Αναστέλλεται η λειτουργία σε Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στην Κέρκυρα

Το κτίριο είναι χωρισμένο στα δύο, καθώς υπάρχει και ο χώρος φιλοξενίας για την /τον εκπαιδευτικό

22/09/2023

Ενημερώθηκε: 22/09/2023, 08:41

Άκουσε το άρθρο

Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ερείκουσας Κέρκυρας για το σχολικό έτος 2023-2024, λόγω μηδενικού αριθμού αιτήσεων εγγραφών, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Π. Αγγελόπουλου.

Το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας χτίστηκε το 1920, δωρεά του Α.Συγγρού. Απο τότε ξεκινά η εκπαίδευση στο νησί της Ερείκουσας, καθώς εγγράφεται κάθε χρόνο πλήθος μαθητών όλων των ηλικιών στην Α’ και Β’ Δημοτικού. Σύμφωνα με τα αρχεία του σχολείου, ο μέγιστος αριθμός εγγραφέντων μαθητών ήταν το 1934, όπου φοίτησαν ακριβώς 100 μαθητές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γηραιότερων εν ζωή που φοίτησαν εδώ, το σχολείο λειτουργούσε πρωί και απόγευμα με δύο βάρδιες, με την ίδια/ο  δασκάλα/ο, καθώς υπάρχει μία μόνο αίθουσα διδασκαλίας.

Το κτίριο είναι χωρισμένο στα δύο, καθώς υπάρχει και ο χώρος φιλοξενίας για την /τον εκπαιδευτικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Ετεοκρής
|

Ένας ευεργέτης έφτιαξε ένα σπιτάκι για τον δάσκαλο, τότε... Τη δεκαετία του 50 οι άντρες του χωριού μου μετέφεραν πέτρες από την πλαγιά κι έχτισαν το σχολείο και το δωμάτιο του δασκα΄λου ακριβώς δίπλα. Από πίσω χτίστηκε και μια τουαλέτα. Ένας Κρητικός της Αμερικής έστειλε λεφτά για τα παράθυρα, τις τις πόρτες, την επίπλωση.
Σήμερα αρκετοί δάσκαλοι και καθηγητές στα νησιά κοιμούνται στις παραλίες μέχρι να βρεθεί κάποιος...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ