Έκτακτη επιχορήγηση 709.228,00 € για σχολεία του εξωτερικού

30/11/2023

Άκουσε το άρθρο

Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές των παρακάτω σχολείων με το συνολικό ποσό των 709.228,00 € για την κάλυψη δαπανών μισθοδοσίας ωρομισθίων εκπαιδευτικών,προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη ως εξής:


Το προϊόν των ενταλμάτων αυτών θα σταλεί με έμβασμα στα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού κάθε σχολείου χωριστά και σε ΕΥΡΩ, πλην του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου-Νηπιαγωγείου Λονδίνου και του Ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου για τα οποία το έμβασμα θα εκδοθεί σε ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ. Τυχόν έξοδα έκδοσης των εμβασμάτων θα βαρύνουν το λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου.

Η ανωτέρω επιχορήγηση προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξόδων των σχολείων, όπως αυτά καθορίζονται στην παρ. Α1 της αρ. Φ.400/11/140041/ΙΒ/7-2-2003 ΚΥΑ (ΦΕΚ B ́ 189). Προϋπόθεση για τη διάθεση των πιστώσεων του προϋπολογισμού είναι η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών πραγματοποίησής τους και η ύπαρξη των νόμιμων παραστατικών (αποφάσεις, συμβάσεις, αποδείξεις κ.λπ.).

Σε περίπτωση που το ποσό των συνολικών επιχορηγήσεων από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υπερβεί τις τρεις χιλιάδες (3.000,00) ευρώ συνολικά ετησίως, οι επιχορηγούμενοι φορείς οφείλουν να αναρτούν στο Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων του Προγράμματος Διαύγεια στα στοιχεία των δαπανών, οι οποίες αφορούν τα ποσά των επιχορηγήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν. 4727/2020.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ