Με νόμο "Κεραμέως" η επιλογή διοικήσεων σε ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΙΕΠ, ΕΟΠΠΕΠ, ΔΙΟΦΑΝΤΟ, ΔΟΑΤΑΠ, ΙΚΥ και Βιβλιοθήκες

Αναμένονται οι Προσκλήσεις για την επιλογλη των νέων διοικήσεων

07/12/2023

Ενημερώθηκε: 07/12/2023, 13:22

Άκουσε το άρθρο

Στην εφαρμογή του νόμου 5062/2023 για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους» έχει ήδη προχωρήσει    η υπουργός Εσωτερικών  Νίκη Κεραμέως.

Σήμερα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης  ο κατάλογος με τους 600 φορείς για τους οποίους θα εκδοθούν σχετικές Προσκλήσεις για την επιλογή των νέων διοικήσεων με συγκεκριμένα κριτήρια και όχι με απόφαση του εκάστοτε υπουργού όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα στα  600 ΝΠΔΔ και ΜΠΙΔ στον κατάλογο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνονται οι φορείς :

  • ΙΝΕΔΙΒΙΜ
  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Ι.Ε.Π.)
  • ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.)
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (ΕΟΠΠΕΠ)
  • ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.)
  • ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΒΙΒΛIΟΘΗΚΕΣ

Οι Φορείς κατηγοριοποιούνται σε τρεις ομάδες, ανάλογα με το εύρος και το είδος των αρμοδιοτήτων τους.

Στην ομάδα Α εντάσσονται Νομικά πρόσωπα των οποίων οι αρμοδιότητες εκτείνονται σε όλη την επικράτεια, μαζί με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

Στην ομάδα Β εντάσσονται τα Νομικά πρόσωπα με αρμοδιότητες ειδικού ή τοπικού χαρακτήρα, όπως δημόσιες βιβλιοθήκες ή αθλητικά κέντρα.

Στην ομάδα Γ εντάσσονται τα νοσοκομεία της χώρας.

Η διαδικασία επιλογής Διοικήσεων είναι διαφορετική ανά κατηγορία, ανάλογα με το εύρος και το είδος αρμοδιοτήτων των φορέων.

Πρώτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών,  έχει καθοριστεί ο ευαίσθητος τομέας της Υγείας. Έτσι, άμεσα, αναμένεται να εκδοθούν οι δύο πρώτες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μία για τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων και μία για τους Διοικητές και Υποδιοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά πρόκειται να εκδοθεί, πιο γρήγορα και ευέλικτα από κάθε άλλη φορά, μία ενιαία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όλα τα νοσοκομεία, επιταχύνοντας το σύνολο της διαδικασίας, και όχι μία πρόσκληση για κάθε νοσοκομείο ξεχωριστά, διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (8)

απο Σύρο
|

μ οποιανού νόμο και να κάνουμε τα δικά μας παιδιά θα βάλουμε!!!!!!

Πέτρος
|

σε όλα τα άλλα κράτη φτιάχνουν γερά θεμέλια, στελεχωμένες υπηρεσίες με οργάνωση και σωστούς χώρους και με επιστάτη και έλεγχο στην πόρτα και μετά επιλέγουν τις διοικήσεις.
Εδώ επιλέγουμε διοικήσεις να διοικήσουν τί; υπηρεσίες ανοργάνωτες σε ακατάλληλα κτίρια με τριάντα τοις 100 του προσωπικού και χωρίς επιστάτες και κανόνες και χωρίς αναλώσιμα, καθαρίστριες κλπ
Γιατί; Γιατί;

Τέλης
|

η τεχνητή νοημοσύνη εγκρίνει το νόμο Κεραμέως; τι αποτέλεσμα έδωσε;

Τί να πεί κανείς
|

άνθρωποι που δε εξάσκησαν το επάγγελμά τους, αλλά πάντα κάτω από κομματικές ομπρέλες ήταν σύμβουλοι επιχειρήσεων ή κάτι παρόμοιο, ζώντας πια σαν βουλευτές ή υπουργοί σε ένα παράλληλο αλλά διαφορετικό σύμπαν από αυτό που ισχύει για τον απλό Έλληνα, βγάζουν νόμους ανεφάρμοστους, περίεργους, αποσπασματικούς που, εδώ είναι και το αστείο, προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν με προηγούμενους νόμους τους!
Να επιλεγούν αποτελεσματικοί διευθυντές!!!! ξέροντας ότι παλαιότερα όλοι διορίζονταν από τα κόμματα ή με νόμους φωτογραφικούς (ακόμα και σήμερα σε μερικές θέσεις) και δεν πήγαιναν να βελτιώσουν κάτι στον οργανισμό αλλά να παίρνουν ένα μισθό και να ακούνε το "κε Διευθυντά".
Τώρα εκεί που παραπονιέται ο πολίτης επί χρόνια ότι δεν λειτουργεί κάτι σωστά, θα βάλουν "αποτελεσματικούς" διευθυντές να κάνουν τί;
σε αποδεκατισμένες υπηρεσίες που τα γραφεία είναι συνήθως μονοπροσωπικά και οι υπηρετούντες εκεί είναι διευθυντές (και άμα αρρωστήσουν κατεβάζει ρολά η υπηρεσία), που οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για τις αρμοδιότητες τις υπηρεσίας και τους φορτώνουν με μόνιμα παράλληλα καθήκοντα παράνομα (αφού τα παράλληλα είναι μέχρι δύο μήνες για έκτακτη και επιτακτική ανάγκη της υπηρεσίας και εδώ τα κρατάνε μέχρι τη σύνταξη).
Δεν χρειάζονται διευθυντές χρειάζονται διορισμοί κατάλληλου αριθμού ανθρώπων σε κάθε υπηρεσία και ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων όχι θολά τοπία.
Πάς στο Δήμο σε στέλνει σε υπουργείο ή περι΄φερεια. Πας εκεί σου λένε δεν είναι αρμοδιότητός μας πήγαινε πάλι στο Δήμο κ.ο.κ
Δηλαδή θέλουν μα΄γους Διευθυντές να κάνουν τα αδύνατα - δυνατά χωρίς προσωπικό και μέσα (πολλές υπηρεσίες έχουν ακόμη υπολογιστές με windows xp που κα΄νουν 5 λεπτά να ανοίξουν...) και με νόμους διάτρητους και με πολλές ερμηνείες και με αλληλοσυνδεόμενα καθήκοντα και ασάφειες.
Καλή τυ΄χη στους Διευθυντές!

Τσα, νά μαστε πάλι εδώ
|

Αριστεία ολούθε, δεν την γλιτώνετε, η επιστροφή των Αριστόγατων έφτασε.

θα αλλάξει και το ιεπ;
|

ε όχι !

λέει αυτή που είχε
|

έτοιμο τον καλυτερότερο για τα σχολεία κλπ , τους προσωρινούς δπε-δδε αχαχαχααχ. ρε , πόσο γέλιο πέφτει.
για να δούμε αποκλεισμοί που θα πέσουν ή θα είναι ανοιχτές οι υποψηφιότητες;

Ετεοκρής
|

Εεε, όχι τώρα που πίνουμε καφέ στο γραφείο, τέτοια φωτογραφία!...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ