Οι προτάσεις της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

14/10/2023

Άκουσε το άρθρο

Θ. Τσούχλος, Γεν. Γραμματέας ΔΑΚΕ Καθηγητών

Εν όψει της Γ.Σ. των προέδρων συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Η Παράταξη της ΔΑΚΕ κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις:

Οικονομικά: αυξήσεις των μισθών, αποκατάσταση των απωλειών μας λόγω των μνημονιακών περικοπών και του πληθωρισμού που καλπάζει τα τελευταία έτη.

Μονιμοποίηση των νεοδιόριστων: να προχωρήσουν οι διαδικασίες της άμεσης μονιμοποίησης των συναδέλφων που έχουν διοριστεί και έχουν υπερβεί τη διετή δόκιμη υπηρεσία, σύμφωνα με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: άμεση εκκίνηση των διαδικασιών, ώστε στις αρχές Ιανουαρίου η Ομοσπονδία να καταθέσει το σύνολο των προτάσεών της όσον αφορά τα εργασιακά, συνδικαλιστικά και οικονομικά μας αιτήματα.

Κτηριακές υποδομές: ενίσχυση με κονδύλια προερχόμενα από την τοπική αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών

Εργασιακές συνθήκες: επίλυση επιμέρους σημαντικών προβλημάτων (ωράριο, μετακινήσεις σε πολλά σχολεία, γραφειοκρατία, πλαίσιο σχολικών εκδρομών, σχολικός εκφοβισμός, προστασία των εκπαιδευτικών)

Αιρετοί του κλάδου: ενίσχυση του θεσμού των αιρετών και επαναφορά τους στα Συμβούλια Επιλογής. (ΚΥΣΔΕ- ΑΠΥΣΔΕ- ΠΥΣΔΕ)

Μόνιμοι διορισμοί: Κάλυψη των υπαρχόντων κενών με σημαντικό αριθμό μόνιμων διορισμών

Αναπληρωτές: οι μηδενικοί διορισμοί κατά την προηγούμενη δεκαετία οδήγησαν στην εκτόξευση του αριθμού των αναπληρωτών στις 45.000. Με γοργούς ρυθμούς επιβάλλεται να γίνει η επόμενη φάση προσλήψεων αναπληρωτών

9 Επιτροπή του ΥΠΑΙΘ: συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην Επιτροπή του ΥΠΑΙΘ για τη Β/θμια Εκπαίδευση. Το αίτημα είχε υποβληθεί από την Ομοσπονδία τον Ιούλιο και είχε γίνει άμεσα αποδεκτό από τον Υπουργό Παιδείας.

 Το Δ.Σ. ασχολήθηκε εκ νέου με το θέμα της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Η όλη κατάσταση είχε περιέλθει σε αδιέξοδο. Μετά την απόφαση του Εφετείου, τις συνεχείς απορρίψεις της προτεινόμενης «απεργίας αποχής» από τις Γ.Σ. των Προέδρων, τις άνευ επιτυχίας κινήσεις ορισμένων ΕΛΜΕ και την πιεστικότατη γραφειοκρατία που καταπίεζε τους συναδέλφους άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος, οφείλαμε να δώσουμε μια πρακτική και αποτελεσματική λύση. Η ΔΑΚΕ με περίσκεψη, συναισθανόμενη την ευθύνη της ως πρώτη Παράταξη συντάχθηκε με την υιοθέτηση της στρατηγικής των «ενιαίων κειμένων», με στόχο να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολείων που έχει επιφέρει τόσα προβλήματα και τεράστιο φόρτο. Η Παράταξή μας εκτιμά ότι ο προγραμματισμός των συλλόγων διδασκόντων θα ενισχυθεί με τις προτεινόμενες επιστημονικές- παιδαγωγικές- εκπαιδευτικές θέσεις ενώ θα υπάρξει παράλληλη ανάδειξη των σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο και γενικότερα το χώρο της Δημόσιας Παιδείας.

Σχόλια (8)

Έλεν
|

@orama
Όσοι είναι εκεί γύρω στα 60 μπορεί και να έχουν κουραστεί, φέρνουν όμως στα σχολεία μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας πιστεύω γιατί διαθέτουν πλούσια εμπειρία και σίγουρα έχουν βαθύτερη κατανόηση των εμπειριών ζωής. Διαθέτουν συναισθηματική ωριμότητα και αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις στο σχολείο πιο ψύχραιμα νομίζω.
Απαραίτητοι είναι.

orama
|

Συνάδελφοι που ξεπερνούν τα 60 χρόνια ζωής και τουλάχιστον με 25 χρόνια υπηρεσίας να έχουν 16ωρη εργασία. Δεν αντέχουμε! Το καταλαβαίνετε;

Η ρωγμή και η αποχή
|

αυτό είναι το κλίμα γενικώς, χαλαρότης και ανοχή, να δούμε που θα βγει.

@ο κυριος Κωνσταντινου
|

Όντως η κυρία ΜΑΡΙΝΑ Σταυράκη πήρε περίπου 2000 ψήφους αλλά δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο.

Γι;άνης
|

Λόγια αέρος και από τη ΔΑΚΕ. Καμία ουσιαστική πρόταση. Όχι ότι εκπλησσόμεθα, δηλαδή...

Ο κος Κωνσταντίνου
|

πήρε 3,96%, ήτοι 484 ψήφους. Η Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη πήρε 16,25%, δηλαδή 1985 ψήφους.... Τουλάχιστον, αν είχαμε πρόεδρο την κυρία Πατούλη, τα κανάλια θα την καλούσαν συχνά για να μας εκπροσωπεί...

Τα ίδια και τα ίδια
|

Άπειρα αιτήματα που χάνονται στο κενό. Τρία βασικά και με προτεραιότητες. Όλα αχταρμάς.

ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ
|

Πόσο ενεργή είναι σήμερα η ΟΛΜΕ? Πού είναι οι ανακοινώσεις του προέδρου της? Τι ποσοστό εισέπραξε κατερχόμενος υποψήφιος δήμαρχος? Κάτι διάβασα για 3% περίπου. Ισχύει?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ