Πλεόνασμα 84 εκ. ευρώ στο υπ. Παιδείας κυρίως από τη δραστηριότητα των ΕΛΚΕ

21/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Στην εποπτεία του υπουργείου Παιδείας Θρησκευμ΄των και Αθλητισμού υπάγονται, μεταξύ άλλων, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), δημόσιες βιβλιοθήκες, πανεπιστημιακά νοσοκομεία, εθνικά αθλητικά κέντρα, ειδικοί λογαριασμοί κονδυλίων έρευνας (ΕΛΚΕ), το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το σύνολο των φορέων του υπουργείου εκτιμάται, σύμφωνα με το νέο Κρατικό Προϋπολογισμό,  ότι για το 2023 θα εμφανίσει πλεόνασμα ύψους 53 εκατ. ευρώ και για το 2024 προβλέπεται να παρουσιάσει πλεόνασμα ύψους 84 εκατ. ευρώ.

Το πλεόνασμα προέρχεται κυρίως από τη δραστηριότητα των ΕΛΚΕ, σκοπός των οποίων είναι η διαχείριση και η αξιοποίηση των κονδυλίων επιστημονικής έρευνας, εκπαίδευσης, κατάρτισης, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας.

Επισημαίνεται ότι κύρια πηγή εσόδων των ανωτέρω εποπτευόμενων φορέων αποτελούν οι μεταβιβάσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό καθώς και οι πόροι από χρηματοδοτούμενα προγράμματα από την ΕΕ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ