ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς Κ. Πιερρακάκη: Να καταργηθούν τα παραλυτικά νομοθετήματα της Ν. Κεραμέως

"Πρωτοφανής για τα ελληνικά, ενδεχομένως και για τα διεθνή, πανεπιστημιακά χρονικά εκ περιτροπής εναλλαγή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ μεταξύ δύο εκ των τριών υποψηφίων"

28/11/2023

Άκουσε το άρθρο

"Η «απελευθέρωση» του δημοσίου Πανεπιστημίου, την οποία με τόση θέρμη διακηρύσσει ο κ. Πιερρακάκης σε κάθε ευκαιρία, δεν μπορεί να νοηθεί χωρίς την ολοκληρωτική κατάργηση των παραλυτικών νομοθετημάτων της προκατόχου του".

Αυτό τονίζει με σημερινή δήλωση ο τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  Στέφανος Παραστατίδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τελευταία στο ΑΠΘ, και σημειώνει τα εξής:

  • Η πρωτοφανής για τα ελληνικά, ενδεχομένως και για τα διεθνή, πανεπιστημιακά χρονικά εκ περιτροπής εναλλαγή στην Πρυτανεία του ΑΠΘ μεταξύ δύο εκ των τριών υποψηφίων, κατόπιν «συμφωνίας κυρίων», καταδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι ο Ν. 4957/2022 αποτελεί ένα νομοθετικό τερατούργημα εμπνεύσεως της κυρίας Κεραμέως, οι διατάξεις του οποίου ναρκοθετούν και υπονομεύουν την λειτουργία των δημόσιων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας μας.
  • Το ίδιο συμβαίνει και για σειρά άλλων νομοθετημάτων και «μεταρρυθμίσεων» της Κυβέρνησης της ΝΔ στον χώρο της Παιδείας, όπως ο βαλτωμένος θεσμός της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τον οποίο καλούνται να εφαρμόσουν στελέχη εκπαίδευσης με μηδενική επιμόρφωση, με τεράστιες καθυστερήσεις και σοβαρά ζητήματα εγκυρότητας και αξιοπιστίας. 
  •  Ζητούμε την άμεση αναμόρφωση του σχετικού με τις εκλογές πρυτάνεων νομοθετικού πλαισίου, που αναπαράγει την συναλλαγή, την αδιαφάνεια και οδηγεί στην παράλυση το ελληνικό πανεπιστήμιο.

Σχόλια (3)

@@Εκπαιδευτικος
|

Αν ισχύει αυτό που λες γιατί επιτρέπεται στους ιδιωτικούς υπάλληλους να είναι διδάσκοντες;

@Εκπαιδευτικος
|

Τα Πανεπιστημια δεν ειναι μερος για να κανει καποιος τη βολτα του να διδασκει 2 ή 4 ωρες τη βδομαδα και να φευγει. Ειναι χωροι ερευνας την οποια και προφανως δεν εχετε κατα νου. Με το νεο νομο οι εντεταλμρνοι θα πρεπει να ειναι στους χωρους του πανεπιστημιου δυο ή τρια πρωινα. Πως μποτει αυτο να γινει νε την κανονικη σας δουλεια?

Εκπαιδευτικός
|

Το ότι οι εκπαιδευτικοί με διδακτορικό απαγορεύεται να διδάξουν σε ΑΕΙ ως ακαδημαϊκοί υπότροφοι σύμφωνα με αυτό το νόμο είναι καινοτομία για τα παγκόσμια εκπαιδευτικά δρώμενα. Αυτός που εκπονεί διδακτορική διατριβή στην Ελλάδα έχει σα στόχο να διδάξει στα ΑΕΙ . Αυτός ο νόμος του 2022 απαξιώνει τα διδακτορικά για την κορνίζα και αν εργάζεσαι στο δημόσιο σχολείο δεν σου επιτρέπει να κάνεις ούτε καν Αίτηση σε ΑΕΙ . Αυτό δεν θέλω να το χαρακτηρίσω σε ποιότητα και έμπνευση
διότι ανελέητα αυτή η νομική πατέντα εξοντώνει τους Έλληνες εκπαιδευτικούς διδάκτορες που διδάσκουν πλέον καθηλωμένοι μόνο στα σχολεία δευτεροβάθμιας χωρίς τη δυνατότητα κινητικότητας στα ΑΕΙ Έτσι ο σύγχρονος νόμος του 2022 Κλείνει ουσιαστικά τη διέξοδο διδακτόρων εκπαιδευτικών για διδασκαλία στα ΑΕΙ .Το θέμα πρέπει να έρθει στη Βουλή σύντομα αν μιλάμε για μια ευρωπαϊκή χώρα και όχι για κάτι άλλο . Αναρωτιέμαι μήπως να φύγουμε από το δημόσιο και από την Ελλάδα εντελώς να γλυτώσουμε από αυτόν τον παραγκωνισμό μας ως Έλληνες διδάκτορες και ως άνθρωποι σκεπτόμενοι .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ