Η απόφαση για τη λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων στη Μαγνησία

Στα σχολεία που η διδασκαλία θα γίνει δια ζώσης το ωρολόγιο πρόγραμμα της οποίας θα ξεκινήσει στις 9:00.

01/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Για τις ημέρες Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και Τρίτη 3 Οκτωβρίου, σε όλες τις Σχολικές Μονάδες και Εργαστηριακά Κέντρα αρμοδιότητας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να πραγματοποιηθεί δια ζώσης εκπαίδευση, το ωρολόγιο πρόγραμμα της οποίας θα ξεκινήσει στις 9:00.

Αυτό προβλέπει απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Δρ. Σωκράτη Σαβελίδη.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση από τα παραπάνω διαφοροποιούνται:

Με σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευσης ) και θα λειτουργήσουν τα παρακάτω Σχολεία:

1.    1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου

2.    4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας Βόλου (Εσπερινό)

3.    2ο ΕΚ Νέας Ιωνίας

4.    Γυμνάσιο Ιωλκού

5.    7ο Γυμνάσιο Βόλου

6.    6ο Γενικό Λύκειο Βόλου

7.    Γυμνάσιο Αγριάς

8.    Γυμνάσιο Λεχωνίων

9.    Γυμνάσιο Ζαγοράς

10.    Γενικό Λύκειο Ζαγοράς

Από τη ΔΔΕ Μαγνησίας καλούνται οι Διευθυντές των παραπάνω Σχολείων & ΕΚ να ενημερώσουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους (γονείς) για το ωρολόγιο πρόγραμμα και τα στοιχεία σύνδεσής τους με τις εν χρήσει πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ιδιαίτερα με τα Webex Links.

Το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, θα λειτουργήσει με σύστημα δια ζώσης εκπαίδευσης στο 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου με Ωράριο Λειτουργίας από 14:15.

Καλούνται οι Διευθυντές/τριες των δύο σχολείων να υποβάλλουν σήμερα, σχετικό κατεπείγον αίτημα συστέγασης & ωρών λειτουργίας στο Δήμο Βόλου σύμφωνα με την παρ. β4 του αρ. 94 του ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87).

Στους μαθητές των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων, στα οποία θα παρέχεται δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά η προσέγγιση στο Σχολείο τους είναι αδύνατη, θα παρασχεθεί εκπαίδευση με το σύστημα του Ψηφιακού Σχολείου. Αυτοί οι μαθητές θα παρακολουθήσουν με διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευσης) το Ωρολόγιο Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης άλλου αντίστοιχου Σχολείου.

Από τη ΔΔΕ Μαγνησίας  καλούνται οι Διευθυντές των παραπάνω Σχολείων Προέλευσης και των παραπάνω Σχολείων Υποστήριξης να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ώστε να ενημερώσουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Σχολείων Προέλευσης (γονείς) για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Σχολείου Υποστήριξης και τα στοιχεία σύνδεσής τους με τις εν χρήσει πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ιδιαίτερα με τα Webex Links.

Σε κάθε περίπτωση , τονίζει ο ΔΔΕ Σ. Σαβελίδης,θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στα Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα Μαθήματα της Γ Λυκείου.

Στους μαθητές των ΕΠΑΛ ή ΕΚ, στα οποία θα παρέχεται δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά η προσέγγιση στο Σχολείο τους ή το ΕΚ είναι αδύνατη, θα παρασχεθεί εκπαίδευση με το σύστημα του Ψηφιακού Σχολείου. Αυτοί οι μαθητές θα παρακολουθήσουν με διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευσης) το Ωρολόγιο Πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης άλλου ΕΠΑΛ ή ΕΚ.

Σε κάποιες περιπτώσεις (αναφέρονται κατωτέρω) θα παρακολουθούν τηλεκπαίδευση από εκπαιδευτικούς των σχολείων τους. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί όπως ακολουθεί:

Από τη ΔΔΕ Μαγνησίας καλούνται οι Διευθυντές των παραπάνω Σχολείων Προέλευσης και των παραπάνω Σχολείων Υποστήριξης να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ώστε να ενημερώσουν άμεσα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Σχολείων Προέλευσης (γονείς) για το ωρολόγιο πρόγραμμα του Σχολείου Υποστήριξης και τα στοιχεία σύνδεσής τους με τις εν χρήσει πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και ιδιαίτερα με τα Webex Links.

Στα σχολεία στα οποία για την τηλεκπαίδευση θα αξιοποιηθούν εκπαιδευτικοί του ίδιου Σχολείου θα πρέπει να σχεδιαστεί ειδικό ωρολόγιο πρόγραμμα για τους μαθητές οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα δια ζώσης μαθήματα των Σχολείων τους.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στα Πανελλαδικώς Εξεταζόμενα Μαθήματα της Γ Λυκείου.

Επίσης τονίζεται η πρωταρχικής σημασίας αναγκαιότητα τήρησης των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την Δ1γ/Γ.Π/οικ.49166/22.09.2023 της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Περιβάλλοντος η οποία απεστάλη σε όλα τα Σχολεία και ΕΚ της αρμοδιότητάς μας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγιασμός κάθε Σχολικής Μονάδας θα πραγματοποιηθεί σε μέρα και ώρα την όποια θα αποφασίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων της. Προτείνεται να πραγματοποιηθεί με την λαμπρότητα που αρμόζει στην τελετή ειδικά αφού αυτή θα σημάνει την έναρξη λειτουργίας του Σχολείου μετά τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή μας και τις καταστροφικές τους συνέπειες.

 

Σχόλια (2)

Βολιώτης
|

Να κι ένας υπεύθυνος Κρατικός Λειτουργός! Μπράβο!

Μαρία
|

Το δημοτικό Ζαγοράς θα ανοίξει.
Εκεί μπορούν να πάνε μαθητές και δάσκαλοι. Στο γυμνάσιο και το λύκειο δε μπορούν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ