Πολλαπλό βιβλίο: Σε ποια διδακτικά πακέτα δεν κατατέθηκε ούτε μια πρόταση για συγγραφή νέων βιβλίων

Υπ' ατμόν το ΙΕΠ και ο Κ. Πιερρακάκης για να μην πέσει έξω στο χρονοδιάγραμμα

01/12/2023

Ενημερώθηκε: 01/12/2023, 21:53

Άκουσε το άρθρο

"Ατμομηχανές" έχει ανάψει  το ΙΕΠ και ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης για την προετοιμασία του πολλαπλού βιβλίου:

Πρώτον για να ξεπεραστούν τα αλλεπάλληλα προβλήματα, τα οποία έχουν  προκαλέσει η εφαρμοστική υπουργική απόφαση και η σχετική Πρόσκληση, και

Δεύτερον το υπουργείο να μην  βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος , το οποίο προβλέπει ότι  το Σεπτέμβρη του 2025 οι μαθητές θα παραλάβουν  τα νέα βιβλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του esos ο υπουργός Παιδείας , για να ξεπεράσει το νέο πρόβλημα που προέκυψε έχε δώσει εντολή για την εκδοθεί άμεσα νέα Πρόσκληση για τα διδακτικά πακέτα, για  τα οποία δεν έχει κατατεθεί ούτε μια πρόταση για τη συγγραφή των νέων βιβλίων.

Τα βιβλία αυτά , σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του esos, είναι τα εξής:

Μουσικής:  Μερικές τάξεις του  Δημοτικού

Γερμανικών: Σε    όλες τις τάξεις Δημοτικού  Γυμνασίου και Α' Λυκείου

Ελεύθερο  Γραμμικό Σχέδιο  Γ' Λυκείου

Ιταλικά Γυμνασίου.

Απορρίφθηκαν 22 από τις 636 προτάσεις εκδοτών-συγγραφέων για τη συγγραφή των 187 νέων σχολικών βιβλίων

Την απόρριψη 22  από τις 636  συνολικά προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν εκδότες ομάδες συγγραφέων και μεμονωμένοι συγγραφείς,  για τη συγγραφή των 187 νέων σχολικών βιβλίων, στο πλαίσιο του πολλαπλού βιβλίου , αποφάσισε το ΔΣ του ΙΕΠ , ύστερα από σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου.

Η απόρριψη έγινε λόγω έλλειψης δικαιολογητικών.

Όπως προκύπτει από τον κατάλογο απορριπτέων, δεν "κόπηκαν" προτάσεις που:

  • είτε από τη συγγραφική ομάδα που κατατέθηκε στο ΙΕΠ  παραιτήθηκε-στη συνέχεια- κάποιο μέλος της,
  • είτε διότι διαπιστώθηκε από την αρμόδια Επιτροπή του ΙΕΠ ότι κάποιο μέλος της συγγραφικής ομάδας δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις που έθετε η σχετική πρόσκληση .

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε τον κατάλογο των απορριπτέων

Οι ενδιαφερόμενοι, των οποίων οι αιτήσεις απερρίφθησαν, δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτημα θεραπείας στο πρωτόκολλο του ΙΕΠ  εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ανάρτηση του καταλόγου. 

Τα αιτήματα θεραπείας θα αξιολογηθούν  από αρμόδια επιτροπή του Ι.Ε.Π. και τα αποτελέσματα, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. θα κοινοποιηθούν στο Ι.Τ.Υ.Ε. - «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΙΕΠ κατατέθηκαν συνολικά 636 προτάσεις   για τη συγγραφή των 187 νέων σχολικών βιβλίων  (Πολλαπλό βιβλίο) Δημοτικού , Γυμνασίου και Α'  Λυκείου , και ειδικότερα 

  • 35 Εκδοτικοί Οίκοι, μεταξύ αυτών   συσχετιζόμενοι  με Φροντιστήρια και άλλων φορέων της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
  • 17  Ομάδες συγγραφέων, και
  • 51 μεμονωμένοι συγγραφείς (φυσικά πρόσωπα)

Σημειώνεται  ότι περισσότεροι από 20 εκδότες, υπό την αιγίδα των Ενώσεων Εκδοτών έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας αναστολή της διαδικασίας η οποία απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο. 

Επίσης οι ίδιοι εκδότες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας για τα πνευματικά δικαιώματα και τον τρόπο πληρωμής των συγγραφέων.  Αναμένεται να ορισθεί η ημερομηνία συζήτησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του  Ι Ε Π  Σπ. Δουκάκη  "Εφόσον κυλήσουν ομαλά αυτές οι διαδικασίες, οι εκπαιδευτικοί θα τα έχουν αρχικά σε ψηφιακή μορφή από το νέο σχολικό έτος, τον Σεπτέμβριο δηλαδή του 2024. Βάσει του σχεδιασμού, σε έντυπη μορφή θα τα έχουν από το μεθεπόμενο έτος, τον Σεπτέμβρη του 2025.

Η διδασκαλία μέχρι τότε θα γίνεται με τα υφιστάμενα σχολικά βιβλία και παράλληλα θα αξιοποιούνται τα νέα προγράμματα σπουδών για να παίρνουν στοιχεία μέσα από αυτά οι εκπαιδευτικοί".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

Το αποκατω σχόλιο
|

Έχει παγώσει λόγω αλλαγής προέδρου και συντονιστών...

ΟΠΣ (MIS) 5027220
|

Αγαπητοί αναγνώστες

Ξέρει κανείς τι γίνεται με το θέμα: «Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Αναβάθμιση περιεχομένου
σπουδών στη Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση και στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5027220, που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020», σύμφωνα με την υπ’ αρ. 3866/11-07-2018 Απόφαση Ένταξης (ΑΔΑ:ΨΕ3Υ465ΧΙ8-ΝΧΔ) που τροποποιήθηκε με την υπ’ αρ. 3349/25-06-2019 Απόφαση 1ηςΤροποποίησης (ΑΔΑ: ΩΥΘΟ465ΧΙ8-ΓΛΚ) και την υπ’ αρ. 60530/10-06-2022 Απόφαση 2ης Τροποποίησης (ΑΔΑ: 90ΛΖ46ΜΤΛΡ-ΘΦΦ)

και συγκεκριμένα με το ΕΟΓΑ 1: Νεοελληνική Γλώσσα και Πολιτισμός;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ