ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Ιαπωνίας

Δημοσίευση: 27/09/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε  μεταξύ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Ιαπωνίας (OUJ), στο παράρτημα του ΕΑΠ στην Αθήνα.  Το OUJ είναι το μεγαλύτερο ανοικτό και εξ αποστάσεως Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας με περισσότερους από 85.000 φοιτητές και πολλά προγράμματα Προπτυχιακών, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών. Η συνεργασία αφορά, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία κοινών ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών αλλά και ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ των Μελών ΔΕΠ των δύο Ιδρυμάτων.

Ο Πρόεδρος του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, οι Αντιπρόεδροι και οι Κοσμήτορες των Σχολών του υποδέχτηκαν την πενταμελή αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του OUJ, Καθηγητή Masaya Iwanaga, τον Αντιπρόεδρο, Καθηγητή Tooru Hayasi, τον Γενικό Διευθυντή, κ. Takashi Fuchigami, τον Καθηγητή Φυσικού Περιβάλλοντος Naruo Nikoh και την Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, κα Kanako Kajiwara.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, έγινε παρουσίαση του ΕΑΠ και του OUJ, στην οποία συμμετείχαν διαδικτυακά τα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος προκειμένου να ενημερωθούν για το ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο του OUJ, καθώς και για ενδεχόμενες κοινές συνεργασίες. Στη συνέχεια, ακολούθησε γεύμα και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση των μελών της αντιπροσωπείας στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σε πολύ θερμό κλίμα και η συνεργασία προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα εποικοδομητική και να ανοίξει νέους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς ορίζοντες.

Ετικέτες: 
ΕΑΠ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.