Προαιρετική η παρακολούθηση των μαθημάτων γενικής παιδείας για τους μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης - Αιτήσεις μετεγγραφών και τον Φεβρουάριο

Δεν προκαλείται παύση του εκπαιδευτή από μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα δύο (2) επόμενα εξάμηνα κατάρτισης, εάν η παραίτηση υποβάλλεται λόγω σοβαρών αντικειμενικών λόγων υγείας

20/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Δεν προκαλείται παύση του εκπαιδευτή από μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης για τα δύο (2) επόμενα εξάμηνα κατάρτισης, εάν η παραίτηση υποβάλλεται λόγω σοβαρών αντικειμενικών λόγων υγείας που αποδεικνύονται με βεβαίωση ή ιατρική γνωμάτευση από Δημόσιο Νοσοκομείο το οποίο φέρει σφραγίδα Διευθυντή είτε Κλινικής ΕΣΥ ή Εργαστηρίου ή Πανεπιστημιακού Τμήματος ή από Δημόσιο Κέντρο
Υγείας, τα οποία φέρουν σφραγίδα του Διευθυντή του Κέντρου, ή ιατρική γνωμάτευση από Ιδιωτικό Νοσοκομείο η οποία φέρει υπογραφή και σφραγίδα του θεράποντος ιατρού και του Διοικητικού Διευθυντή της ιδιωτικής Κλινικής.

Αυτό προβλέπει τροποποιητική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης , Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας Γ. Βούτσινου.

Επίσης η ίδια απόφαση ορίζει ότι:

Α. Για  για τους κατόχους αποδεικτικού σπουδών της Α’ ή Β’ τάξης ή απολυτηρίου Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) ή άλλου ισότιμου τίτλου η παρακολούθηση των μαθημάτων γενικής παιδείας είναι προαιρετική.

Είναι δυνατή η απαλλαγή φοίτησης σε αυτά τα μαθήματα με απόφαση της Διεύθυνσης της Ε.Σ.Κ. φοίτησης, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης από τον καταρτιζόμενο προς τη Διεύθυνση της Ε.Σ.Κ., συνοδευόμενης από το αποδεικτικό σπουδών ή τον απολυτήριο τίτλο.

Β. Οι καταρτιζόμενοι που επιθυμούν  μετεγγραφή σε άλλη Ε.Σ.Κ., δύναται να την πραγματοποιήσουν  με υποβολή αίτησης στην Ε.Σ.Κ. που επιθυμούν  να φοιτήσουν όχι μόνο από την 10η μέχρι την 25η Σεπτεμβρίου , όπως ίσχυε μέχρι σήμερα αλλά και  από την 1η μέχρι την 10η Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Τέλος, η  νέα τροποποιητική απόφαση σχετικά με τις αρμοδιότητες των υποδιευθυντών των ΕΣΚ ορίζει   ότι  "Υποδιευθυντές αναπληρώνουν τον/την Διευθυντή/τρια όταν αυτός/ή ελλείπει, απουσιάζει ή κωλύεται"
 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ