ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΔΟΕ: . Να αποσυρθεί η απόφαση για τηλεκπαίδευση στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 25/09/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με μια ανακοίνωση που αγνοεί κατάφωρα τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Θεσσαλίας οι οποίοι μετά την πρόσφατη κακοκαιρία, προσπαθούν να συνέλθουν από τις καταστροφικές πλημμύρες με ένα νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  «από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» !!! (όπως μας πληροφορούν οι σχετικές δημοσιεύσεις)  αποφάσισε την πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης από τη Δευτέρα 25/9/2023 έως και την Τετάρτη 27/9/2023 σε όλες τις σχολικές μονάδες της Θεσσαλίας, με εξαίρεση εκείνες «όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών»  (όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), τις περιοχές, δηλαδή, που βρίσκονται σε πραγματικά τραγική κατάσταση.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας όπου η «τηλεκπαίδευση» για μια ακόμη φορά «πλασάρεται»  ως πανάκεια για χάρη της λαϊκής κατανάλωσης. Πρόκειται, όμως απλά, για παρωδία.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσπαθεί με οδηγίες της τελευταίας στιγμής να υπερβεί την πραγματικότητα. Αυτή των καταστροφών και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και κυρίως τη σχολική πραγματικότητα. Αυτήν όπου εξ αιτίας του γεγονότος ότι τα σχολεία δεν έκαναν αγιασμό έναρξης στις 11 Σεπτεμβρίου, δεν έχει ανακοινωθεί η κατανομή των τμημάτων, οι μαθητές/τριες δεν έχουν γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς τους (πάρα πολλά παιδιά έχουν καινούριο δάσκαλο), έχουν να δουν εκπαιδευτικούς και συμμαθητές τρεις μήνες ή/και δεν έχουν καν γνωρίσει τους/τις συμμαθητές/τριές τους (προνήπιο, Α΄ τάξη…) ενώ κανένα σχολείο, όπως είναι φυσικό, δεν έχει έτοιμο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης και πολλά παιδιά, αδυνατώντας να συνδεθούν θα νιώσουν απομονωμένα. Αλλά και αυτήν της ασφάλειας των εκπαιδευτικών που η μετακίνηση τους στις σχολικές μονάδες για την πραγματοποίηση της τηλεκπαίδευσης, ιδιαίτερα για όσους θα πρέπει να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα, με τις πλημμύρες που αναμένονται τα επόμενα  εικοσιτετράωρα, θα είναι άκρως επικίνδυνη.  Αυτοί απλά οφείλουν…Ψιλά γράμματα…

Η αδιανόητη, παιδαγωγικά, αυτή απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. είναι έξω από κάθε λογική, χωρίς ενσυναίσθηση και αίσθηση της πραγματικότητας και της τραγικότητας που βιώνουν  μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στη Θεσσαλία. Μια Θεσσαλία όπου  οι κάτοικοι συνεχίζουν να  μετρούν τις πληγές τους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν έχει ανάγκη από τεχνάσματα. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και  γονείς στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών και, φυσικά, την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας προς όφελος των μαθητών μας. Το ίδιο πράξαμε και στην πανδημία για την οποία να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έκανε καμία αποτίμηση εκπαιδευτικών επιπτώσεων και δεν προχώρησε στις απαραίτητες προσαρμογές, όπως επέμενε η Δ.Ο.Ε. ότι έπρεπε να πράξει.

Οι μαθητές έχουν ανάγκη από τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, αμέσως μόλις καταστεί δυνατή, που θα τους εμψυχώσει και θα επουλώσει, στο μέτρο του δυνατού, τα τραύματα που έχει επιφέρει η πρόσφατη κακοκαιρία σε  μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει, έστω και τώρα, τις  οδηγίες για την «τηλεκπαίδευση», η οποία, ούτως ή άλλως, είναι αδύνατο, λόγω των συνθηκών, να έχει ενιαία εφαρμογή  και φυσικά «υποχρεωτικό» χαρακτήρα.

Το ΔΣ της ΔΟΕ

Σχόλια (4)

 
avanti popolo...
26 Σεπ 2023 14:12

pantiera rossa. Τί μας θυμίζετε; Οι υπολογιστές στα σχολεία να επιτρέπονται ή αν μαθαίνει κανείς κάτι από το ιντερνετι να πετιέται κατευθείαν στην πυρά;

 
Elias
26 Σεπ 2023 11:53

Elias εδώ elias εκεί ...που είναι ο elias; Στη Λάρισα δεν έχει πέσει σταγόνα βροχή μέχρι τώρα, ηλιοφάνεια θεού χαρα. Τρομοκρατουμε μαθητές και γονείς και κάνουμε τηλεκπαίδευση φοβούμενοι το πιθανό πολιτικό κόστος. Τουλάχιστον ας είχαν το κουράγιο να πάρουν πίσω την απόφαση τους έστω και με καθυστέρηση.

 
Περίεργος
26 Σεπ 2023 10:51

Αγαπητοί .....να αποσυρθεί η τηλεκπαίδευση.....και να μη γίνεται τίποτα και τα παιδιά να συνεχίσουν να παίζουν όλη μέρα με τα κινητά .
Αγαπητοί μου συνέλθετε, η λογική σας παραπέμπει στον προηγούμενου αιώνα....τις ανακοινώσεις που βγάζετε ούτε τα παιδιά σας δεν τις υιοθετούν......συνέλθετε, καταλάβατε επιτέλους σε ποια εποχή ζούμε.

 
Γονιός
26 Σεπ 2023 00:14

Η τηλεκπαίδευση δηλώνει ότι υπάρχει συνεχεία και δε μιζεριαζουμε κλεισμένοι στο σπίτι. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να μιλήσουν και να ακούσουν διαφορετικά από καταστροφές και άρνηση. Επιβάλλεται να γίνει.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.