Συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας στον Τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας

07/12/2023

Άκουσε το άρθρο

Κοινή Δήλωση /Διακήρυξη ΓΓΕΤ- TUBITAK για συνεργασία στον Τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας, υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός   Ανάπτυξης   Κώστας Σκρέκας και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Hakan Fidan

Η Κοινή Δήλωση /Διακήρυξη: Οι εθνικοί φορείς έρευνας και τεχνολογίας των δύο χωρών, με σκοπό τη συνέχιση και διεύρυνση της επιστημονικής συνεργασίας τους, επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να προκηρύξουν κοινό διαγωνισμό στους τομείς: βιοεπιστημών, υγείας, φαρμακευτικών προϊόντων, αγροδιατροφής, κυκλικής οικονομίας, βιώσιμης ενέργειας, δομικών υλικών, πολιτισμού, τουρισμού και δημιουργικής βιομηχανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (11)

Έλεν
|

@ Ζωή
Το σχόλιό σου υποτίθεται είναι αστείο; Γιατί εγώ δε γέλασα. Ίσως φταίει η κούραση από το elaiogathering (που με περιμένει και αύριο) και ξέρεις είναι πολύ κουραστικό γιατί φέτος είναι λίγες οι ελιές πάνω στα δέντρα και τις κυνηγάμε μία -μία μη σου πω . Εμ, υγρό χρυσάφι είναι αυτό …..

Μόνο σε εμένα λέτε να φύγω ,συνεχώς, σε κανέναν άλλο.Γιατί; Τόσο ενοχλητική είμαι ;
Και τι να κάνω εγώ τώρα που το esos από συνήθεια έγινε λατρεία;

Ετεοκρής
|

Όχι Ζωή, καμία δική μας δεν θα πάει. Άμα είναι να πάνε κάποιοι, ας πάνε οι δικοί μας σύμβουλοι εκεί.

Ζωή
|

Εξαιρετική ιδέα να ανταλλάξουμε σχολιαστές με αντίστοιχο τουρκικό εκπαιδευτικό site εμείς να δώσουμε πολύ ευχαρίστως την ελεν ( ευκαιρία να κάνει φιλίες κ να συνεργαστεί με τους γείτονες )και να πάρουμε την Hannum Turkan.

Ετεοκρής
|

@ Έλεν
Έχω δει στην τηλεόραση μερικές Τουρκάλες και είναι πανέμορφες…
Γιατί να μην έρθουν;

Κώστας - Μέλος ΔΕΠ
|

@Polar_Fish
Για πολλούς λόγους, παραθέτω μερικούς από αυτούς:
1. Λόγω της ύπαρξης αρκετών καλών Τούρκικων ΑΕΙ, με δραστήριους καθηγητές και καλό εξοπλισμό (εκεί που πολλά Ελληνικά ΑΕΙ πονάνε)
2. Λόγω της γειτνίασης που διευκολύνει τις μετακινήσεις για διδασκαλία και έρευνα, τόσο για μέλη ΔΕΠ όσο και για φοιτητές των 2 χωρών
3. Λόγω της ανάγκης για εξομάλυνση και βελτίωση των σχέσεων μας σε όλα τα επίπεδα, κατεύθυνση που τα ΑΕΙ των 2 χωρών μπορούν να βοηθήσουν.
4. Γιατί εξωστρέφεια για τα Ελληνικά ΑΕΙ, δεν σημαίνει μόνο προς Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια

Καλό είναι να μην μπερδεύουμε την εθνική πολιτική με την συνεργασία στην έρευνα και την εκπαίδευση.

Ετεοκρής
|

Να ανταλλάξουμε σχολιαστές;

Ετεοκρής
|

Να μας δώσουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στα σχολεία τους για να ησυχάζουν τους ανήσυχους μαθητές και να τους δώσουμε εμείς την τεχνογνωσία του ολοήμερου σχολείου.

Ετεοκρής
|

Να φτιάξω εγώ ένα γιαχνερό.... να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Έλεν
|

Οι σχέσεις Ελλάδας -Τουρκίας περνούν από φάσεις έντασης-ύφεσης- συνεργασίας. Και μετά πάλι ένταση-ύφεση- συνεργασία . Οι γείτονες είναι εχθροί απρόβλεπτοι . Ποιος μπορεί να είναι σίγουρος με αυτούς; Έξω από ʼδω!

Master chef (από αύριο μόνο oriental κουζίνα)
|

Το Κολάμπια περιμέναμε, το γκιουζέλ χανούμ μας προέκυψε? Συνεργασία με έρευνα και τεχνολογία made in Turkey? Συνεργασία στο μπακλαβά ή στο ιμάμ μπαϊλντί βρε παιδιά?

Polar_Fish
|

Γιατι να συνεργαστούμε?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ