Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τις Φοιτητικές Εστίες Κρήτης

"Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι και θα είναι πάντοτε αρωγός στις ανάγκες των φοιτητών και των Πανεπιστημίων"

03/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ εξέδωσε  την ακόλουθη ανακοίνωση για τις   Φοιτητικές Εστίες της  Κρήτης:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για ρεπορτάζ τοπικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας στην Κρήτη, σχετικά με προβλήματα στη στέγαση των φοιτητών στις εστίες Ρεθύμνου. 

Ακόμη μεγαλύτερη, όσο και αλγεινή, εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρη Μυλωνάκη ο οποίος απέδωσε τα προβλήματα, γενικώς και αορίστως, σε «ανεπάρκειες του ΙΝΕΔΙΒΙΜ». Ο κ. Μυλωνάκης παραδέχθηκε βεβαίως ότι λύθηκε το θέμα, αν και άφησε να εννοηθεί ότι η επίλυση προήλθε από δικές του «πιέσεις». Ο αντιπρύτανης μάλιστα προέβαλε το καινοφανές αίτημα να αναλάβει το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κρήτης το έργο της ανακαίνισης των εστιών ώστε να μην επαναληφθεί το πρόβλημα που ισχυρίζεται ότι υπήρξε. 

Κατόπιν αυτών, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ οφείλει να εξηγήσει τα πραγματικά περιστατικά για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να μην δημιουργούνται εντυπώσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες που δεν τιμούν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και στελέχη που φέρουν θέσης ευθύνης σε αυτό.

Η νέα ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από την πρώτη στιγμή επέδειξε την μέγιστη ευαισθησία για το θέμα της στέγασης. 

Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων τους, η ίδια η πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κυρία Άννα Ροκοφύλλου, μαζί με τον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Τάσο Μανδραπήλια, επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης, έκαναν αυτοψία στις φοιτητικές εστίες και συνομίλησαν με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Γιώργο Κοντάκη. 

Σε κλίμα εξαιρετικής κατανόησης και συνεργασίας, όχι μόνο επίσπευσαν τις σχετικές διαδικασίες, αλλά αναβάθμισαν και την παρεχόμενη στέγαση στους φοιτητές που την είχαν ανάγκη. 

Η ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κατόπιν του δημοσιεύματος και προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά, επικοινώνησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργο Κοντάκη, ο οποίος διαβεβαιώνει κατηγορηματικά: 

«H νέα διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και προσωπικά η  πρόεδρος κυρία Άννα Ροκοφύλλου, αντιμετώπισε το θέμα της στέγασης με περισσή ευαισθησία και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να λυθεί το θέμα το οποίο είχε προκύψει κατά την προηγούμενη περίοδο. 

Το πανεπιστήμιο Κρήτης εκτιμά και αναγνωρίζει την βούληση της ηγεσίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ η οποία αποδείχθηκε εμπράκτως στην κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων προβλημάτων που αφορούν στο μέλλον της στέγασης. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη νέα ηγεσία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι άψογη. Όλοι οι φοιτητές έχουν τακτοποιηθεί και μάλιστα σε καλύτερα δωμάτια. Πάντοτε υπάρχουν ανάγκες, ωστόσο μπορούν να επιλύονται επί τη βάση καλής θέλησης και συνεργασίας και φυσικά αναλόγως των δυνατοτήτων που υπάρχουν. Επαναλαμβάνω δεν υφίσταται κανένα θέμα στις σχέσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, όλα έχουν τακτοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Εν κατακλείδι, είναι τουλάχιστον άστοχο να επιρρίπτεται στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στη νέα ηγεσία του η όποια ευθύνη για την εξέλιξη στη στέγαση των φοιτητών.

Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι είναι και θα είναι πάντοτε αρωγός στις ανάγκες των φοιτητών και των Πανεπιστημίων, και έχει κάθε καλή διάθεση και πρόθεση να συμβάλει στην επίλυση των όποιων ζητημάτων αναφύονται. Προβλήματα θα υπάρχουν πάντοτε, αλλά γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να τα επιλύουμε. Αρκεί, να μην υπονομεύεται η προσπάθεια από μεμονωμένους κρίκους της αλυσίδας συνεργασίας.

Σχόλια (2)

ΜΕΛΟΣ ΔΕΠ
|

Γενικά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε προηγούμενη Σύνοδο Πρυτάνεων δέχθηκε πάρα πολύ σκληρή κριτική ότι δεν έκανε τίποτε για τις εστίες που σε πολλά ιδρύματα είναι σε απαράδεκτη κατάσταση. Μετά από αυτό μπήκε νέα ηγεσία. Για να δούμε τι θα κάνουν οι επόμενοι...

Polar_Fish
|

Aπο το κείμενο <<και έκανε τα αδύνατα δυνατά για να λυθεί το θέμα το οποίο είχε προκύψει κατά την προηγούμενη περίοδο. >> Επι της ουσιας δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, απλά η νέα διοίκηση δεν θέλει να χρεωθεί το πρόβλημα που προέκυψε απο την προηγούμενη θητεία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ