ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ομόφωνο Ψήφισμα- Απάντηση της Συγκλήτου του ΑΠΘ στη δήλωση του Οδ. Ζώρα, μέσω του esos

"Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον παρελκυστικό και συνάμα προσβλητικό προς το πρόσωπο του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημήτριο Κωβαίο, χαρακτήρα της εν λόγω δήλωσης"
Δημοσίευση: 21/11/2023
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η Σύγκλητος του ΑΠΘ, κατά τη συνεδρίασή της με αριθμό 3139/20-11-2023 και με την παρουσία όλων των μελών της Συγκλήτου του ΑΠΘ, έλαβε την ομόφωνη απόφαση για την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος σε απάντηση της δήλωσης του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κ. Οδυσσέα–Ιωάννη Ζώρα «για κενό διοίκησης στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ».

«Τα μέλη της Συγκλήτου του ΑΠΘ, έχοντας υπ’ όψιν τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., Ομότιμου Καθηγητή κ. Οδυσσέα–Ιωάννη Ζώρα η οποία δημοσιεύτηκε στο esos.gr με αφορμή ψήφισμα των μελών της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ για το κενό στην κοσμητορική αρχή της Σχολής, δήλωση στην οποία επιρρίπτει στον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημήτριο Κωβαίο, την ευθύνη για τη μη παράταση της θητείας της Κοσμητόρισσας της Παιδαγωγικής Σχολής, Καθηγήτριας κ. Δόμνας Κακανά, αποσιωπώντας την έγκαιρη (ήδη από τις 15.9.2023) έγγραφη ενημέρωση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. από τον Πρύτανη του Ιδρύματος για το πρόβλημα που θα προέκυπτε με τη διοίκηση της Σχολής, στην οποία το Υπουργείο δεν έδωσε καμία απάντηση, εκφράζουμε:

α) Την έντονη δυσαρέσκειά μας για τον παρελκυστικό και συνάμα προσβλητικό προς το πρόσωπο του Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημήτριο Κωβαίο, χαρακτήρα της εν λόγω δήλωσης, δεδομένου ότι του επιρρίπτεται ευθύνη την οποία δεν φέρει.

β) Την εμπιστοσύνη μας στον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημήτριο Κωβαίο, όσον αφορά στους χειρισμούς του για τη διευθέτηση του ζητήματος του κενού στην κοσμητορική αρχή της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ζητάμε δε από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να μεριμνήσει, το συντομότερο δυνατό, για τη διευθέτηση του ζητήματος του κενού διοίκησης στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ».

Σχόλια (1)

 
Ακριβώς
22 Νοε 2023 11:23

Κόλαφος για τον κ. Γενικό η απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.