ΒΟΥΛΗ

Δ. Μιχαηλίδου: Το Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι ένα επικουρικό μέτρο

Δημοσίευση: 07/11/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Το Ψηφιακό Φροντιστήριο είναι ένα επικουρικό μέτρο, μία δράση η οποία θα προσφέρει ένα πλουσιότερο πλαίσιο ευκαιριών πάνω και πέρα και από το σχολείο και από την ενισχυτική διδασκαλία, έτσι ώστε όταν ένας μαθητής απουσιάζει από το σχολείο, να μπορεί να ανατρέξει στο Ψηφιακό Φροντιστήριο να βρει το μάθημα που έχασε εκείνη την ημέρα".

Τα παραπάνω τόνισε η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου , κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης  του  Προέδρου της Κ.Ο. «ΝΙΚΗ»    Δημητρίου Νατσιού, με θέμα:«Μαθήματα-κονσέρβα αντί Ενισχυτικής Διδασκαλίας», κι εξήγησε:

  • Πηγαίνει στο σχολείο και δεν έχει καταλάβει αρκετά καλά το μάθημά του; Πέραν όλων των άλλων, θα μπορεί να ανατρέξει στο Ψηφιακό Φροντιστήριο, έτσι ώστε να ξαναδεί την ύλη. Έχει κάποια ερώτηση; Θα υπάρχει ένα «Chat Box», όπως το λένε, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει μια ερώτηση και εκείνη τη στιγμή κάποιος εκπαιδευτικός να του απαντά πάνω στην ερώτησή του.
  • Είναι, δηλαδή, ένα επιπλέον επικουρικό εργαλείο στη γλώσσα των μαθητών, το οποίο θα μπορέσει να τους ενισχύσει και μάλιστα με έναν τρόπο ο οποίος βασίζεται και στην ισότητα της ευκαιρίας, έτσι ώστε να έχει πρόσβαση ένα παιδί το οποίο δεν είναι σε ένα αστικό κέντρο, αλλά είναι σε μια απομακρυσμένη περιοχή. Πολλές φορές μιλάτε για τους ακρίτες μας και είμαι σίγουρη ότι το κάνετε με πραγματική έγνοια για αυτούς. Το ίδιο κι εμείς. Θέλουμε να προσφέρουμε αυτήν την ισότητα της ευκαιρίας σε όλους, επικουρικά –ξαναλέω- πέρα απ’ ό,τι άλλο το Υπουργείο έχει ήδη προσφέρει.
  • Η τεχνολογία, το αποτύπωμα αυτής και η χρήση αυτής, και αυτή μας φοβίζει. Όμως, από τη μία δεν είμαστε, αν θέλετε, τεχνολάγνοι και από την άλλη δεν μπορούμε να γίνουμε ούτε τεχνοφοβικοί ούτε Λουδίτες. Σε αυτές τις αγωνίες που είναι από τις κύριες αγωνίες που υπάρχουν για το εκπαιδευτικό σύστημα του 2023, η απάντηση είναι μία. Μάλιστα, θα την πω και εμφατικά. Είναι εκπαίδευση, εκπαίδευση, εκπαίδευση.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.