Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή: Από τη διακίνηση εγγράφων στην άντληση δεδομένων

Πέτρος Δημητρακόπουλος, Φιλόλογος, Υποδ/ντής στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, ΜΑ Διαπολιτισμική Επικοινωνία, ΜΔΕ Δημόσιο Δίκαιο & Δημόσια Πολιτική
Στην τελετή απονομή των Βραβείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης την Παρασκευή 13/10, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κύριος Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε ότι στόχος στην επόμενη φάση ψηφιοποίησης είναι η διακίνηση δεδομένων και όχι εγγράφων-αρχείων.
Με πολύ πρόσφατη εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ (3/10) προβλέπεται ότι «το συμπληρωμένο αρμοδίως ΑΔΥΜ μπορεί να κατατίθεται και ηλεκτρονικά από τους γονείς/κηδεμόνες στην ηλεκτρονική διεύθυνση που υποδεικνύει ο Διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας».
Στην περίπτωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας, το οποίο κατατίθεται από χιλιάδες μαθητές στα ελληνικά σχολεία, μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για διακίνηση μόνο δεδομένων.
1.Ο γιατρός που εξετάζει τον μαθητή/την μαθήτρια καταχωρίζει σε ειδική ηλεκτρονική βάση της ΗΔΙΚΑ (προτεινόμενη ονομασία ιστοσελίδας: www.idika.gr/adym)
α. το κείμενο ή τον χαρακτηρισμό για το αποτέλεσμα της εξέτασης/της διάγνωσης (το υπάρχον ΑΔΥΜ θα μπορούσε να μετατραπεί σε ψηφιακό δελτίο εντός της πλατφόρμας),
β. την τάξη και την ονομασία της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτά το παιδί ή το έφηβο πρόσωπο από ηλεκτρονικό ευρετήριο.
2.Η Διεύθυνση κάθε Σχολείου εισέρχεται με κωδικούς στη βάση δεδομένων και αντλεί τα δεδομένα των μαθητών/μαθητριών του σχολείου, εξάγοντας αυτά σε καταλόγους ανά τάξη ενδιαφέροντος.
Οι γονείς των παιδιών και των εφήβων δεν χρειάζεται να καταθέσουν ή να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα ΑΔΥΜ.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Με νόμο "Κεραμέως" η επιλογή διοικήσεων σε ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΙΕΠ, ΕΟΠΠΕΠ, ΔΙΟΦΑΝΤΟ, ΔΟΑΤΑΠ, ΙΚΥ και Βιβλιοθήκες
- Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Σπύρου Φλαμπουριάρη
- Περικοπή προσμετρητέας υπηρεσίας μελών ΔΕΠ
- Το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών του υπουργού Παιδείας
- "Κλείδωσε" το νέο όνομα των ΙΕΚ: ΣΑΝΕΚ (Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης)
- Πόσο μειώθηκε ο αριθμός εισακτέων , ανά ΑΕΙ, κατά την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής
- Ημερίδα «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση»
- Επιτυχημένη Ολοκλήρωση του Συνεδρίου "Do I.T. - Do In Thrace"
- Υπερψηφίστηκε το Σχέδιο Νόμου για τα Κυπριακά Πανεπιστήμια
- Απάντηση σε σχέση με καταγγελίες περί ΑΔΙΑΦΑΝΩΝ αναθέσεων στα Δημόσια ΙΕΚ
Σχόλια (3)
Μια χαρά είναι η πρόταση και υπάρχει η τεχνογνωσία από την εφαρμογή του edupass και της ηλεκτρονικής ιατρικής συνταγογράφησης.
Το ερώτημα είναι αν θα δέχεται ο ιατρός να συμπληρώνει το ΑΔΥΜ εξ' αποστάσεως χωρίς οικονομικό αντίτιμο...
Οι ιατρικοί σύλλογοι τί άποψη έχουν για το θέμα αυτό;
3. Ο διευθυντης εκτυπωνει το δελτιο εις διπλουν, το πρωτοκολλει στο μεγαλο βιβλιο του πρωτοκολλου γραφοντας το με το στυλο, βαζει σφραγιδακι και στα δυο δελτια, συπληρωνει τον αριθμο πρωτοκολλου με το στυλο, τα τρυπα με το περφορατερ, και τοποθετει το ενα δελτιο στα εισερχομενα και το αλλο στο φακελο του μαθητη.
Καλα τα λετε εσεις κυριε Πετρο μου αλλα το χουι δεν κοβεται.
ΜΠΡΑΒΟ, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΛΑΣΣΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.