Το ΕΚΠΑ ανοίγει τα "φτερά" για Κύπρο: Ιδρύει παράρτημα

01/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Παράρτημα στην Κύπρο για τη λειτουργία τμημάτων , προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών, σχεδιάζει να ιδρύσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), με πρωτοβουλία του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ ήδη έχει φέρει την πρότασή του στη Σύγκλητο του Ιδρύματος η οποία "αγκαλιάστηκε" από τους Συγκλητικούς.

Η Σύγκλητος όρισε Επιτροπή , προκειμένου να κάνει οικονομοτεχνική μελέτη.

Σχόλια (44)

Ετεοκρής
|

Καλή επιτυχία!

"Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ"
|

@13 Δεκ 2023 06:31
- Η τοποθέτησή μου ήταν συγκεκριμένη και σαφής. Υποβάλατε μια υποθετική ερώτηση, για την οποία εικάζετε την απάντηση και εξάγετε και το συμπέρασμα.
- "αυτοί/ες που απάντησαν", θα μπορούσαν να βάλουν ότι τίτλο-ψευδώνυμο ήθελαν (σοβαρό, λιγότερο σοβαρό, ειρωνικό, χιουμοριστικό, σατιρικό, ατάκα, τραγούδι, παροιμία κλπ). Θα ήταν δικός τους ο τίτλος, θα είχε "ταυτότητα" το σχόλιό τους και επίσης, θα καταλάβαιναν και οι υπόλοιποι αναγνώστες ποιος απαντά σε ποιον και πως τοποθετείται σε σχέση με τα υπόλοιπα σχόλια-απαντήσεις του.
- Η "σοβαρότητα της σκέψης του καθενός/μιας", τεκμαίρεται από αυτά που γράφει κι όχι από το ψευδώνυμο-τίτλο που χρησιμοποιεί. Και "Τρία πουλάκια κάθονταν" μπορεί να έχει τίτλο ένα σχόλιο…. και το κείμενο να είναι για διδακτορική διατριβή. Αντίθετα, μπορεί κάποιος να "υπογράφει" πχ ως ΔΕΠ, Καθηγητής, Διδάκτωρ, Νομπελίστας, Πλανητάρχης.... και να γράφει για τα τρία πουλάκια που κάθονταν. Ξέρω πχ κάποιον, που υπογράφει ως "Αρκάς".....

@@12 Δεκ 2023 15:09 12 Δεκ 2023 22:40
|

Α μάλιστα. Δηλαδή η δήλωση "Κι εγώ πχ μπορεί να θεωρώ, ότι κάποιος που συστηματικά δεν βάζει ένα δικό του ψευδώνυμο-τίτλο στα σχόλιά του, δεν έχει το θάρρος της γνώμης του και απλά "κρύβεται" πίσω από τα ψευδώνυμα των συνομιλητών του." σημαίνει ότι αν αυτοί/ες που απάντησαν έβαζαν έναν ειρωνικό τίτλο αντι ν' αναφερθούν σε ποιο σχόλιο απαντούν, θα είχαν το θάρρος της γνώμης τους κατά την άποψή σας; Καλό είναι να το γνωρίζουμε, ώστε να μπορεί να κρίνει όποιος διαβάζει τη σοβαρότητα της σκέψης του καθενός/μιας.

@12 Δεκ 2023 15:09
|

Από τις 03 Δεκ 2023 βάζω τίτλο-ψευδώνυμο στα σχόλιά μου. Σταμάτησα να το κάνω στις 11 Δεκ 2023, αφού τόσες μέρες, εσείς δεν βάλατε ούτε ΜΙΑ φορά στα δικά σας σχόλια(ούτε και στο παραπάνω φυσικά).
Κανείς δεν μας υποχρεώνει "να απαντάμε" ξέρετε.

@@11 Δεκ 2023 10:04 και @11 Δεκ 2023 10:07 11 Δεκ 2023 22:20
|

Αφου ζητάτε ψευδώνυμα και ονόματα, θα είχατε την καλοσύνη να αναφέρετε το δικό σας; Να ξέρουμε στο μέλλον αν θα πρέπει να απαντάμε ή όχι.

@11 Δεκ 2023 10:04 και @11 Δεκ 2023 10:07
|

- Που είδατε να "απαιτώ" κάτι τέτοιο? Όσοι ανέφεραν έως τώρα σχετικά παραδείγματα, το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία φυσικά.
- Εάν αυτό που απάντησα, για εσάς ταυτίζεται με το "Δεν έχετε απάντηση", τότε καλά κάνετε να με ευχαριστείτε. Παρακαλώ, δεν κάνει τίποτα.

Γιατί επιλέχθηκε η Κύπρος?
|

Νομίζω ότι όλα τα σχόλια κρίνονται και από το ίδιο το esos και από τους αναγνώστες και σχολιαστές του. Και τα επιχειρήματά τους επίσης κρίνονται.

Σχετικά με το θέμα του άρθρου, υπάρχει κάποιος λόγος που επιλέχθηκε η Κύπρος (κι όχι οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα) για να γίνει το παράρτημα του ΕΚΠΑ; Τα ξένα Πανεπιστήμια θα κάνουν παραρτήματα στην Ελλάδα και τα Ελληνικά θα πάνε στην Κύπρο;

36
|

Γι αυτό ζητάνε κάποιοι να μην κρίνονται τα σχόλια τους, για να μπορούν να γράφουν οτι θέλουν χωρίς επιχειρήματα και να οδηγούν τις συζητήσεις στα αδιέξοδα που θέλουν.

Στο θέμα του άρθρου. Συγχαρητήρια στο ΕΚΠΑ για την πρωτοβουλία και καλή επιτυχία στη προσπάθεια.

@@11 Δεκ 2023 09:20 11 Δεκ 2023 10:30
|

ΑΦΜ να βάλω; Δεν πάμε καλά....

@11 Δεκ 2023 09:20
|

"οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια"
Βάλτε αν θέλετε ονοματεπώνυμο και ιδιότητα και αναφέρετε τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες που έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια (κατονομάζοντάς τα) κι όχι σχολές-ακαδημίες-ινστιτούτα-κολλέγια-ιδρύματα-ερευνητικά κέντρα κλπ., κι αν είναι περισσότερες από αυτές που δεν έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, είμαι έτοιμος ν' αναθεωρήσω.

Προς "@11 Δεκ 2023 08:57 11 Δεκ 2023 09:37"
|

Θαυμάσια, ευχαριστώ. Δεν έχετε απάντηση με άλλα λόγια. Το λύσαμε.

@@11 Δεκ 2023 08:57 11 Δεκ 2023 09:37
|

τότε γιατί απαιτείτε από τους άλλους;

@11 Δεκ 2023 08:57
|

Γιατί δεν θεωρώ ότι αυτό είναι ρόλος-ευθύνη, ενός σχολιαστή του esos. Γιατί να το κάνει κάποιος άλλωστε? Εδώ ακούσαμε από επίσημα χείλη για ιδιωτικά πανεπιστήμια στη Β. Κορέα.... και δεν μας είπαν καν ποια είναι....

@Το διασταύρωσα.... στη wikipedia 11 Δεκ 2023 07:50
|

Έχετε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Είστε οκ με το να υποστηρίζετε ότι "Ο Νικος 05 Δεκ 2023 20:24 έγραψε ότι "Οι περισσοτερες ευρωπαικες χωρες δεν εχουν ιδιωτικα πανεπιστημιαα" και αυτό είναι απόλυτα αληθές, ακόμη κι αν συνυπολογίσουμε την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Μπορείτε να το διασταυρώσετε άλλωστε." χωρίς καμια απόδειξη, ούτε καν προσπάθεια υποστήριξης του επιχειρήματος με δεδομένα. Από την άλλη αμφισβητείτε και απαιτείτε επίσημα έγγραφα για να πεισθείτε ότι οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια ενώ σας δίνουν αρκετοί σχολιαστές δεδομένα.

@Το διασταύρωσα...
|

τόσα πολλά τα σχόλια, αλλα δεν εχετε αναφέρει ουτε μια χώρα που να μην εχει ιδιωτικά ή και να απαγορεύει ιδωτικά πανεπιστήμια το Σύνταγμα της δεν αναφέρατε.

Το διασταύρωσα.... στη wikipedia
|

@10 Δεκ 2023 20:10 και @10 Δεκ 2023 16:31
Λίστα με τις χώρες που έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια ("για κάτι τόσο απλό" όπως λέτε) δεν θα βρείτε ούτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας ούτε καν στο esos, που παρά την εγκυρότητα που το διακρίνει, δεν έχει αναρτήσει ποτέ κάτι ανάλογο.
Όταν θέλω να βρω ποια χώρα έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα αναζητώ είτε στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας της εν λόγω χώρας είτε στην ιστοσελίδα των ίδιων των πανεπιστημίων.... και εκεί μπορώ να δω, εάν πρόκειται πράγματι για ιδιωτικά πανεπιστήμια ή για κάτι άλλο.
Εσείς ανακατεύτε-μπερδεύετε ιδιωτικά πανεπιστήμια, με διάσπαρτες και μεμονωμένες ιδιωτικές σχολές-ακαδημίες-ινστιτούτα-κολλέγια-ιδρύματα που δεν κατονομάζετε και που (μόνος σας είπατε ότι) βρήκατε στη wikipedia. Είναι αυτό "προσωπική και υποκειμενική αξιολόγηση" ή είναι ένα γεγονός?
ΥΓ. Πράγματι όποιος μας διαβάζει κρίνει. Και τ' ότι σε τόσα σχόλια, δεν βάλατε ποτέ ένα δικό σας τίτλο-ψευδώνυμο, κι αυτό κρίνεται.

@Κι εγώ διασταύρωσα
|

αντι για ειρωνικές απαντήσεις στα σχολια άλλων, θα ήταν πιο εποικοδομητικό να μας δώσετε τα δικά σας αξιόπιστα δεδομένα για το ποιές χώρες δέν εχουν ιδιωτικά.
Κατα τα άλλα θελετε "ν' αποφεύγουμε τις προσωπικές και υποκειμενικές "αξιολογήσεις" για τα σχόλια των συνομιλητών μας"

@Κι εγώ διασταύρωσα παστίτσιο με ψάρι.... αλλά βγήκε σουφλέ
|

Ο Βράχος του Γιβραλτάρ όπως και οι νήσοι Jersey, Guernsey και Man ανήκουν στο Βρετανικό Στέμμα και, ως πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ανήκουν σε εκπαιδευτικό σύστημα με ιδιωτικά πανεπιστήμια. Όσο για την ειρωνεία σας, δε χρειάζεται κανείς να κάνει διατριβή να βρει που υπάρχουν ιδιωτικά ΑΕΙ. Αν, λοιπόν, το αντεπιχείρημά σας είναι ότι η Wikipedia δεν είναι αξιόπιστη για κάτι τόσο απλό, τα έχω ακούσει όλα και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όποιος/α διαβάσει τα παρακάτω θα κρίνει ποιος προσπαθεί να παραθέσει δεδομένα και ποιος προσπαθεί να υποκρύψει.

Κι εγώ διασταύρωσα παστίτσιο με ψάρι.... αλλά βγήκε σουφλέ
|

@10 Δεκ 2023 11:58
Ενημερώστε μας σας παρακαλώ, εάν έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια και ο βράχος του Γιβραλτάρ.... σύμφωνα πάντα με τη Wikipedia. Πιο αξιόπιστα ακαδημαϊκά δεδομένα.... πεθαίνεις από γνώση.

@Πανεπιστήμια σαν της Β. Κορέας δεν έχει πουθενά 09 Δεκ 2023
|

Οι μόνες δυτικοευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν ιδιωτικά ΑΕΙ είναι η Ανδόρρα, το Σαν Μαρίνο και το Βατικανό (συνολικός πληθυσμός περίπου σαν το Βόλο όλες μαζί). Ακόμα και το Λίχτενστάιν έχει, σύμφωνα με το Wikipedia. Το διασταύρωσα, συνεπώς, το "Ο Νικος 05 Δεκ 2023 20:24 έγραψε ότι "Οι περισσοτερες ευρωπαικες χωρες δεν εχουν ιδιωτικα πανεπιστημιαα" και αυτό είναι απόλυτα αληθές, ακόμη κι αν συνυπολογίσουμε την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Μπορείτε να το διασταυρώσετε άλλωστε." είναι αναληθές.

Πανεπιστήμια σαν της Β. Κορέας δεν έχει πουθενά
|

@09 Δεκ 2023 13:22
- Σε αυτές που έτσι προβλέπει το Σύνταγμά τους και το σέβονται.
- <πως κρίνατε τη "σοβαρότητα" πανεπιστημίων">; Εγώ??? Μάλλον μπερδευτήκατε. Ο σχολιαστής στις 08 Δεκ 2023 08:19 τα έκρινε έτσι, αφού μίλησε για "παραδείγματα από σοβαρές δυτικοευρωπαϊκές χώρες με σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια". Γι' αυτό άλλωστε και χρησιμοποίησα τη λέξη εντός εισαγωγικών.
- Ο Νικος 05 Δεκ 2023 20:24 έγραψε ότι "Οι περισσοτερες ευρωπαικες χωρες δεν εχουν ιδιωτικα πανεπιστημιαα" και αυτό είναι απόλυτα αληθές, ακόμη κι αν συνυπολογίσουμε την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Μπορείτε να το διασταυρώσετε άλλωστε.
- Το "Ελίζω να ακολουθήσετε κι εσεις τη προτροπή σας στο ΥΓ" οφείλω να ομολογήσω ότι δεν το κατάλαβα, γιατί και δικό μου ψευδώνυμο χρησιμοποιώ και δεν χαρακτήρισα τα υπόλοιπα σχόλια ως ανακριβή ή παραπλανητικά ή ότι παραπληροφορούν.
- Τέλος, επειδή δεν θεωρώ ευγενές το να μην χρησιμοποιεί κάποιος ένα δικό του ψευδώνυμο, ούτε και να το ερωτά, χωρίς πρώτα να απαντά στις ερωτήσεις που τέθηκαν στον ίδιο.... θα μου επιτρέψετε να μην ασχοληθώ περισσότερο με "ανυπόγραφα" σχόλια.

@Vol 2. Ήταν ένας Ιταλός ένας Σουηδός κι ένας Κύπριος 08 Δεκ
|

Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε σε ποιές ευρωπαϊκές χώρες απαγορεύεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων;
Επίσης μπορείτε να μας πείτε πως κρίνατε τη "σοβαρότητα" πανεπιστημίων; Αν τα Ελληνικά πανεπιστήμια δεν θεωρηθούν "σοβαρά", θα ήταν αληθές αν καποιος έγραφε οτι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πανεπιστήμιο;
Στις χώρες με ιδιωτικά πανεπιστήμια εχεια ναφερθει και η Ολανδία (@Νικος 06 Δεκ 2023 02:28). Προσθέτω την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
Ελίζω να ακολουθήσετε κι εσεις τη προτροπή σας στο ΥΓ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Vol 2. Ήταν ένας Ιταλός ένας Σουηδός κι ένας Κύπριος
|

@08 Δεκ 2023 08:19
- Οι μόνες δυτικοευρωπαϊκές χώρες που βλέπω να αναφέρετε (στις 06 Δεκ 2023 02:47) ότι έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, είναι η Γερμανία και η Γαλλία. Αναφέρετε επίσης μόλις άλλες δύο ευρωπαϊκές χώρες (Σουηδία και Ιταλία) και μόλις δύο ιδιωτικά πανεπιστήμια (εστιάζοντας μάλιστα στην ποιότητά τους).
Εάν λοιπόν τα ευρωπαϊκά ιδιωτικά πανεπιστήμια μετριούνται σε μερικές δεκάδες και ταυτόχρονα, ακόμη λιγότερα θεωρούνται "σοβαρά".... τότε το "Οι περισσοτερες ευρωπαικες χωρες δεν εχουν ιδιωτικα πανεπιστημιαα" που έγραψε ο @Νικος 05 Δεκ 2023 20:24, είναι άραγε αναληθές? Ανορθόγραφο, ναι είναι.
- Με το "Ιδιωτικα παμεπιστημια εχουν μονο τριτοδευτερες χωρες η αγγλοσαξονικες που το εχουν κανει μπιζνες", νομίζω ότι αναφέρεται στις ευρωπαϊκές χώρες και μάλλον θα είχε στο μυαλό του παραδείγματα όπως της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας που ανέφερε πχ ο @Κύπριος 05 Δεκ 2023 17:28 (για τα ιδιωτικά της Κύπρου δεν έχω γνώση και άρα άποψη).
ΥΓ. Επειδή οι αναγνώστες του esos έχουν και κρίση και γνώση και εμπειρία γύρω από τα θέματα της εκπαίδευσης, καλό θα ήταν πιστεύω, ν' αποφεύγουμε τις προσωπικές και υποκειμενικές "αξιολογήσεις" για τα σχόλια των συνομιλητών μας. Όλοι καταλάβουν ποια είναι ανακριβή, ποια είναι παραπλανητικά και ποια παραπληροφορούν ή όχι.
Κι εγώ πχ μπορεί να θεωρώ, ότι κάποιος που συστηματικά δεν βάζει ένα δικό του ψευδώνυμο-τίτλο στα σχόλιά του, δεν έχει το θάρρος της γνώμης του και απλά "κρύβεται" πίσω από τα ψευδώνυμα των συνομιλητών του. Προσωπική και υποκειμενική γνώμη εκφράζω.

@Ήταν ένας Αμερικάνος ένας Σουηδός κι ένας Πόντιος 06 Δεκ 20
|

Το σχόλιό σας είναι παραπλανητικό ως απάντηση του δικού μου καθώς αλλάζετε θέμα. Δεν μίλησα για ποιότητα των πιθανών ελληνικών ιδιωτικών ΑΕΙ -- αυτό μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Η απάντησή μου αφορούσε τα αναληθή δεδομένα που παρουσίασε ο πρώτος σχολιαστής ("Νίκος") γράφοντας ότι "Οι περισσοτερες ευρωπαικες χωρες δεν εχουν ιδιωτικα πανεπιστημια." Εγώ απλά έδωσα παραδείγματα από σοβαρές δυτικοευρωπαϊκές χώρες με σοβαρά ιδιωτικά πανεπιστήμια. Επίσης παραπληροφόρησε με τη φράση "Ιδιωτικα παμεπιστημια εχουν μονο τριτοδευτερες χωρες η αγγλοσαξονικες που το εχουν κανει μπιζνες." και απάντησα σχετικά ότι τα μεγαλύτερα/καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια του κόσμου δεν έχουν ανάγκη από τις "μπιζνες" με την έννοια "δώσε μου δίδακτρα να σου δώσω πτυχία".

"Αναστατώνομαι.... όλα τα παρατάω και ξεσηκώνομαι"
|

@ 07 Δεκ 2023 09:30
Θα μπορούσατε να μας αναφέρετε ένα πανεπιστήμιο(που είναι ΝΠΔΔ), που να έχει ιδρύσει ως παράρτημά του ένα πανεπιστήμιο(που είναι ΝΠΙΔ) και το οποίο παράρτημα χορηγεί πτυχία, μεταπτυχιακά και διδακτορικά?
Επίσης, οι "Εταιρείες Αξιοποίησης Περιουσίας" καθώς και τα "εκατονταδες κρατικά ΝΠΙΔ", δέχονται φοιτητές και χορηγούν τίτλους σπουδών?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

@"Αναστατώνομαι....
|

Τα πανεπιστήμια είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ως τέτοια μπορούν να ιδρύουν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Τα πανεπιστήμια ήδη έχουν εχουν ΝΠΙΔ οπως είναι οι Εταιρείες Αξιοποίησης Περιουσίας, ενω υπάρχουν εκατονταδες κρατικά ΝΠΙΔ.

Ήταν ένας Αμερικάνος ένας Σουηδός κι ένας Πόντιος
|

@ @@Νικος 06 Δεκ 2023 02:47
Chalmers, Bocconi, MIT, Harvard, Stanford, Brown, Yale και Columbia θα γίνουν δηλαδή στην Ελλάδα? Τέτοια ήθελε και η αντιπολίτευση νομίζω και σείστηκε το Πανελλήνιο....

"Αναστατώνομαι.... μαζί σου μάτια μου απογειώνομαι…
|

Προς @@@Μανδουλίδης 06 Δεκ 2023 01:50
Είναι "πρόδηλο", ότι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο μπορεί να ιδρύσει "παράρτημα" που να λειτουργεί ως ιδιωτικό? Κι ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι πρόδηλο ότι μπορεί να ιδρύσει ιδιωτικό παράρτημα? Ένας δημόσιος υπάλληλος επίσης είναι πρόδηλο ότι μπορεί παράλληλα να ιδιωτεύει?
Λίγα πράγματα ξέρετε μπορούν να με αναστατώσουν.... και συνήθως έχουν πλούσιες καμπύλες. Το να εισάγεται όμως κάποιος στο ίδιο πανεπιστήμιο, στην Ελλάδα μετά κόπων και βασάνων και σε μια άλλη χώρα με το απολυτήριο του λυκείου και πολλά χρήματα, δεν με βρίσκει πολύ σύμφωνο. Εάν βέβαια είχα κάποιο προσωπικό όφελος από αυτό.... τότε ίσως και ν' αναθεωρούσα.... και ν' αναστατωνόμουν....

@ Νικος 05 Δεκ 2023 20:24
|

Αυτά που γράφετε δεν είναι ακριβή. Ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν η Ιταλία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα ένα από τα καλύτερα πολυτεχνεία της Ευρώπης (Chalmers University of Technology, στο Goteborg, Σουηδία) είναι ιδιωτικό, ενώ διάσημα πανεπιστήμια στα οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων (Bocconi στο Μιλάνο, για παράδειγμα) είναι ιδιωτικά. Ακόμα, το MIT, το Harvard, το Stanford, το Brown, το Yale, το Columbia κτλ είναι ιδιωτικά. Επίσης, ΟΛΑ τα πανεπιστήμια στη Βρετανία είναι λειτουργούν ως ΜΚΟ και όχι ως δημόσια ιδρύματα. Με τα λεγόμενά σας όμως, το Harvard και το Cambridge "το εχουν κανει μπιζνες"... Καλό θα ήταν να μην παραπληροφορούμε.

@Νικος
|

Άλλο δεν έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και αλλο απαγορεύονται τα ιδιωτικά πανεπιστήμια (υποθέτω ο @κυπριος εννούσε το δεύτερο). Μην τα μπερδεύετε λοιπόν.
Το Nyenrode Business University στην Ολλανδία ειναι αναγνωρισμένο ιδιωτικό πανεπιστήμιο. Αν αντί να τρωτε εσεις το κουτόχορτο (ή να το πουλάτε) το ψάξετε θα βρείτε οτι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν καποια ιδιωτικά πανεπιστήμια. οι λογοι γιατί αυτα τα ιδιωτικά δεν είναι σημαντικά ειναι δύο κυρίως.
- οτι δεν υπάρχει τοσο μεγάλη ζήτηση στις κοινωνίες του για πτυχία σε όλους, και
- οτι χρηματοδοτήσει σοβαρά και έχουν αναπτύξει τα δημόσια τους.

Όσο για τα αγγλοσαξωνικά κορυφαία ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι μπιζνες οπως λέτε. Ειναι μή κερδοσκοπικά, εχουν διαφορετικό ιστορικό, και και επιδοτούνται απο το κρατος (η έρευνα τους) . Τα κερδοσκοπικά ιδωτικα τους ειναι επιπέδου ευρωπαϊκών ιδιωτικών, τίποτε ιδιαίτερο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ