτοχο για το τεράστιο έργο της.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ