Διευκρινίσεις ως προς τη θεμελίωση δικαιώματος μετάθεσης στην ΕΑΕ νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Δ.Ε.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

26/10/2023

Ενημερώθηκε: 26/10/2023, 19:54

Άκουσε το άρθρο

Oι εκπαιδευτικοί της Γενικής εκπαίδευσης που διορίστηκαν το έτος 2022, δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης στην ΕΑΕ καθώς ισχύει η προϋπόθεση της τριετούς διδακτικής υπηρεσίας στην γενική εκπαίδευση.

Αυτό τονίζει το υπουργείο Παιδείας με σημερινή διευκρινιστική εγκύκλιο.

Ειδικότερα, η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

Σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 114650/Ε2/12.10.2023 (ΑΔΑ: 99ΚΕ46ΝΚΠΔ-41Ψ) εγκύκλιο «Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2023-2024», σελίδα 34, ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ’΄-Μεταθέσεις σε Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) και σε περιοχές μετάθεσης για την Ε.Α.Ε.

«Σχετικά με τη θεμελίωση δικαιώματος υποβολής αίτησης μετάθεσης από και προς την Ειδική Αγωγή, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

Α) Οι εκπαιδευτικοί γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, που πληρούν μία από τις πέντε ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορούν να μετατίθενται σε κενές οργανικές θέσεις ΕΑΕ, εφόσον έχουν συμπληρώσει τριετή διδακτική υπηρεσία χωρίς να έχουν υπηρετήσει απαραιτήτως την οργανική τους θέση. Ωστόσο, οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να παραμείνουν στην περιοχή διορισμού τους για δύο έτη προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάθεσης στην ειδική αγωγή.».

Μετά από σχετικά ερωτήματα Διευθύνσεων Δ.Ε. διευκρινίζεται ότι, οι εκπαιδευτικοί της Γενικής εκπαίδευσης που διορίστηκαν το έτος 2022, δεν θεμελιώνουν δικαίωμα μετάθεσης στην ΕΑΕ καθώς ισχύει η προϋπόθεση της τριετούς διδακτικής υπηρεσίας στην γενική εκπαίδευση.

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Γενική Δ/νση Εκπ/κού Προσ/κού Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης

Δ/νση Διοίκησης Εκπ/κού Προσ/κού Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης

Τμήμα Β΄

Σχόλια (3)

ΕΑΕ
|

Δε μπορώ να καταλάβω τι έχει αλλάξει φέτος και υπάρχει αυτή η διευκρίνιση. Και η περσινή εγκύκλιος έγραφε ακριβώς τα ίδια με τη φετινή στο Κεφάλαιο Δ´, και μια χαρά και κανονικότατα μετατέθηκαν οι νεοδιόριστοι του 2021 από τη γενική στην ειδική. Γνωρίζει μήπως κάποιος κάτι περισσότερο?

Νεοδιοριστοι του 21;
|

Αν ισχύουν τα παραπάνω οι νεοδιόριστοι γενικής του 21 πώς πήραν μετάθεση σε δομές της ΕΑΕ το σχολικό Έτος 2023 - 2024; Από πότε αρχίζει να ισχύει η τριετής παραμονή στην διεύθυνση διορισμού; Επίσης σε περίπτωση που ισχύουν τα παραπάνω τι θα γίνει με τις θέσεις που κατέλαβαν έναντι άλλων μετατειθεμενων στην ειδική;

Μ. Ρ.
|

Οι νεοδιοριστοι του 2021 της γενικής αγωγής μετατέθηκαν το 2023 (δηλαδή 2 χρόνια μετά), εφόσον πληρούσαν μία από τις 5προυποθεσεις στην ειδική και εφόσον υπηρέτησαν δύο χρόνια από τον διορισμό τους στην οργανική τους θέση.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ