Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΠΑΔΑ και Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος

01/12/2023

Ενημερώθηκε: 02/12/2023, 08:40

Άκουσε το άρθρο

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη στις 27/11 από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή και τον Πρόεδρο της μη κερδοσκοπικής επιστημονικής εταιρείας «Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος» (ΚΕ.Μ.Ε.), κ. Διονύσιο Χιόνη στην Πρυτανεία του ΠΑΔΑ. Στην υπογραφή του Μνημονίου παραβρέθηκαν οι διακεκριμένοι καθηγητές Εγκληματολογίας Ιωάννης Πανούσης – πρώην υπουργός, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Πρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης- και Νέστορας Κουράκης -ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής στη Νομική Σχολή της Λευκωσίας.

Αντικείμενο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη πολυεπίπεδης συνεργασίας σε δομές και τομείς της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, της πληροφόρησης, της μεταφοράς τεχνογνωσίας και της έρευνας, στο πεδίο της Εγκληματολογίας, ιδίως σε ζητήματα μελέτης νέων μορφών εγκληματικότητας, καθώς τα γνωστικά αντικείμενα Τμημάτων του ΠΑΔΑ (όπως Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής κ.λπ.) σχετίζονται με το αντικείμενο του ΚΕ.Μ.Ε Η υπογραφή του εν λόγω Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, είναι η απαρχή θεμελίωσης και ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ των δύο φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση η λειτουργία «αναγνωστηρίου εγκληματολογικών επιστημών» σε χώρο του ΠΑΔΑ, όπου μέσω αυτού θα είναι προσβάσιμα σε φοιτητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΑ.Δ.Α., αλλά και στο ευρύ κοινό, βιβλία εκ των βιβλιοθηκών τριών εκ των σημαντικότερων αφυπηρετησάντων ελλήνων Καθηγητών Εγκληματολογίας και συγκεκριμένα των Καθηγητών Νέστορα Κουράκη, Ιωάννη Πανούση και Αντώνη Μαγγανά.

Οι συμμετέχοντες και των δύο φορέων εξέφρασαν τη βούλησή τους για την ανάπτυξη μια σειράς σύγχρονων προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και εξειδίκευσης σε θέματα εγκληματολογίας, μεθοδολογίας της έρευνας, προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και αντιμετώπισης των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων.

Στη συνάντηση εργασίας που προηγήθηκε της υπογραφής συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας ΠΑΔΑ, καθηγητής Σταύρος Καμινάρης, ο Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Δια Βίου Μάθησης ΠΑΔΑ, καθηγητής Πέτρος Καλαντώνης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ, καθηγητής Βασίλειος Ιωακειμίδης, ο Παναγιώτης Δούρος, Μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕ, Δρ. Φώτιος Σπυρόπουλος, η Δρ Αναστασία Χαλκιά, Γενική Γραμματέας του ΚΕΜΕ και διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ, η κοινωνιολόγος Μάρθα Λεμπέση, Δ/ντρια του ΚΕΜΕ και η δικηγόρος και υποψήφια Διδάκτωρ ΠΑΔΑ Ευαγγελία Ανδρουλάκη.

Φωτογραφίες: Ευτυχία Περιβολάρη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ