ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες στην κεντρική εκδήλωση της «Εβδομάδας Υποδοχής Πρωτοετών»

Δημοσίευση: 02/10/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εκατοντάδες νέοι φοιτητές και νέες φοιτήτριες παραβρέθηκαν στην κεντρική εκδήλωση υποδοχής τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, η οποία αποτέλεσε την κορύφωση της συμμετοχής τους στο εβδομαδιαίο πλαίσιο ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η «Εβδομάδα Υποδοχής Πρωτοετών», που διοργανώνεται κάθε φορά στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους με τη συνεργασία των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Συλλόγου Φοιτητών του Ιδρύματος, έχει ως στόχο την εξοικείωση των νεοεισαχθέντων με τις Σχολές και τα Τμήματα, τις εγκαταστάσεις, τις υπηρεσίες και τις παροχές του Πανεπιστημίου, καθώς και με παρουσιάσεις για τις ομάδες που δραστηριοποιούνται, αλλά και δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας του Ιδρύματος.

Την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς 2023-2024 κήρυξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, «κρούοντας τον κώδωνα», της παλιάς Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, στο χαιρετισμό του καλωσόρισε τους νέους φοιτητές και φοιτήτριες και τους συνεχάρη για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε ένα δυναμικό, πρωτοπόρο και εξωστρεφές δημόσιο ΑΕΙ. Τους κάλεσε να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια φοίτησής τους και τους προέτρεψε να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρακολουθώντας συστηματικά τα μαθήματά τους, κάνοντας καινούργιες γνωριμίες, λαμβάνοντας μέρος στις ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες όχι μόνον εντός του Πανεπιστημίου αλλά και έξω από αυτό σε συνεργασία με τους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας με τους οποίους έχει αναπτύξει το Ίδρυμα σχέσεις.

Χαιρετισμό στους νέους συναδέλφους της απηύθυνε επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, Νεφέλη Μήτρου, η οποία περιέγραψε τη ζωή στο Πανεπιστήμιο, τις δυνατότητες που ανοίγονται στους νέους φοιτητές, καθώς και τις πλούσιες δραστηριότητες του Συλλόγου.

Ακολούθησε η βράβευση των πρωτευσάντων που εισήχθησαν στα Τμήματα του Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 από τις Πρυτανικές Αρχές, τους Κοσμήτορες και τους Προέδρους των Τμημάτων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της Ομάδας Ανοιχτού Λογισμικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα: «Αναπτύσσοντας το αύριο: Η επιτυχημένη πορεία της Ομάδας Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.