Καθιστική διαμαρτυρία έκαναν οι υπάλληλοι του υπ. Παιδείας για το κίνητρο ανταμοιβής

Όπως τονίζουν οι υπάλληλοι η απόφαση επιμερισμού του κινήτρου ανταμοιβής γεννά ανισότητες και δημιουργεί κλίμα διχασμού, πόλωσης, εξαρτήσεων και αδιαφάνειας, καταστρατηγώντας πλήρως το ενιαίο μισθολόγιο

01/12/2023

Ενημερώθηκε: 01/12/2023, 17:30

Άκουσε το άρθρο

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα περίπου 300 εργαζόμενοι του υπ. Παιδείας στην    είσοδο της Κεντρικής, στο Μαρούσι.

Ο Σύλλογος καταγγέλλει το συνολικό νομοθετικό πλαίσιο στο οποίο στηρίχθηκε η έκδοση της Υ.Α. (στις 27-11-2023) για τον επιμερισμό του κινήτρου ανταμοιβής στις υπηρεσίες του υπουργείου,  σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4940/2022.

Όπως τονίζουν οι υπάλληλοι η απόφαση επιμερισμού του κινήτρου ανταμοιβής γεννά ανισότητες και δημιουργεί κλίμα διχασμού, πόλωσης, εξαρτήσεων και αδιαφάνειας, καταστρατηγώντας πλήρως το ενιαίο μισθολόγιο

Στη συνέχεια όλοι   αντιπροσωπίες των ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπ Παιδείας και μέλη του Δευτεροβάθμιου Σωματείου, της ΟΣΕΚΔΥΠ, μέλους της ΑΔΕΔΥ, μετέβησαν στον 3ο όροφο όπου διαμαρτυρήθηκαν στο γραφείο του υπουργού Κ. Πιερακάκη

Τις αντιπροσωπίες των ΔΣ δέχτηκε  Διευθυντής του Γραφελιου του υπουργού Παιδείας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού, ειπώθηκαν τα εξής:

  • Για το έτος 2022 δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή. Το ποσό μπορεί να λάβει μόνον συγκεκριμένος αριθμός δικαιούχων από τις ήδη ορισθείσες Διευθύνσεις. Στο ερώτημα εάν επιθυμούμε να μην το λάβει κανείς, ομόφωνα τα παριστάμενα μέλη των ΔΣ του ΣΥΚΥΥΠ και της ΟΣΕΚΔΥΠ απάντησαν αρνητικά.
  • Για το 2023 επισημάνθηκε ότι έχουν γίνει προσπάθειες να προστεθούν κι άλλες Διευθύνσεις και να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων, ωστόσο δεν μπορούν να συμπεριληφθούν όλες οι Διευθύνσεις.
  • Για το 2024 θα απαιτηθεί ενεργός συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών ώστε να συμπεριληφθεί μεγαλύτερος αριθμός Διευθύνσεων.

 Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρότειναν:

  • Να καταργηθεί τα ισχύον σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και να δοθούν οριζόντιες αυξήσεις στους μισθούς
  • Να δοθεί ξανά το επίδομα εξετάσεων σε όλους τους εργαζόμενους της Κεντρικής Υπηρεσίας
  • Να δοθούν αντισταθμιστικά υπερωρίες ή/και υπερεργασίες στις Διευθύνσεις που δεν συμπεριλήφθηκαν σε κανενός είδους μπόνους για το έτος 2022
  • Αναλυτική ενημέρωση θα ακολουθήσει στην επικείμενη επαναληπτική τακτική Γενική Συνέλευση που προγραμματίζεται για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, στις 10:00 στην αίθουσα Jacqueline de Romilly.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (1)

Σούλα
|

Όποιος δουλεύει πρέπει να αμοίβεται και όποιος καταβάλλει περισσότερο κόπο πρέπει να παίρνει και επιπλέον. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Μετά δεν έχει νόημα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ