ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Η Δ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη στο σχολείο

"Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική"
Δημοσίευση: 28/09/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη στη σχολική μονάδα για μαθητές ΑΜΕΑ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε και την ακόλουθη σύσταση προς την Δ. Μιχαηλίδου:"Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική". (σ.σ.Με την ιδιότητα της υφ. Παιδείας είχε υποδεχθεί σε δομή τον Αλ. Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης).

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Στ. Καεσσαλάκη

Λυπάμαι που, την ώρα που υποφέρουν συμπολίτες μας, πρέπει να ασχοληθώ με δευτερεύον ζήτημα, αλλά επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση από ΝΔ-ΜΜΕ.
Στη χθεσινή μου επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη.
Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική.
Το πνεύμα αυτών των επισκέψεων είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα, όχι με τον πολιτικό τους προϊστάμενο.
Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντράπηκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός.

Σχόλια (30)

 
@Οδυσσέας 28 Σεπ 2023 15:11
28 Σεπ 2023 22:44

Μέχρι τώρα πάντως, ο Μητσοτάκης συνήθως πηγαίνει εκεί που δεν υπάρχουν
προβλήματα..... ενώ εκεί που υπάρχουν, πηγαίνει όταν είναι πλέον πολύ αργά.

 
Ετεοκρής
28 Σεπ 2023 21:01

Ο Φίλης είναι ένας έντιμος πολιτικός της Αριστεράς. Αυτά που έχει πει τις τελευταίες μέρες είναι αρκετά. Τι άλλο να πεις πλέον;

 
@ριστεία, όχι αστεία
28 Σεπ 2023 20:44

Αν πάει στη Λάρισα ποια θα τον υποδεχτεί η υπουργος Μαγνησίας ή η υφυπουργαρα πάσης Ελλάδος;

 
Φίλη, πες και εσύ κάτι!
28 Σεπ 2023 20:10

“Άχου…καλέ, θα φάω τις κοτσίδες μου…θα σκίσω τις δαντέλες μου…”

 
nik
28 Σεπ 2023 19:58

Καλά το πάει το κασσελάκι, να αφήσει τις επικοινωνιακές κορώνες και να προτείνει λύσει.

 
ΕΛΕΝΗ
28 Σεπ 2023 19:39

Ασχολούνται όλοι με το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης . Αν δεν ήταν τόσο ωραίος και ήταν κανένας μέτριος, δε νομίζω ότι θα έδειχναν τέτοιο ενδιαφέρον για το που πάει, τι χώρους επισκέπτεται κτλ.

 
@
28 Σεπ 2023 19:00

Μπράβο στον κασσελάκη. Τους φέρεται ακριβώς όπως τους αξίζει.

 
Ε.Ρ.
28 Σεπ 2023 18:00

@ο Υπουργός επισκέπτεται όποιο σχολείο θέλει
Το σχόλιό μου αφορά μόνο την την αναφορά σας στο γεγονός ότι το σχολείο είναι καινούργιο. Η σχολική μονάδα (ως σχολείο ειδικής αγωγής) μπορεί να εγκαινιάστηκε το 2017, στεγάστηκε όμως εκεί που ήταν παλιότερο σχολείο. Συγκεκριμένα στεγάζεται σε λυόμενα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

 
Εντυπωσιακό
28 Σεπ 2023 17:40

Θα περίμενε κανείς στο esos να μπορεί να διαβάζει λίγο πιο σοβαρά σχόλια. Οι περισσότεροι είτε δεν καταλαβαίνουν είτε κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ενώ τα πράγματα είναι απλά. Όταν ένας Πρόεδρος ενός κόμματος πηγαίνει επίσκεψη σε ένα σχολείο, νοσοκομείο, δημόσιο φορέα κτλ. για να μιλήσει με το προσωπικό και να αποκτήσει μία εικόνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, δεν συνηθίζεται ούτε είναι σωστό να σκάει μύτη και η αρμόδια Υπουργός. Το να αλλάζει το πρόγραμμά της και να τρέχει να είναι παρούσα όταν ο Πρόεδρος ΄΄του Σύριζα επισκέπτεται ε΄να σχολείο και συνομιλεί με τους καθηγητές του συνιστά μέγιστη γελοιότητα.
Το να δηλώνει ότι όφειλε βάσει του θεσμικού της ρόλου να υποδεχθεί τον Πρόεδρο του Σύριζα συνιστά μία ακόμη μεγαλύτερη γελοιότητα.
Βεβαίως αυτές οι γελοιότητες βρίσκουν υποστηρικτές όπως φαίνεται στα σχόλια, γιατί η πλειοψηφία του κόσμου έχει μα΄θει να κρίνει τα πάντα με βάση τις κομματικές προτιμήσεις, αντί να αναγνωρίζει τις γελοιότητες από όποιο κόμμα και αν προέρχονται.

 
Κίμωνας
28 Σεπ 2023 16:35

Μπράβο (;) στον νέο Πρόεδρο, κάνει μπούγιο χωρίς να νοιάζεται καθόλου για το τυπικό της υπόθεσης.... Να κοιτάξει λίγο να κάνει καμιά πρόταση και να σταματήσει να λέει εξυπνάδες

 
Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
28 Σεπ 2023 16:12

Προφανώς ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί στο έπακρο της τεράστια επικοινωνιακή του αύρα και δίνει καθημερινά το δικό του σόου. Από την άλλη η υφυπουργός όντως είναι αρμόδια για όλα τα σχολεία της επικράτειας, άρα δε χρειάζεται καμία πρόσκληση. Αναρωτιέμαι ωστόσο πόσο τυχαία επέλεξε το συγκεκριμένο σχολείο από τα χιλιάδες άλλα της χώρας, ώστε να βρεθεί ταυτόχρονα με τον Κασσελάκη στον ίδιο χώρο! Ο ένας δουλεύει τον άλλο λοιπόν και κακώς που κάποιοι κάθεστε να δικαιολογείτε τη μία ή την άλλη πλευρά με ...ιδεολογικά κριτήρια!

 
Μπαμπουινος
28 Σεπ 2023 16:11

Λίγα για τους άριστους…

 
Οδυσσέας
28 Σεπ 2023 15:11

Απο δώ και πέρα θα πρέπει να παίρνει άδεια ο Μητσοτάκης
απο τον Κασσελάκη για να πηγαίνει εκεί που υπάρχουν
προβλήματα . Ελπίζω οτι απο εδώ και πέρα ο Πρωθυπουργός
θα είναι πιο προσεκτικός !

 
@Απρόσκλητη28 Σεπ 2023 14:48
28 Σεπ 2023 15:10

Είναι ανεύθυνη για όλα τα σχολεία της Ελλάδας κι όχι υπεύθυνη. Πού την είδες την υπευθυνότητα 4+ χρόνια; Στα πεσμένα ταβάνια των σχολείων; Στα πλημμυρισμένα νηπιαγωγεία; Πού; Κι όντως εμφανίστηκε απρόσκλητη (μάλλον ειδοποιούμενη από κάποιον σχολικό παράγοντα), δήθεν για να ενημερώσει τον Κασελάκη! Μα καλά, της το ζήτησε κανείς; Ο/Η Διευθυντής/ντρια δεν μπορούν να ενημερώσουν για τα θέματα του ΕΕΕΚ; Τι να μας πει η κ. Μιχαηλίδου; Γιατί δεν έχει εξοπλισμό το σχολείο; Γιατί η κτιριακή του κατάσταση είναι χάλια; Άρα, όχι μόνο απρόσκλητη ΄ήταν, αλλά και αχρείαστη για την περίσταση! Τα περί οικοδεσπότη ισχύουν ΜΟΝΟΝ για το δικό της σπίτι! Τα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία είναι τα σπίτια του ελληνικού λαού και ΔΕΝ είναι τσιφλίκια κανενός!

 
ανεύθυνη και άσχετη υφυπουργός
28 Σεπ 2023 15:01

όπως και ο επισκέπτης (γιατί άραγε; ) κασσελάκης.οι δε βλακείες που έλεγε ... δεν είναι προβλημα να λυθεί ένα ζήτημα σχολείου , όταν ΟΛΟ το πλαίσιο είναι στρεβλό. ξέρει όλα τα προβλήματα;;;;; θα φέρει στη δημοσιοτητα νομοσχέδια;

 
Απρόσκλητη
28 Σεπ 2023 14:48

Είναι υπεύθυνη για όλα τα σχολεία της Ελλάδας και εμφανίστηκε ...απρόσκλητη, ενώ αυτή είναι η οικοδέσποινά του επισκέπτη Κασσελάκη.
Μήπως στα αμερικάνικα, ο host σημαινει και κάτι άλλο;;

 
Αυτό σε μάρανε...
28 Σεπ 2023 14:42

Ενώ η Θεσσαλία, η Β. Εύβοια είναι πλημμυρισμένες, που πρώτη φορά εν καιρώ ειρήνης συνέβη απώλεια: α) στρατιωτικής βάσης μετά των ελικοπτέρων στο Στεφανιβίκειο, β) μιας βάσης πυρομαχικών στην 111 ΠΜ, και τα αντιπλημμυρικά έργα είναι ανεπαρκή να προστατέψουν από ισχυρά καιρικά φαινόμενα, εσύ που έδωσες το παρόν "την ώρα που υποφέρουν συμπολίτες μας" και ο κρατικός μηχανισμός παραπαίει;

 
Γεωργία
28 Σεπ 2023 14:25

Και αυτή η συμπεριφορά έρχεται να προστεθεί στον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών που περιμένουν τις τοποθετήσεις της Β φάσης. Κρίμα για τον κ. Πιερρακάκη που φάνηκε ανακόλουθος, στις 21 Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι στις 4 Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις και τώρα το γραφείο της υφυπουργού δηλώνει ότι τότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα...

 
Γεωργία
28 Σεπ 2023 14:24

Και αυτή η συμπεριφορά έρχεται να προστεθεί στον εμπαιγμό των εκπαιδευτικών που περιμένουν τις τοποθετήσεις της Β φάσης. Κρίμα για τον κ. Πιερρακάκη που φάνηκε ανακόλουθος, στις 21 Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι στις 4 Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις και τώρα το γραφείο της υφυπουργού δηλώνει ότι τότε θα ανακοινωθούν τα ονόματα...

 
Δον Κιχώτης
28 Σεπ 2023 14:17

Απρόσκλητη... Αυτό υπονοεί αγένεια;
Μα ήρθε από τα Λονδίνα!

 
Προβληματισμένος
28 Σεπ 2023 14:16

Μάλλον ο Κος Κασσελάκης κάνει κάποιο λάθος, η Υφυπουργός Παιδείας επιβάλλεται να είναι στα σχολεία, αυτός ήταν επισκέπτης.
Για το θέμα της κατάστασης των σχολείων έχει δίκιο.

 
Να μη το ξανακάνει ...Που ζούμε;
28 Σεπ 2023 13:58

Αυτά μόνο στην Ελλάδα λέγονται.Ένας αρχηγός ενός κόμματος που δεν είναι βουλευτής να επικρίνει έναν εκλεγμένο Υπουργό του Υπουργείου Παιδείας που επισκέπτεται τα σχολεία ευθύνης του.Αυτος σαν τρίτο πρόσωπο και βάσει του νόμου από πού πήρε άδεια να πάει;Στην Αμερική θα τολμούσε να τα πει και να τα κάνει;Είναι το νέο ήθος που έφερε από τις ΗΠΑ.Πλήρης άγνοια νόμων και πολιτικής ευπρέπειας.Δηλαδη όπου πηγαίνει αυτός να μην τολμήσουν να πάνε άλλοι,αλλά όπου πάνε οι άλλοι να μπορεί να πηγαίνει αυτος

 
Ο Υπουργός επισκέπτεται οποίο σχολείο θέλει.
28 Σεπ 2023 12:49

Αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση και ιδεολογία.Ειναι ο Προϊστάμενος και μάλιστα εκλεγμένος από εκλογές.Ο κ.Κασσελακης από πού αντλεί το..δικαίωμα να επισκέπτεται σχολεία επικρίνοντας άλλους για τον ίδιο λόγο;Εκλεγμένος με λαϊκή εντολή δεν είναι.Το σχολείο εγκαινιάστηκε το 2017 επί ΣΥΡΙΖΑ άρα είναι καινούργιο.Το ότι υποσχέθηκε να βρει νέο σχολείο σε μια εβδομάδα το οποίο προφανώς θα πληρώσει από την τσέπη του εξηγεί το πώς το πολιτικό σύστημα θεωρεί τους πολίτες.Το ότι παρέλειψε διαγράφοντας από την φωτογραφία την κ.Υφυπουργο με θυμίζει τις γνωστές φωτογραφίες με τον Στάλιν όπου εξαφανίζονταν από τις κοινες φωτογραφίες ένας ένας όλοι οι συνεργάτες του και στο τέλος έμεινε μόνος στο πλαίσιο.Δεν υποστηρίζω την κυβέρνηση αλλά τέτοιες πρακτικές μας υποβιβάζουν σαν πολιτες

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Σεπ 2023 12:49

Εκτός από το πολιτικό μαλλιοτραβηγμα, που άλλοι είναι αρμόδιοι, μεγάλο ενδιαφέρον έχει ποιος πάει Σχολείο και με ποιες διαδικασίες. Από που παίρνει άδεια.
Εγω έχω γράψει ποιοι πάνε. Λ. Χ. Ένας βουλευτής πάει θεσμικά οπότε θέλει χωρίς άδεια.
Εχουμε υποψήφιους εκατοντάδες ή και χιλιάδες ανά σχολείο που θέλουν να πάνε. Έχουν ήδη γίνει περιστατικά με καταγγελίες αντιφατικές.
Εδώ πάντως έχουμε θαυμάσιους ειδικούς και ξέρουν τα πρωτοκολλα και τους αλγόριθμους και θα μάθουμε έγκυρα.

 
καθηγητης
28 Σεπ 2023 12:48

το ιδιο θα μπορούσε να ισχυρισθεί και η κ. Μιχαηλίδου!!!!

 
xa
28 Σεπ 2023 12:35

Μα πρέπει να παρουσιάσει έργο!

 
Ετεοκρής
28 Σεπ 2023 12:09

Σωστό από μία άποψη αλλά γιατί δεν της το ζητήσατε εκείνη τη στιγμή πριν περάσετε μέσα; Και αυτός ο τρόπος εισόδου, τι νόημα είχε μπροστά στους δημοσιογράφους του esos και των ΜΜΕ;
Να διαβάζετε τα σχόλιά μας εδώ στο esos. Θα σας είναι χρήσιμα.
Καλή ανάγνωση.

 
Γιατί σάλταρες θα μας πεις?
28 Σεπ 2023 11:50

Γιατί ανέβηκες από τα κάγκελα, να μας το εξηγήσεις. Ανάλυσε τον λόγο αυτής της κίνησης σου, τι μήνυμα στέλνει στα ΑΜΕΑ?

 
Christos
28 Σεπ 2023 11:47

Για να το ξεκαθαρίσουμε:
Μιχαηλίδου =Πολιτική Προϊστάμενη του Σχολείου
Κασσελάκης=Επισκέπτης
Δάσκαλοι, καθηγητές=Υφιστάμενοι της Μιχαηλίδου
Πρόσκληση πρέπει να δεχτεί η Μιχαηλίδου για να επισκεφτεί τους υφισταμένους της ή/και να υποδεχτεί ένα επισκέπτη σε δομή που προΐσταται? Και πρόσκληση από ποιον? Από τους υφισταμένους της? Από τον επισκέπτη?
Ότι να ναι...

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.