Απορρίφθηκαν με απόφαση Κ. Πιερρακάκη από την ευνοϊκή διάταξη για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οι υποψήφιοι (Ιδιωτικών Σχολείων και ΕΠΑΛ) που δεν κατοικούν στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Πόσες αιτήσεις έγιναν δεκτές

04/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Δεκάδες υποψήφιοι που φοιτούν σε ιδιωτικά Σχολεία και ΕΠΑΛ των Δήμων  Παλλήνης Πικερμίου  και Ραφήνας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές , ενώ δεν κατοικούν σε αυτές τις περιοχές κατέθεσαν αίτηση για να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς η αρχική απόφαση δεν τους εξαιρούσε.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης υπέγραψε τροποποιητική απόφαση με την οποία όρισε ότι:

"Η ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στην περιοχή του παρόντος άρθρου και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2023, ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης".

Επιπλέον απαιτούνταν από τον υποψήφιο η προσκόμιση  δήλωσης Ε1 οικονομικού έτους 2023 (χρήση 2022) του γονέα, στη δήλωση του οποίου φαίνεται το τέκνο ως προστατευόμενο μέλος ή του ιδίου του τέκνου αν κάνει αυτοτελή δήλωση, είτε βεβαίωση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας του υποψηφίου, μέσω άντλησης στοιχείων από την καρτέλα μαθητή του πληροφοριακού συστήματος my school, για το σχολικό έτος 2022-2023 προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας του, ή της διαμονής του.

Ωστόσο παραμένει ένα κενό στην απόφαση καθώς η ευνοϊκή ρύθμιση αφορά και τους υποψηφίους οι οποίοι μεν ανήκουν στους παραπάνω Δήμους , αλλά οι πυρκαγιές δεν "άγγιξαν" τους οικισμούς που διαμένουν οι οικογένειές τους.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες του esos, δεκτές έγιναν

  • 133 αιτήσεις από το Δήμο Παλλήνης
  • 29 από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου
  • 9 από ΕΠΑΛ του Δήμο Παλήνης
  • Απορρίφθηκαν 39 αιτήσεις υποψηφίων που δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

Ελλάδα 3.0
|

Μάλιστα. Σε ΠΕΡΙΟΧΕΣ που επλήγησαν. Άρα μπορεί το δικό μου σπίτι να μην έπαθε απολύτως τίποτα, αλλά μπαίνω στα ΑΕΙ . Δίκαιο; Δε νομίζω.
Άλλοι μαθητές που τους συνέβη κάποια άλλη καταστροφή, θάνατος στην οικογένεια, κατάθλιψη, ένα σωρό άλλα, αλλά δεν έπιασε φωτιά στην περιοχή, γιατί δεν ευνοούνται και αυτοί;

Κύριε Υπουργέ, η είσοδος στα ΑΕΙ δεν είναι αντίδωρο να το δίνεις σε όποιον θέλεις γιατί του έτυχε κάτι κακό στη ζωή, ή μια θεομηνία ή για να καλύψεις τυχόν αστοχίες του κράτους. Ή τελικά για σας *είναι* αντίδωρο;

Μπράβο
|

Σωστός ο υπουργός.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ