ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία δίνει "ανάσα" στους αποφοίτους των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α.

Αφορά όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φοίτησή τους στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. κατά το σχολικό έτος 2022-2023, δεν είναι πιστοποιημένοι
Δημοσίευση: 04/09/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τη διασφάλιση της δυνατότητας εγγραφής στη Β’ τάξη των ΕΠΑ.Λ. και για τους αποφοίτους των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) που, αν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη ψοίτησή τους στις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. κατά το σχολικό έτος 2022-2023, δεν είναι πιστοποιημένοι,καθώς λόγω των πρόσφατων διαδοχικών βουλευτικών εκλογών δεν διενεργήθηκαν εξετάσεις πιστοποίησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), προβλέπει τροπολογία , η οποία κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή .

Επισημαίνεται ότι με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται ρητά η υποχρέωσή τους να προσκομίσουν για τη συνέχιση της φοίτησής τους το πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, επιπέδου Τρία (3), έως τη λήξη του πρώτου τετράμηνου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, προβλέπεται η διακοπή της φοίτησής τους.

Ακολουθεί η τροπολογία

Άρθρο 4
Κατ’ εξαίρεση εγγραφή μη πιστοποιημένων αποφοίτων Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης στη Β’ τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων — Προσθήκη παρ. 36 στο άρθρο 169 ν. 4763/2020

Στο άρθρο 169 του ν. 4763/2020 (Α 254), περί των μεταβατικών διατάξεων του νόμου αυτού, προστίθεται παρ. 36, για την κατ’ εξαίρεση δυνατότητα εγγραφής των μη πιστοποιημένων αποφοίτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) στη Β τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ.) για το σχολικό έτος 2023 - 2024, καθώς και τη συνέχιση φοίτησής τους υπό προϋποθέσεις, ως εξής:

36. Ειδικά για το σχολικό έτος 2023-2024 μπορούν να εγγραφούν στη Β’ τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) μη πιστοποιημένοι απόφοιτοι των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) στους οποίους έχει χορηγηθεί Βεβαίωση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Β.Ε.Ε.) κατά το σχολικό έτος 2022- 2023. Οι ανωτέρω απόψοιτοι υποχρεούνται να υποβάλουν έως τη λήξη του πρώτου τετραμήνου Πτυχίο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου Τρία (3), που χορηγείται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), ύστερα από την επιτυχή συμμετοχή τους σε εξετάσεις πιστοποίησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 42. Αν δεν υποβληθεί το Πτυχίο  Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου Τρία (3), η φοίτησή τους στη Β Τάξη των ΕΠΑ.Λ. διακόπτεται.

 

Σχόλια (2)

 
Polar_Fish
04 Σεπ 2023 22:05

Γιατι δεν ειναι πιστοποιημένοι?

 
Πολίτες
04 Σεπ 2023 21:44

Δεν έγιναν οι εξετάσεις πιστοποίησης λόγω εκλογών.....πάτε καλά ; δεν ντρέπεστε πού το λέτε.... δηλαδή Ο ΕΟΠΠΕΠ εμπλέκονταν στις εκλογές ;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ