ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Δήμου Αιγιαλείας

Δημοσίευση: 25/09/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10:00, στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Δήμου Αιγιαλείας.

Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας των Μερών, όπως ανακοινώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών, σκοπεύει στην από κοινού προώθηση της επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των τριών Μερών, στο πλαίσιο αφενός εκπαιδευτικών δράσεων κι αφετέρου αναπτυξιακών δράσεων στο πεδίο της εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, το αντικείμενο της συνεργασίας περιλαμβάνει:

  •     τον σχεδιασμό και τη δημιουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών που θα προσφέρονται από κοινού (joint degrees), από τα Πανεπιστήμια,
  •     την από κοινού διοργάνωση επιστημονικών και άλλων δραστηριοτήτων
  •     την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και καινοτόμων πρωτοβουλιών,
  •     την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας,
  •     τη συνεργασία με στόχο τη θεωρητική και πρακτική άσκηση των φοιτητών και την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων,
  •     τη μεταφορά της τεχνογνωσίας,
  •     την από κοινού υποβολή προτάσεων για την ανάληψη και υλοποίηση ερευνών, μελετών και προγραμμάτων.

Το εν λόγω Μνημόνιο Συνεργασίας αναδεικνύει περαιτέρω τη στοχοθεσία της Πρυτανικής Αρχής αναφορικά με τις ακαδημαϊκές συνέργειες, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.