Ανατροπή στη φροντιστηριακή μάθηση των μαθητών της Γ Λυκείου, υποψηφίων για τα ΑΕΙ, φέρνει το "Ψηφιακό Φροντιστήριο", το οποίο ήδη ετοιμάζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Εάν ο νέος αυτός θεσμός πετύχει και "αγκαλιαστεί" από τους μαθητές θεωρείται βέβαιο ότι θα μειώσει σημαντικά τις ανάγκες των οικογενειών, να δαπανούν ένα μέρος των εισοδημάτων τους σε Φροντιστήρια.
Πως θα λειτουργήσει το Ψηφιακό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ Λυκείου
"Ταλαντούχοι" εκπαιδευτικοί: Ήδη ο υπουργός Παιδείας έχει δώσει εντολή στο επιτελείο του να συντάξει πλαίσιο για την αναζήτηση "ταλαντούχων" εκπαιδευτικών στα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Αμοιβές: Οι αμοιβές των εκπαιδευτικών που θα επιλεγούν θα είναι ικανοποιητικές.
Πρόγραμμα ζωντανών μαθημάτων: Αφού γίνει η επιλογή των εκπαιδευτικών με εμπειρία το υπουργείο Παιδείας θα καταρτίσει πρόγραμμα "ζωντανών" μαθημάτων στα οποία θα παρακολουθούν μαθητές από όλη την Ελλάδα.
Η συμμετοχή των μαθητών: Οι μαθητές κατά τη διάρκειαν του μαθήματος θα μπορούν να καταθέτουν ερωτήματα-με κάποιο τεχνικό τρόπο τον οποίο θα διαθέτει το "Ψηφιακό Φροντιστήριο"-προς τον καθηγητή που κάνει εκείνη την ώρα το μάθημα.
Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των μαθητών: Ο καθηγητής θα έχει στην οθόνη του τα ερωτήματα των μαθητών και θα δίνει απαντήσεις στο τέλος ή στη διάρκεια του μαθήματος, ανάλογα με το ερώτημα.
Κωδικοί μαθητών: Όσοι μαθητές της Γ' Λυκείου δηλώσουν συμμετοχή στο "Ψηφιακό Φροντιστήριο", θα λάβουν από το υπουργείο Παιδείας μοναδικούς κωδικούς προκειμένου με αυτούς να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Αυτό θα γίνει προκειμένου να αποτραπεί η συμμετοχή τρίτων που ενδεχομένως να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.
Καθημερινό Πρόγραμμα: Το πρόγραμμα θα είναι καθημερινό σε όλα τα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα αρχίζει το απόγευμα και θα ολοκληρώνεται το βράδυ.
Για τις υπόλοιπες τάξεις
Για τις υπόλοιπες τάξεις, Ε, και ΣΤ Δημοτικό Σχολείο, Α', Β', Γ' Γυμνασίου και Α' και Β' Λυκείου τα μαθήματα τα οποία θα κάνουν εκπαιδευτικοί, θα βιντεοσκοπηθούν και θα μπορεί ο καθένας , χωρίς κωδικούς, να μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και να τα παρακολουθήσεις.
Για παράδειγμα εάν ένας μαθητής θέλει ένα συγκεκριμένο μάθημα το οποίο δεν κατάλαβε το πρωί στο σχολείο ή το έχασε γιατί απουσίαζε, μπορεί να μπει στην ηλεκτρική πλατφόρμα να το αναζητήσει και να το παρακολουθήσει.
Παράλληλα σχεδιάζεται να υπάρξει και εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω της οποίας οι μαθητές θα επικοινωνούν μέσω chat με εκπαιδευτικούς για να επιλύουν απορίες.
Η "πιλοτική" εφαρμογή του "Ψηφιακού Φροντιστηρίου" Θα ξεκινήσει σε δύο μαθήματα Νέα Ελληνικά και Μαθηματικά του Γυμνασίου το δεύτερο τετράμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους 2023-2024, δηλαδή τον ερχόμενο Φεβρουάριο.
Έκανε και η Διαμαντοπουλου το ψηφιακό σχολείο. Αποτυχία! Όλοι οι υπουργοί ασχολούνται κυρίως με τις Πανελλαδικές και αποτυγχάνουν. Πότε θα ασχοληθούν με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση;