ΟΛΜΕ: Να αποσυρθεί η απόφαση για τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία

"Η τηλεκπαίδευση πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία"

25/09/2023

Άκουσε το άρθρο

Την απόσυρση της απόφασης του υπουργείου  Παιδείας να διενεργηθεί από σήμερα και για τρεις ημέρες τηλεκπαίδευση στα σχολεία της Θεσσαλίας, ζητά η ΟΛΜΕ , με σημερινή ανακοίνωση.

Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει  στους  μέλη της ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων (16-10-21)  η τηλεκπαίδευση πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία.

Εφόσον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα σχολεία για οποιοδήποτε λόγο και η υπηρεσία δεν έχει παράσχει τις απαραίτητες συνθήκες και εξοπλισμό, τονίζει η Ομοσπονδία, κανείς και καμία δεν υποχρεούται να κάνει τηλεκπαίδευση.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Την ώρα που χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες  προσπαθούν να συνέλθουν από τις καταστροφικές πλημμύρες, το ΥΠΑΙΘΑ δίνει την αδιανόητη οδηγία να ξεκινήσουν τηλεκπαίδευση από Δευτέρα, επιμένοντας να υλοποιεί την αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική πολιτική του.

Το ΥΠΑΙΘ ζητάει τηλεκπαίδευση τη στιγμή που δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα σχολεία, δεν έχουν μοιραστεί βιβλία, δεν έχουν χωριστεί οι μαθητές/τριες σε τμήματα. Όχι μόνο αδιαφορεί για τις συνθήκες διαβίωσης των μαθητών/τριών και των οικογενειών τους, αλλά επιδεικνύει και χαρακτηριστική άγνοια για το πώς λειτουργούν τα σχολεία! Η εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας, μετά τις καταστροφές, έχει μείνει χωρίς εξοπλισμό, χωρίς ίντερνετ,  χωρίς βιβλία ή ακόμα και χωρίς σπίτι, αλλά το ΥΠΑΙΘ αδιαφορεί και προτάσσει την γνωστή επικοινωνιακή φούσκα της τηλεκπαίδευσης για να επιδείξει μία δήθεν επαναφορά της «κανονικότητας». Ακόμη κι αν κάποιοι/ες εκπαιδευτικοί κατάφερναν να συνδεθούν είναι δεδομένο ότι αποκλείονται χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες.

Στην πρόσφατη συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα το ΔΣ της ΟΛΜΕ ξεκαθάρισε ότι δε θα δεχτεί σε καμία περίπτωση να προσφύγει το ΥΠΑΙΘΑ σε τηλεκπαίδευση, όπως αναφερόταν σε διάφορα δημοσιεύματα. Ο κ. Κατσαρός δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνει τηλεκπαίδευση καθώς όπως ο ίδιος είπε «θα ήταν ανώφελο». Η ανικανότητα διαχείρισης όμως, κάνει το ΥΠΑΙΘΑ να αναδιπλωθεί και να θεωρεί την τηλεκπαίδευση σε τέτοιες συνθήκες «ωφέλιμη».

Τα σχολεία στη Θεσσαλία παραμένουν κλειστά, με αρκετά να είναι πλήρως κατεστραμμένα, οι κάτοικοι μετράνε τις πληγές τους, έργα αποκατάστασης των ζημιών και προετοιμασίας για τους επόμενους μήνες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση το μόνο μέτρο που εξαγγέλλει για τα σχολεία είναι η τηλεκπαίδευση προσπαθώντας να παρουσιάσει μια πλαστή εικόνα ενός προετοιμασμένου κρατικού μηχανισμού. Το πόσο προετοιμασμένος είναι ο κρατικός μηχανισμός το έχουμε ζήσει δεκάδες φορές με τραγικά αποτελέσματα. Η ζωή, η υγεία η μόρφωση των μαθητών/τριών μας θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Η τηλεκπαίδευση που εφαρμόστηκε σε όλο το διάστημα της πανδημίας, δημιούργησε μεγάλα μορφωτικά κενά σε μια ολόκληρη γενιά μαθητών/τριών. Αποδείχτηκε ότι η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, αλλά αυτό δεν αποτιμήθηκε από την πολιτεία ποτέ, παρά την σχετική έρευνα του ΚΕΜΕΤΕ. Το υπουργείο επαναφέρει σε τακτά διαστήματα την τηλεκπαίδευση για να καλύψει μεγάλες ανεπάρκειες της πολιτικής του.

Οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς ξέρουν καλά τι πρέπει να κάνουν. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες στεκόμαστε με αλληλεγγύη δίπλα στα παιδιά μας. Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη συνέχεια όλοι/ες μαζί θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών/τριών μας.

Υπενθυμίζουμε στους/στις συναδέλφους/ισσες ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων (16-10-21)  η τηλεκπαίδευση πρέπει να διενεργείται αποκλειστικά από τον χώρο των σχολείων με εξοπλισμό που θα παράσχει η υπηρεσία.

Εφόσον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα σχολεία για οποιοδήποτε λόγο και η υπηρεσία δεν έχει παράσχει τις απαραίτητες συνθήκες και εξοπλισμό, κανείς και καμία δεν υποχρεούται να κάνει τηλεκπαίδευση.

Οι ζωές των πλημμυροπαθών συναδέλφων και μαθητών/τριών μας δεν θα γίνουν αντικείμενα επικοινωνιακής διαχείρισης.

Δεν υπάρχει καμία «κανονικότητα»! Το κράτος είναι παρόν και αδιαφορεί!  Το ΥΠΑΙΘΑ είναι απόν!

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση για τηλεκπαίδευση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (6)

Αντιγόνη
|

Σήμερα το πρωί ο καιρός ηταν πολύ καλός , είχε ζέστη και ήλιο, αλλά παρόλα αυτά ο αγιασμός δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα..απλά ντροπή να μην υπάρχει μια λύση , μια κινητοποίηση εκ μέρους του κράτους να διορθώσει τις ζημιές στα σχολικά κτιρια εξαιτίας της κακοκαιρίας, ώστε όλα τα παιδιά να πάνε κανονικά στα σχολεία τους και να αρχίσουν μάθημα όπως έπρεπε εδώ και εβδομάδες. Σταματήστε να μετράτε τις ζημιές που σημειώθηκαν στα σχολικά κτίρια και αρχίστε να τα επισκεύαζατε. Αν ψάχνετε λύση για το πότε θα λειτουργήσουν τα σχολεία κανονικά, η παραπάνω είναι. Εφαρμόστε την . Επιτέλους το κράτος ας ενδιαφερθεί για τους πολίτες του και να μην στερεί άλλο το δικαίωμα μόρφωσης από όλα τα παιδιά.

@ Μάρκος
|

Από τον Σύλλογο Φροντιστών Καρδίτσας, σχετικά με την λειτουργία των φροντιστηρίων σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκαν τα εξής:

"Εξαιτίας της κήρυξης Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τα φροντιστήρια του Νομού Καρδίτσας θα είναι κλειστά σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου.

Ενημερώνουμε τος μαθητές μας ότι δεν θα γίνουν μαθήματα ούτε με τηλεκπαίδευση!"

Το Δ.Σ.

Μάρκος
|

Eίναι καλύτερα να μη κάνουν μάθημα ε; Στα φροντιστήρια να πηγαίνουν κανονικά όμως. Τα χάλια μας.

Eκπαιδευτικός
|

Είναι λυπηρό να έχουμε τέτοιους εκπροσώπους!!

ΠΟΛΙΤΕΣ
|

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.....ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ.
ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.....ΠΑΕΙ Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. ΕΚΛΟΓΕΣ, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ . ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ κ.λ.π.......ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ.
ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ.....ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ.
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΣΑΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΑΝ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Ή ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ .
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΤΕ;
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.....

ΓΙΑΝΝΗΣ
|

ΟΙ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΚΟΜΑ; ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΗΛΕΚΠ/ΣΗ!!! ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΗΛ/ΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΣΤΟΧΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΩΣ ΚΛΑΔΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΑΠΛΑ ΘΥΜΙΖΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΕΙ, ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ