Πρυτανικές εκλογές ΑΠΘ: "Άκαρπη" η πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου

Η   ψηφοφορία  θα επαναληφθεί αύριο Τρίτη, κατά την οποία για την εκλογή του εξωτερικού μέλους απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου

20/11/2023

Ενημερώθηκε: 20/11/2023, 19:55

Άκουσε το άρθρο

"Άκαρπη" απέβη η σημερινή πρώτη συνεδρίαση των 57 μελών της Συγκλήτου για την ανάδειξη των 5 εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, καθώς κανείς από τους 45 υποψηφίους δεν συγκέντρωσε τα δυο τρίτα των ψήφων.

Ετσι  η   ψηφοφορία  θα επαναληφθεί αύριο Τρίτη, κατά την οποία για την εκλογή του εξωτερικού μέλους απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των μελών της Συγκλήτου (ήτοι το 50% + 1 του αριθμού των μελών του οργάνου σύμφωνα με την πράξη της συγκρότησής του) και όχι μόνο των παρόντων (κατά τη συγκεκριμένη συνεδρίαση) μελών της.

Εάν και στην αυριανή συνεδρίαση δεν εκλεγούν και τα πέντε εξωτερικά μέλη , τότε η Σύγκλητος θα συνέλθει την Τετάρτη, όπου   για να συμπληρωθεί ο αριθμός των πέντε (5) εξωτερικών μελών, θα διενεργηθεί  κλήρωση μεταξύ των υποψηφίων που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. 

Η  κλήρωση  θα διενεργηθεί  μεταξύ των υποψηφίων που ισοψήφησαν στην πρώτη θέση, και σε περίπτωση μη ισοψηφίας στην πρώτη θέση μεταξύ αυτών που έλαβαν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ